7+ momente de neratat anul acesta la Electric Castle

Home $ Articole $ 7+ momente de neratat anul acesta la Electric Castle

by | Jul 17, 2019 | Articole, Recomandări

Începând de azi, domeniul castelului Banffy își deschide porțile pentru a ne oferi spațiul în care timp de 5 zile vom petrece zi și noapte. Știm să nu mai ai răbdare să ajungi la festival și să te bucuri de vibe-ul special pe care îl creează. Nici noi!

Dacă ai mai fost la alte ediții Electric Castle, știi deja că nu ai cum să te plictisești în cadrul festivalului, căci, pe lângă concerte, există o mulțime de activități de care să te bucuri atât pe parcursul zilei, cât și în timpul nopții. Iar dacă ești printre cei care vor ajunge pentru prima dată la Electric Castle, brace yourself, te așteaptă o experiență ce te va face să numeri zilele până la ediția următoare. Pentru a ne asigura că ai parte de o experiență completă a festivalului, am adunat o serie de momente de la care nu trebuie să lipsești, așa că nu sări peste rândurile ce urmează.

Așteptarea de la o ediție la alta a festivalului devine cu mult mai insuportabilă cu fiecare announcement de artiști, așa că, nu e de mirare că primul element la care ne oprim este muzica. Lineup-ul ar trebui să fie un prim punct de reper atunci când îți organizezi timpul în aceste zile și o poți face destul de ușor prin intermediul aplicației Electric Castle. Concertele pe care sigur nu vei dori să le ratezi sunt în special cele de la Main Stage, unde vor urca artiști cunoscuți pe plan mondial. Joi, începând cu ora 22:30 vom radia energie alături de Limp Bizkit, vineri ne vor vrăji Florence and The Machine de la ora 21:30, sâmbătă ne vor electriza Bring Me The Horizon începând cu ora 21:40, iar în ultima zi vom cânta alături de Thirty Seconds To Mars hiturile care i-au făcut celebrii. Și asta nu e tot. Repertoriul muzical este unul amplu, punându-ți la dispoziție 10 scene ce abordează diverse stiluri muzicale. Pe lângă clasicele scene precum Hangar sau Booha Mansion, poți opta pentru o experiență diferită la The Mill, unde vor avea loc două secret gigs la care locurile sunt limitate. Stai cu ochii în patru și cu urechile ciulite, căci se coace ceva acolo.

Piesă de rezistență a festivalului este Castelul Banffy, în jurul căruia festivalul a crescut de la an la an. Poate că l-ai mai vizitat, dar de data aceasta vei putea pătrunde în New Media Castle, un spațiu ce combină arhitectura secolului XV cu arta și tehnologia, provocându-te să descoperi instalațiile create de 8 artiști de pe 3 continente. Nu vei dori să ratezi efectele de laser și holograme semnate de Matthew Schreiber, proiecțiile imersive de video mapping ale francezului Oliver Ratsi și nici noile perspective create matematic de japonezul Shohei Fujimoto. La acestea se adaugă experiențele multimedia marca Memo Akten, Nonotak, 404 Zero, Children of the Light și RNDR Studio.

Trecem la un subiect cu care nu te-ai fi așteptat să te întâlnești la Electric Castle, ci la Târgul de Crăciun. Anul acesta, rochițele și pantalonii scurți se vor asorta cu o pereche de patine, căci vei avea ocazia să patinezi chiar în incinta festivalului. Acest lucru va fi posibil datorită tehnologiei „like-ice”, ce nu este influențată de temperaturile crescute. Vor exista patine pregătite special pentru acest tip de gheață așa că pregătește-te să strigi “Pârtie!” de pe patinoarul amplasat în apropiere de Booha Mansion.

Pe lângă distracția ce va atinge cote maxime, vei putea profita și de latura educativă a festivalului prin intermediul EC Talks. În fiecare zi vor fi invitați specialiști în domeniile comunicării și a artei pentru a împărtăși din idile și perspectivele lor, totul desfășurându-se sub genericul „The beat goes on”. Vei avea ocazia să îi asculți, printre mulți alții, pe jurnaliștii Dragoș Pătraru, Paula Herlo și Attila Biro, actorii Dragoș Bucur și Andi Vasluianu, alături de influencerii Andreea Raicu, Ana Morodan și Adrian Teleșpan. Intrarea este gratuită, iar singura ta grijă va fi să prinzi un loc liber.

Festivalul are implementate mai multe inițiative pentru a lupta cu plasticul, astfel, băuturile vor fi servite doar în doze de aluminiu sau în pahare din plastic reciclat, iar mâncarea în ambalaje biodegradabile. Vei avea ocazia chiar și tu să te transformi într-un „erou verde” prin intermediul unor workshop-uri organizate în zona eco, la care vei învăța cum poți refolosi într-o manieră creativă diverse ambalaje din plastic. Apropo, nu uita să arunci PET-urile în punctele de selectare selectivă, căci Lidl Romania va dona 1 LEU fundației care administrează domeniul Banffy, pentru fiecare PET reciclat direct în cele două stații de colectare selectivă instalate în festival, lângă Royal Market și Eco Stage. Prin urmare, pe lângă faptul că vei proteja mediul, vei participa la adunarea unui fond pentru restaurarea castelului.

Domeniul castelului nu trebuie să fie explorat doar la pas. Vei avea șansa să descoperi festivalul de la înălțime, căci Royal Wheel revine și anul acesta, oferindu-ți o perspectivă cuprinzătoare asupra întregului festival (la propriu). Vei putea avea o amintire diferită de la festival prin 360° Photo Cabin, care va imortaliza momentul. Iar dacă ești amator de senzații tari, atunci sigur vei dori să încerci reverse bunjee, care te va arunca la zeci de metri în aer.

În ceea ce privește relaxarea, pe lângă retrasul în zona Hide Out sau dormitul în plină zi la umbră, vei putea să urmărești filme direct de la festival. În spatele castelului te așteaptă un cinematograf special cu ecran pop-up de mari dimensiuni pe care vor fi proiectate filme de acțiune, animații sau fantastice în fiecare seară de festival. Va fi un loc numai bun pentru a lua o pauză de la țopăit și a te relaxa.

Nu mai încape îndoială, vor fi 5 zile pline, așa că ne vedem la castel plini de voie bună. Keep on rollin’, electric people!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!