Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

EXPLORARE LA LUMINA FRONTALEI: Primii care ating centrul Pământului – Film și discuții

November 17 @ 8:00 pm - 9:30 pm

EXPLORARE LA LUMINA FRONTALEI:

𝐂𝐢𝐧𝐞 𝐥𝐮𝐦𝐢𝐧𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐢𝐧𝐢𝐦𝐚 𝐏𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢?
🕳️ Cel mai adânc punct dintr-o peșteră din România a fost atins anul acesta printr-o coborâre în 𝐀𝐯𝐞𝐧𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐬𝐮𝐛 𝐕𝐚̂𝐫𝐟𝐮𝐥 𝐆𝐫𝐢𝐧𝐝, la -𝟖𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐭𝐫𝐢, prin puțuri impunătoare care alternează cu pasaje înguste și galerii inundate. În adâncul Munților Piatra Craiului, în întunericul profund al peșterii, speologii au descoperit o lume fascinantă, în care lumina frontalelor a dezvăluit noi verticale și forme fascinante ale rocii.
🪨 Însă frumusețea speologiei nu se limitează la aspectul geomorfologiei subterane. Încă de la începuturile umanității, oamenii s-au simțit atrași de misterul și frumusețea peșterilor. Multe civilizații antice au considerat peșterile ca locuri sacre, unde locuiau zeii sau prin care se putea comunica cu lumea de dincolo. Fiecare peșteră are o poveste unică, iar atingerea inimii Pământului înseamnă și să înțelegem modul în care aceste locuri ne-au influențat cultura și civilizația.
🔦 Despre descoperirile adâncului ne vor povesti trei speologi experimentați, care au participat la unele dintre cele mai importante explorări din România: 𝐀𝐧𝐚𝐦𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐚𝐧𝐭𝐚 (salvator subteran, Președinte Asociația Română de Educație Speologică), 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐮 𝐏𝐨𝐥𝐨𝐠𝐞𝐚 (Clubul de Speologie Silex Brașov) și 𝐆𝐞𝐳𝐚 𝐙𝐚𝐤𝐚𝐫𝐢𝐚𝐬 (Clubul de Speologie Avenul Brașov).
📽️ 𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 𝐆𝐫𝐢𝐧𝐝𝐮𝐥𝐮𝐢, documentar, 2019, 27′, lb. română, sub. engleză
🎟️ Rezervă bilet 👉aici

Detalii

Data:
November 17
Interval orar:
8:00 pm - 9:30 pm
Categorii:
Tags:
RSVP:
https://fb.me/e/6bKM8YYIs

Locație

Cinema Arta
Str. Universității 3
Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania
+ Google Map

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This