Au început înscrierile la Congresul Studenților din România

Home $ Știri Cluj $ Au început înscrierile la Congresul Studenților din România

by | Apr 16, 2015 | Știri Cluj

Uniunea Studenților din România dă startul celei de-a VIII-a ediții a Congresului Studenților din România. Acesta va avea loc în perioada 7-10 mai 2015, în Cluj-Napoca, având ca temă  „Antreprenoriatul în rândul tinerilor”.

Înscrierile la congres au început pe 7 aprilie și se vor încheia pe data de 19 a aceleiași luni. Studenții din toată Europa, pasionați de antreprenoriat, sunt asteptați să se înscrie pe site-ul www.congresulstudentilor.ro, unde vor completa un formular și o scrisoare de intenție. Selecția se va face pe baza acestora, în perioada 20-26 aprilie.

Congresul va cuprinde două serii de workshop-uri, două side event-uri și tradiționala Adunare Plenară. Un punct important pe agenda congresului îl reprezintă concursul de start up-uri, unde tinerii antreprenori își vor putea prezenta planurile lor de afacere, iar comisia de jurizare le va premia pe cele mai bune 10 dintre ele.

Tema ediției din acest an a fost aleasă în urma cererii studenților prezenți la ediția din 2014, ediție la care nevoia educației antreprenoriale a apărut cel mai frecvent menționată de către studenți. Astfel, această ediție este dedicată celor care doresc să afle mai multe lucruri despre antreprenoriat și să pună bazele unei afaceri.

Orașul ales pentru desfășurarea congresului este Cluj-Napoca, declarat în cadrul competiției din Maribor, Slovenia, Capitala Europeană a Tineretului 2015. Participanții vor fi cazați la Grand Hotel Napoca, unde se vor desfășura și activitățile din cadrul congresului.

Mai multe detalii despre Congresul Studenților din România, programul de desfășurare și etapele de înregistrare, găsiți pe site-ul www.congresulstudentilor.ro/.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!