Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Fabrica (D)? @ Cinema ARTA

November 2, 2023 @ 7:00 pm

Fabrica D

Fabrica de Pensule reprezintă probabil unul din cele mai importante proiecte colective de asemenea amploare din mediul cultural românesc, parte din istoria foarte recentă a orașului Cluj-Napoca și a felului în care acesta s-a dezvoltat.

Ne dorim ca prin întreg proiectul „Memorii personale. Memorii colective” să reflectăm împreună asupra contextului socio-cultural în care ne desfășurăm activitatea, respectiv asupra memoriei unor spații și contribuției lor în dezvoltarea actuală a sectorului cultural independent clujean.
Proiecția filmului documentar despre Fabrica de Pensule și discuția de după vor oferi acces la informații și repere pentru generațiile mai tinere, dar reprezintă și un efort al comunității noastre artistice de a recupera un trecut comun relevant.

𝗙𝗮𝗯𝗿𝗶𝗰𝗮 (𝗗)?

r: Cătălin Mardale, Andra Salaoru, Niklas Andreescu | 2021 | documentar | 70’ | Lb: română

Documentarul Fabrica (D)? chestionează rolul pe care îl (mai) are patrimoniul industrial în oraşul Cluj-Napoca, un oraş care devine din ce în ce mai smart, plecând de la mutaţiile pe care le-a suferit Fabrica de Pensule (de la fabrică la spaţiu cultural, de la spaţiu cultural la corporaţie IT).

Proiecția va fi urmată de un Q&A cu realizatorii filmului și persoane intervievate în documentar, foști membri și artiști ai Fabricii de Pensule.

Bilete: aici

Eveniment în cadrul proiectului „Memorii personale. Memorii colective”, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii

Data:
November 2, 2023
Interval orar:
7:00 pm
Categorii:
Tags:
RSVP:
https://fb.me/e/XzB5ZvyZ

Locație

Cinema Arta
Str. Universității 3
Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania
+ Google Map

Organizator

REACTOR de creație și experiment
Phone
0747 197 501
Email
spatiureactor@gmail.com

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!