Vizitează cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Home $ Articole $ Vizitează cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

by | Dec 6, 2023 | Articole, Recomandări

Chiar dacă tradițiile și obiceiurile sunt diferite, țările Europei au un lucru în comun: târgurile de Crăciun. Brazii decorați ca în povești, căsuțele ticsite cu cele mai delicioase bunătăți locale și o atmosferă magică sunt doar câteva dintre lucrurile care descriu perfect aceste evenimente pline de farmec, culoare și voie bună.

Deoarece vacanța de iarnă se apropie, ți-am pregătit o listă cu cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa, unde tu și familia ta vă puteți bucura de clipe memorabile împreună.

Târgul de Crăciun din Koln, Germania
Timp de câteva săptămâni, orașul Koln se transformă într-un tărâm de basm, unde, atât locuitorii, cât și turiștii, se pot delecta cu bunătăți tradiționale și admira metropola germană îmbrăcată de sărbătoare. Dacă ești însoțit de copii, este cu atât mai bine – Satul Sfântului Nicolae (Nikolausdorf) este un loc de poveste, creat special pentru cei mici.

Târgul de Crăciun din Salzburg, Austria
Iarna, Salzburg devine o destinație perfectă de vacanță, mai ales datorită târgului de Crăciun. Aici te așteaptă peste 100 de căsuțe special amenajate, cu o mulțime de preparate gustoase, care te fac să simți cu adevărat spiritul sărbătorilor, dar și diverse activități și parade. Acest târg se desfășoară în două mari piețe ale orașului: Domplatz și Residenzplatz.

Târgul de Crăciun din Budapesta, Ungaria
Dacă te-ai hotărât în ultimul moment și dorești să faci doar câteva minute până la destinație, Târgul de la Budapesta este alegerea perfectă. Pe lângă preparatele gustoase și decorațiunile colorate și luminoase, ai șansa de a lua parte la activități inedite, cum ar fi suflarea sticlei, prelucrarea lumânărilor și broderie tradițională maghiară.

Târgul de Crăciun din Strasbourg, Franța
Denumit și ,,Orașul Crăciunului”, Strasbourg este locul unde se află unul dintre cele mai frumoase târguri specifice acestei perioade. Cele peste 300 de căsuțe decorate tradițional și preparatele culinare franceze din ”Piața Micilor Producători Invincibili” fac deliciul acestui eveniment grandios.

Târgul de Crăciun din Praga, Cehia
Capitala Cehiei este o alegere excelentă pentru vacanța de iarnă. Atmosfera unică de sărbători este redată de numeroasele globuri de sticlă mată, suflată manual, care împânzesc centrul capitalei și de colindele care răsună oriunde ai merge. În timp ce explorezi minunatul Târg de Crăciun, poți savura un pahar de svarak, un fel de vin fiert tradițional praghez.

Vrei să îți lași mașina în siguranță când pleci în vacanță?
GOTO este soluția pentru nevoile tale!
Parcarea de lângă Aeroportul Internațional ,,Avram Iancu” din Cluj-Napoca este amenajată modern, după standarde europene, și dispune de un sistem de securitate de ultimă generație. Astfel, autovehiculul tău se va bucura de monitorizare video 24/7, iluminat în timpul nopții și pază permanentă.

Ca să ai parte de o experiență plăcută și eficientă, la noi poți plăti exact așa cum îți dorești. Ai posibilitatea de a achita locul de parcare chiar din mașina ta, cu ajutorul aplicației YeParking, prin scanarea codului QR din parcarea noastră, precum și cash sau cu cardul, la cele 5 automate sau la punctul de plată deservit de un operator. Avem încă o veste bună: o săptămână de parcare costă mai puțin de 38 de lei pe zi.
Pentru a afla mai multe detalii despre tarife, intră pe https://gotoparking.ro/.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!