Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

ANA CARLA MAZA – Bahia Quartet – la Jazz Fan Rising

April 7 @ 8:00 am - 5:00 pm

Născută la Havana în anul în care se fonda grupul Buena Vista Social Club, Ana Carla Maza vine în premieră în România să ne farmece cu violoncelul său senzual, cu vocea sa și cu un univers care combină jazzul, muzica clasică și culorile Americii Latine.
Vom savura preț de o seară aromele cartierului copilăriei sale, Bahia, partea din Havana aflată în spatele orașului vechi, cel cunoscut de noi din filme, Bahia, cartierul portuar în care s-au adunat de-a lungul timpului seminții din Africa până în Brazilia, cu muzicile lor cu tot.
Din Bahia Quartet al Anei Carla mai fac parte doi percuționiști (Luis Guerra și Marc Ayza) și un pianist (Norman Peplow), navigatori fabuloși prin nebunia luxuriantă cubaneză, accentele samba și bossa nova braziliene ori tragicul de tangou argentinian. Rezultatul este greu de descris: incendiar și senzual în același timp, plin de pasiune și dor, romantic și dureros, toate laolaltă.
Datorită părinților săi, pianistul chilian Carlos Maza și chitarista cubaneză Mirza Sierra, Ana Carla a fost învăluită de muzică din fragedă copilărie. A studiat pianul de la vârsta de 5 ani cu Miriam Valdes, sora vestitului Chucho Valdes, iar de la 8 ani, pe lângă pian a început studiul violoncelului. La 10 ani apărea pe scena Habana Jazz Festival. În anii următori, Ana Carla pleacă în turnee alături de tatăl său, cunoscând și cântând alături de muzicieni majori, și realizând primele sale compoziții. La 17 ani, în ziua concursului de admitere la Conservatorul din Paris, a avut seara un concert în oraș în care a cântat numai propriile sale cântece. Franța i-a oferit un spațiu ideal pentru a înflori și experimenta alte conexiuni muzicale cu muzicieni din Tunisia, Iordania sau Norvegia.
Ana Carla Maza face deliciul tuturor marilor scene de jazz, iar interacțiunea sa cu publicul este întotdeauna emoționantă. Va veni la București direct de la Coutances (Jazz sous les Pommiers), iar de la Cluj va pleca la Bremen să susțină un concert la Jazzahead!
Un concert propus de Jazz Fan Rising, asociația connoisseur-ilor de jazz, în partenariat cu Institutul Francez și cu Nagarro iQuest Technologies. Organizator Jazz Festivals & Events
Preț Early Bird : 75 lei (contingent limitat)
Preț Întreg : 115 lei

Detalii

Data:
April 7
Interval orar:
8:00 am - 5:00 pm
Categorii:
Tags:
,
RSVP:
https://fb.me/e/10m07rm0e

Locație

Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”
I.C. Brătianu 25
Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania
+ Google Map

Organizator

Jazz Fan Rising

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This