Scurt ghid al celor mai palpitante jocuri din lume

Home $ Diverse $ Scurt ghid al celor mai palpitante jocuri din lume

by | Apr 20, 2017 | Diverse

Una din temele mai rar abordate în secțiunea noastră de recomandări este domeniul cazinourilor – live si online. Practic, lumea jocurilor e simplă: regulile se învață în două minute și la urma urmei oricine știe să apese niște butoane sau să mizeze niște jetoane. Însă după o discuție cu un pasionat și specialist în acest domeniu, am realizat că există un set important de informații fără de care un începător care abia a descoperit această distracție va pleca dezămagit.

sursă foto: Google+

Adrian Pop este la bază jucător profesionist de poker. El joacă poker online din 2006, dar pentru a mai da culoare sesiunilor la mesele de Texas Hold’em, își ia și pauze în care pariază sau joacă sume mici la cazinouri online. În decursul acestora, a reușit să afle cam toate secretele unei seri reușite de distracție pe internet. Noi l-am rugat să facă pentru cititorii noștri o listă succintă de condiții pentru optimizarea șanselor de câștig și pentru ca aceștia să pășească pe acest tărâm bine informați. Motivul demersului nostru este o observație făcută de Adrian: mulți începători eșuează din motive simplu de remediat dar pe care nu le știu din timp.

Prima și cea mai importantă observație făcută de profesionist este faptul că jocurile de cazinou sunt destinate distracției și nu asigurării unui venit constant. Căderea bilei de la ruletă, spinurile sloturilor sau felul în care vin cărțile la blackjack sunt evenimente aleatoare și nu pot fi controlate prin calcul. Concluzia: priviți jocurile ca pe o distracție. Din acest punct de vedere, veți avea parte de cele mai reușite doze de emoție și aventură, căci jocurile de cazinou sunt născute pentru așa ceva. Așteptarea, anticipația, momentul revelației, rollercoasterul de rezultate, toate acestea ne pun adrenalina în mișcare mai mult decât orice altceva – dacă facem excepție de la sporturile extreme. Însă niciodată nu trebuie să ne proiectăm bugetul personal în funcție de cât vom câștiga din jocuri. Recomandarea lui Adrian este să plecăm de la startul sesiunii cu gândul că vom pierde – nu din fatalism, ci pentru a ne face posibilele câștiguri cât mai surprinzatoare și plăcute.

Un al doilea sfat bine de reținut este chestiunea banilor. Când mergem la film, spune Adrian, nu plătim oricât pe bilet. Nici la jocuri nu e bine să alocăm sume peste bugetul stabilit. O sesiune de joc poate costa oricât: niște bani de buzunar sau un întreg salariu, însă obținem exact aceeași cantitate de distracție, este un fapt recunoscut și de psihologi. Concluzia: stabiliți un prag peste care nu veți trece, o sumă de bani pe care dacă se întâmplă să o pierdeți e bine să puneți punct jocului și să treceți la alte activități, indiferent dacă mai aveți sau nu poftă de joc. E greu, dar necesar, altfel riscati să consumați un buget prea mare în detrimentul altor nevoi.

În aceeași idee, Adrian mai punctează un sfat esențial: respectarea mizelor potrivite. Ce înseamnă miza potrivită? – l-am întrebat. Fiecare este dispus să aloce o anumită sumă pentru joc, spune el. Cei cu dare de mână pot juca sume mari iar cei mai economi pot avea la dispoziție doar bani de buzunar. Asta nu înseamnă că unii vor juca mai mult sau mai bine decât alții, căci oricine are posibilitatea să-și aleagă miza. Un spin de ruletă sau de sloturi, o mână de blackjack sau o partidă de poker pot fi jucate pe 10 bani, pe 10 lei sau pe 100 de lei – aceasta este miza. Adrian recomandă ca miza aleasă să fie mult mai mică decât suma alocata jocului. Cât de mică? De sute de ori. Nimeni nu vrea să intre la joc și în două minute să plece dezamăgit și cu banii pierduti. De aceea, o miză adaptată bugetului va asigura tuturor o seară întreagă de emoții și distracție, indiferent de banii alocați.

Nu în ultimul rând, un detaliu foarte important este locul unde jucăm. Adrian nu este fanul sălilor de jocuri din oraș. Aici tentația de a continua jocul peste limita stabilită este mare, riscul de a nimeri peste mașini de joc contrafăcute este și el mare și nici anturajul nu este cel mai potrivit unei persoane mai atente la cei cu care se înconjoară. În schimb, jocul online oferă o flexibilitate extremă când ne alegem condițiile de joc. Putem începe oricând, putem incheia oricând, jucăm de oriunde (inclusiv de pe mobil) și în compania cui vrem. Totuși, oferta de jocuri online este imensă. Ce alegem de aici? Orice, spune jucătorul, cu condiția să jucați pe un site legal, căci amenzile sunt imense. El personal ne recomandă PokerStars Casino, căci aici și-a început cariera de jucător de poker și iubește acest site (viteza retragerilor de bani și amabilitatea celor de la “support”), însă oferta este mare și fiecare este liber să aleagă. Noi am căutat o listă de camere legale și am găsit-o aici, chiar la autoritatea natională de reglementare a jocurilor.

La final, ne stătea pe buze întrebarea cea mai importantă: câștigă? Este irelevant, a spus el. Cine pleacă cu gândul să câștige nu se va distra, ci va aștepta cu înfrigurare momentul câștigului. “Când plătim un bilet la aquapark nu ne întrebăm dacă o să ne scoatem pârleala”, spune el. Cu toate că, “la jocuri, unii și-o scot, însă nu acesta este esențialul”.

Adrian este gamer de peste 10 ani, joacă cu precădere cash online pe PokerStars și în timpul liber… explorează peșteri. “Mereu mi-a plăcut misterul”, spune el. “Într-o peșteră nu există GPS, telefon, nimic, doar tu și galeriile care n-au văzut lumina soarelui niciodată”. Peștera Hudu din Alba este în topul preferințelor jucătorului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!