Nepoti de Craciun @ Polus Center

Home $ Articole $ Recomandări $ Nepoti de Craciun @ Polus Center

by | Dec 10, 2013 | Recomandări

“Nepoti de Craciun” este un proiect de voluntariat care isi doreste sa ajute clujeni in varsta sa intre in atmosfera de basm a sarbatorilor de iarna, chiar daca nu au norocul sa fie înconjurati de familie.

Beneficiari sunt bunicii clujeni in varsta, cu o situatie materiala mai dificila, care frecventeaza centrele de zi pentru varstnici din Cluj-Napoca (este vorba de centrele administrate de Directia de asistenta sociala – nu sunt aziluri: oamenii vin si stau o perioada in timpul zilei, apoi se intorc acasa). Acestia isi petrec o mare parte a zilei la centru, unde sunt printre prieteni: povestesc, joaca table sau sah, sunt ajutati cand au nevoie. La centre sunt inscrisi citeva sute de pensionari, unii dintre ei cu o situatie materiala decenta, dar campania vizeaza pensionarii care nu-si permit sa sarbatoreasca. Ne-am propus ca in perioada sarbatorilor de iarna sa aducem si pe fetele lor zambetul unui bunic de Craciun!

În 2010, împreună cu cei mai inimoși bloggeri din on-line-ul local, voluntari și clujeni, deopotrivă, am reușit să facem 100 de pachete pentru bunicii din centrele de zi din Cluj-Napoca, în 2011 ne-am ridicat ștacheta și am reușit să punem zâmbetul pe fața a 200 de bunicuți. Anul trecut ne-am propus să dublăm iar cifra, de la 200 la 400 de pachete, în schimb am reuşit să strângem 750 de pachete!
Anul acesta, sperăm să fim Nepoți de Crăciun pentru 1000 de bunici.
Avem nevoie de ajutorul tuturor clujenilor pentru asta!
În 14 decembrie, în intervalul orar 13-17, ne vom întâlni în Polus Center din Cluj-Napoca și vom încerca să strângem aceste pachete împreună cu partenerii noștri și cetățenii clujeni. Tot ceea ce trebuie să facă cei care vor să ni se alăture este să vină sâmbătă și să contribuie cu orice pot.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!