Cadouri artizanale și produse made in Cluj

Home $ Articole $ Cadouri artizanale și produse made in Cluj

Sezonul cadourilor este oficial în toi, aducând cu sine tentația de a cumpăra extrem de multe daruri, fie ele mai potrivite sau mai nepotrivite. Cert este că ar trebui să facem alegeri mai sustenabile și să achiziționăm mai multe produse tradiționale. Sfatul nostru este de a te orienta și către cadourile realizate chiar în Cluj, de producători locali. Suntem de părere că este o modalitate prin care putem aduce mai aproape acea magie a Crăciunului și de a sprijini comunitatea în care trăim.

Să nu uităm că produsele locale sunt adesea mult mai speciale decât ce găsim de obicei pe piață. Fie că vorbim de obiecte artizanale sau de produse alimentare inspirate din rețete autentice, fiecare dintre acestea poate deveni un cadou unic. Alegând cadouri locale, oferim celor dragi nu doar obiecte, ci și bucăți autentice din inima comunității noastre. Așa că venim în ajutorul tău cu câteva idei, pe care te sfătuim să le ții aproape.

La Onkar găsim lumânări realizate manual în atelierul lor, din ceară de albine 100%. Au unele dintre cele mai parfumate lumânări pe care le-am văzut vreodată, ambalate cu grijă și potrivite pentru orice tip de suport sau de ocazie. Poți alege lumânări în forme festive, pe care să le faci cadou celor dragi, sau lumânări pentru sfeșnice sau suporturi clasice, care să-ți îmbie casa cu parfumul lor de miere. Dincolo de multitudinea de forme din care poți alege, lumânările din ceară de albine sunt indicate pentru persoanele alergice sau cu astm, datorită faptului că ceara conține proprietăți antibacteriene. Să nu uităm că sunt mult mai ecologice și nu conțin parafină. Nu ezita și aruncă o privire pe site-ul lor! PS. Livrează în Cluj gratuit.

BLAZE design store este un magazin situat pe strada F.D. Roosevelt, la nr. 2, care adăpostește diverse produse realizate de către designeri din Transilvania și Ungaria. Aici găsești de la cercei, borsete, ghiozdane, agende, felicitări și până la produse de îngrijire, lumânări și piese vestimentare. Cu siguranță este locul potrivit pentru momentul în care îți dorești să achiziționezi un cadou perfect, care să aibă valoare și să aducă bucurie în același timp. Iar pentru că ne aflăm în perioada sărbătorilor de iarnă, zilele acestea regăsești mai multe discounturi de până la 35% în magazin, așa că te sfătuim să le treci pragul cât mai repede, pentru a te bucura de promoții.

Senin este un alt brand clujean, care își dorește să promoveze țesăturile vechi de mai bine de 50 de ani. Astfel, vine către noi cu o regenerare a zestrei strămoșești, care este mai trendy și mai potrivită societății actuale și a stilului acesteia. Aici regăsești hanorace în diverse culori, paltoane din țesătură de lână, chiar și tricouri sau bluze îndrăznețe. Multe dintre modele realizate sunt unicate, datorită țesăturilor utilizate, care au căpătat o nouă viață și care se află acum în căutarea unui nou proprietar.

În cazul în care nu știai, pe strada Iuliu Maniu, la nr. 13, ap. 16, se întâmplă o mică-mare magie în Atelierul de Murano. Cu multă migală și pasiune, aici sunt realizate de diverse bijuterii din sticlă de murano, viu colorate și făurite în diverse forme, jucăușe și elegante deopotrivă. În atelier vei găsi coliere, inele, brățări, pandantive, broșe, cercei, dar și decorațiuni de Crăciun. Prețurile pornesc de la 20 de lei, în cazul cerceilor, așa că reprezintă un cadou perfect pentru orice iubitoare de bijuterii. Produsele pot fi vizualizate chiar și pe site-ul lor, însă îi găsești în atelier în cazul în care vrei să-i vizitezi, inclusiv sâmbăta.

La Ruya Coffe, dincolo de spațiul cozy, socializarea și cafea îmbietoare, este și locul de unde îți poți ridica comenzile de la Liniște – făuritorii celor mai bogate sortimente de lumânări. Sunt realizate din ceară de soia, turnate în recipiente de sticlă sau de porțelan, care pot fi reutilizate. Mesajele lumânărilor sunt extrem de instagramabile, alese cu grijă, pentru a te transpune într-un real moment, al tău, cu tine și cu parfumul lumânării alese. De la Liniște mai poți comanda și trufe parfumate sau odorizante de cameră, pentru ca momentul tău să dureze cât mai mult și să acapareze întreaga casă de liniște și parfum. Vrei să surprinzi pe cineva drag și nu știi cum? O lumânare de la Liniște, cu al său mesaj inedit, sigur îți va fi de folos.

Despre Collect am mai povestit și cu alte ocazii, însă este un spațiu pe care îl apreciem tare mult, tocmai fiindcă reunește producători locali, designeri, creatori artizanali și iubitori de lucruri realizate local. Pe 16 și 17 decembrie te invităm la un alt eveniment marca Collect, la Decembrie în tihnă, unde vei putea descoperi și noi creatori, ale căror produse așteaptă să ajungă în căminul tău. Îți spunem doar atât: obiecte de papetărie, decorațiuni, bijuterii, produse pentru copii sau mici bunătăți culinare, de toate te poți bucura în weekendul viitor.

Târgurile organizate de către Asociația Meșterilor Populari Clujeni vin adesea cu multe produse realizate manual – ornamente și decorațiuni de Crăciun, cadouri pentru cei dragi, bijuterii, turtă dulce, lumânări, obiecte tradiționale din lemn și ceramică, tablouri și jucării, articole vestimentare din piele și blană, precum și cu straie tradiționale, pentru cei care își doresc să ducă portul mai departe. În prezent se desfășoară Târgul de Crăciun „Tradiții de Iarnă”, care are loc până pe 21 decembrie, între orele 10:00-21:00, în Piața Avram Iancu. Îți propunem să faci în acest weekend o plimbare până la târg, unde vei putea savura delicii de casă, în timp ce alegi cadourile potrivite pentru cei dragi.

Momentan încheiem această listă aici, însă te sfătuim să acorzi mai multă atenție standurilor și vitrinelor pline de comori locale. Lasă-te purtat de farmecul tradițiilor, sprijină meșteșugarii locali și surprinde-i pe cei din jur cu produsele tradiționale și cadourile made in Cluj.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!