Producători locali din Cluj de lumânări, săpun, ceramiciști și multe altele

Home $ Articole $ Producători locali din Cluj de lumânări, săpun, ceramiciști și multe altele

Se apropie perioada cadourilor și ideile parcă devin tot mai puține din an în an. Sigur nu vrei să faci un cadou tipic, același set de îngrijire din mall sau sticlă de vin luată pe ultima sută de metri de la magazinul de pe colț. Dacă nu vrei să dai greș în alegerea cadoului pentru cei dragi, sau dacă pur și simplu vrei să te bucuri de lucruri făcute cu atenție și dragoste, atunci noi îți recomandăm câteva nume din Cluj. De la lumânări, ceramică, săpun și bijuterii, până la ilustrații, toate reprezintă variante minunate de cadouri, mai ales dacă în crearea acestora a fost adăugată și pasiune.

Cu atât mai mult, achiziționarea de la producătorii locali nu este doar o modă, ci o decizie cu impact real. Imaginează-ți cum fiecare lumânare creată cu migală sau fiecare bucată de ceramică lucrată manual devine un fragment din povestea comunității tale. Prin susținerea acestor artizani, nu doar că aduci în casa ta obiecte unice, dar contribui și la menținerea economiei pe plan local. Este un fel de a spune “adio” producției în serie și “bun venit” unei varietăți autentice. Cumpărând de la producătorii locali, te implici într-un proces care depășește simpla tranzacție comercială. Este o formă de conectare cu rădăcinile comunității tale, iar fiecare achiziție devine o mică contribuție la conservarea autenticității culturale, dar și la protejarea mediului.

Lumânări

Începem lista recomandărilor cu artiști pricepuți care confecționează lumânări. Deși în multe cazuri, lumânările parfumate din comerț se pot achiziționa la un preț mai accesibil, suntem de părere că acest compromis în ceea ce privește calitatea pur și simplu nu merită. Fii sincer cu tine: ultima dată când ai cumpărat o lumânare din comerț și te-ai pregătit să o aprinzi în intimitatea ta, nici măcar nu îți puteai da seama de mirosul pe care îl are. Nu mai vorbim de aspect. Produsele fabricate în mod industrial arată toate în același fel: monoton, având o culoare artificială și o etichetă banală. Scopul nostru astăzi este să-ți bucurăm privirea și sufletul cu ceea ce poate ieși din mâinile unui artizan priceput. Urmează să-ți prezentăm câțiva artiști ale căror lucrări nu dezamăgesc, nici olfactiv și, cu siguranță, nici vizual.

Artscent este o mică afacere cu lumânări care a luat naștere dintr-un hobby într-un moment critic din punct de vedere profesional al Iuliei Almaş, persoana care stă în spatele acestor creații. Ambiția acesteia a făcut-o să nu se oprească din a crede în afacerea ei, chiar și atunci când singurii ei clienți erau persoanele apropiate. Este clar că toată munca a meritat, iar dovada sunt chiar lucrurile ce ies din mâinile ei.



Lumânări Light Studio a luat naștere din pasiunea Oanei Melnicu pentru decorațiuni și din dorința ei de a crea un ambient cozy. Mult timp, această pasiune a rămas pentru ea, fiind experimentată în propria cameră. Cu toate acestea, din fericire, începând din decembrie 2021, Oana a ales să împărtășească această pasiune cu noi. Realizate dintr-un amestec de ceară vegetală de soia, lumânările sunt sustenabile, durabile, vegane și extrem de parfumate. Fiecare creație este lucrată cu suflet și așteaptă să-și găsească locul în casa ta sau în casa persoanei dragi căreia dorești să i-o dăruiești.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Light Studio (@lumanari.lightstudio)



Atelier Antonia Rusu se specializează în lumânări parfumate, odorizante cu bețișoare și obiecte decorative. Totul a început cu descoperirea mai multor concepte de lifestyle populare în alte culturi, cum ar fi hygge, lykke sau ikigai, care au ca punct comun aprecierea micilor bucurii ale vieții, a momentelor petrecute cu prietenii și a conturării unei vieți pline de sens. Așa cum Antonia afirmă: “Putem învăța cu toții să avem mai multă grijă de noi și să ne bucurăm de fiecare moment”. Prin urmare, ești la un pas distanță de a-ți crea chiar acasă sanctuarul de care ai nevoie pentru a te liniști.



Când minimalismul este cuvântul de bază în ceea ce apreciezi, atunci cu siguranță trebuie să arunci o privire peste creațiile Candleish. Lumânările lor sunt realizate din ceară naturală de soia, aromatizate cu uleiuri de parfum vegane și pătrund în căminul tău pentru a-ți oferi o portiță de scăpare și liniște, în mijlocul haosului care uneori definește viața de zi cu zi. Un aspect special al acestor lumânări îl reprezintă recipientele în care sunt așezate, create într-un stil minimalist, din beton, chiar de către producători locali.



Cu un branding aparte, fresh și plin de pasiunea oamenilor care îl crează îți prezentăm și Liniște. N-ai fi crezut vreodată că doar niște lumănări pot transmite atâtea, de la mesaje, la stare și sentimente. Trebuie doar să treci prin câteva postări de pe pagina lor pentru a-ți da seama rapid că cineva lucreză de zor și își pune toată inima în acest brand. Numele aromelor folosite pentru miros nu numai că ne pictează o imagine irezistibilă a unui ambient de care avem nevoie, ci de-a dreptul ne face poftă de o lumănare de la ei. Cu ocazia apropierii sărbătorilor bucură-te de ”unt pufos miraculos”, ”cidru fermecat de mere”, ”acasă-i cuibul meu de bine” sau ”zurgălăi de bucurie”.


Săpunuri

ZL Manufactura se specializează în fabricarea săpunurilor, detergenților și a produselor de întreținere. În ceea ce privește săpunurile, acestea sunt obținute prin metoda la rece, cu uleiuri vegetale de cea mai bună calitate. Cu atât mai mult, acestea sunt destinate îngrijirii oricărui tip de piele, atât pentru față, cât și pentru mâini și corp. Fiecare aromă a săpunului este aleasă cu atenție pentru a satisface nevoile pielii și pentru a oferi beneficiile pe care un săpun industrial nu ar avea capacitatea să le ofere.

Aranjamente & decorațiuni

Activitatea Rokokedama este diversă, dar nu greu de rezumat la câteva cuvinte cheie: plante și flori în aranjamente sustenabile plus ateliere, experințe, dar și servicii cu și despre plante. Dacă-ți place frumosul e imposibil să nu te îndrăgostești de ceea ce face această afacere. În plus, totul e sustenabil și prietenos cu mediul. Ce ți-ai putea dori mai mult de la un potențial cadou?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rokokedama (@rokokedama)



Iubitor de natură sau nu, e tentant să aduci puțină viață în casa ta. Mai ales când nu e vorba de orice aranjament, ci de unul de la Viridia. Suculeți sau cactuși, indiferent de ce alegi, modul în care Viridia reușește să le armonizeze în ghivece e uimitor. Crescute și îngrijite pe balcon, acestea se bucură de întreaga iubire și atenție a persoanei din spatele acestei mici afaceri clujene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Viridia (@viridia.ro)



Tot despre natură e vorba și când vorbim despre Decoriss, care realizează produse inspirate din natură. Acesta este locul unde găsești una dintre cele mai importante resurse naturale – LEMNUL – transpusă în mobilier decorativ de mici dimensiuni care îți va completa locuința cu un decor natural și plin de viață, indiferent de stilul de design interior pe care l-ai ales pentru aceasta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by D E C O R I S S (@decoriss.ro)



Ce-ai zice de un tablou? Nu, nu unul plictisitor, ci unul cu siguranță departe de-a fi categorisit ca fiind banal. Atelierdestare se ocupă cu crearea de tablouri minimaliste, în relief și pictate manual. Iar dacă ai o viziune anume, nu ezita să o propui acestor artiști care se vor asigura că totul iese ca în imaginația ta!



Alexandra a creat cu drag Crearium, spațiul imaginației sale. Acesta a avut de la început ca scop aducerea unei noi viziuni minimaliste asupra aranjamentelor cu suculente din România. Așa cum chiar ea afirmă: ”Suculentele sunt atât de frumoase, cu miile de culori, texturi și forme pe care ni le arată, de ce să nu fie ele vedetele obiectelor de design viu?” Ai de unde alege, iar fiecare aranjament este cu totul unul special, își sugerăm să arunci o privire peste postările ei.


Kit-uri & ateliere

Botanica a luat naștere din dorința de a crea un loc unde, în timp ce bei un ceai şi asculţi muzică bună, poți desena, picta, modela sau desfășura o activitate creativă. Din fericire ai ocazia și de a aduce o bucată din Botanica la tine acasă prin achiziționarea de kit-uri de creație. Acestea îți oferă un mod plăcut și relaxant de a petrece timpul liber, cu un minim de resurse și efort.



Vremea copilului din noi nu trebuie să apună niciodată. De aceea știm că nu ai cum da greș cu un caleidoscop creat cu dragoste. Caleidoscopilāria oferă atât posibilitatea de a achiziționa produse finite de la ei, dar și kit-uri sau ateliere. Hârtia e materialul de bază în tot ceea ce Caleidoscopilāria creează și trebuie să recunoaștem că este cel puțin impresionant ceea ce iese din mâinile ei.


Ilustratii:

Cărți, jurnale, calendare sau pur și simplu mici lucrușoare de ornament, toate sunt înfrumusețate de Cristina Frei. Nu există lucruri pe care ea nu le-ar putea înfrumuseța și nu trebuie să ne crezi pe cuvânt. Vizitând profilul ei de instagram o să-ți dai seama instant despre ce vorbim. Așa cum și ea spune, inspirația ei provine din tot ceea ce o înconjoară: natură, oameni, stări, vise, muzica… și din nou, natură.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristina Frei (@cristina.frei)


Ne-am bucurat să descoperim universuri unice create de mâini pricepute și inimi pasionate. De la lumânările parfumate care aduc o atmosferă caldă în casele noastre, la săpunurile atent realizate care îmbrățișează pielea cu naturalețe și grijă și până la operele de artă care adaugă un strop de eleganță în cotidian, am explorat bogăția meșteșugurilor locale. Acești producători nu doar că ne oferă produse de calitate, ci și împărtășesc cu noi povești, tradiții și bucurii autentice. Așadar, în fiecare achiziție de la acești artizani, nu facem doar cumpărături, ci susținem și perpetuăm un mod de viață în care frumusețea se găsește în detaliile făcute cu pasiune și dedicare. În final punem până pe niște lucruri unice și atipice.

 

Tu ce ai achiziționa de la acești producători locali?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!