Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Framework Perspective

April 25 @ 7:00 pm - 9:00 pm

FRAMEWORK PERSPECTIVE

Platforma Framework a apărut în anul 2017, la inițiativa regizorului și mediatorului cultural Raul Coldea, care a creat această platformă din nevoia de a apropia publicul de practica noastră, de a împărtăşi din interiorul procesului de lucru şi de a înţelege cum ajunge la voi munca din cadrul spaţiului Reactor.
Conceptul platformei s-a transformat de-a lungul timpului, concomitent cu alegerea de a ne orienta mereu spre teme actuale, ancorate puternic în contextul socio-politic, dar păstrând necesitatea de a explora forme performative diverse.

De multe ori, căutările noastre artistice, subiectele abordate şi felul în care alegem să le materializăm scenic pot avea nevoie de mai multe pârghii de comunicare. Unul dintre rolurile frameworkului este de a discuta într-un spaţiu colectiv experienţele individuale cu spectacolul, de a redescoperi propria întâlnire cu un eveniment artistic într-o multitudine de experienţe diverse, uneori paradoxale. De asemenea, considerăm că fiecare spectacol pe care îl aducem în faţa publicului este un pretext pentru a genera discuţii ample pe temele propuse.

Astfel, conversaţiile framework folosesc conţinutul spectacolului şi ca punct de plecare pentru explorarea acestor teme dincolo de contextul scenic vizionat. Nu în ultimul rând, în anumite sesiuni pot fi propuse exerciții specifice procesului artistic, complementare cadrului de dialog și racordate la dinamica grupului, cu scopul de a potența și diversifica apropierea față de tema discutată.

În lunile martie și aprilie, vă invităm la alte patru sesiuni de acest fel, facilitate de colega noastră Ioana Hogman, dedicate spectacolelor GLIESE 445, PARTEA 1. IUBIREA, VISUL și PUNCTUL NEMO – performance interactiv.

𝗧𝗘𝗠𝗘 𝗣𝗢𝗦𝗜𝗕𝗜𝗟𝗘/𝗖𝗨𝗩𝗜𝗡𝗧𝗘 𝗖𝗛𝗘𝗜𝗘:
𝗚𝗟𝗜𝗘𝗦𝗘 𝟰𝟰𝟱: sfârșitul unei lumi, raportul dintre oameni și tehnologie, amenințările prezentului, felul în care înțelegem munca și plasarea ei în raportul esențial/neesențial, comunicare, grijă, conexiune;
𝗣𝗔𝗥𝗧𝗘𝗔 𝟭.𝗜𝗨𝗕𝗜𝗥𝗘𝗔: iubirea și politică, memorie și ficțiune, pierdere, izolare și apartenență;
𝗩𝗜𝗦𝗨𝗟: abuz și instituție, limite și siguranță, public și privat, solidarizare, mediul universitar;
𝗣𝗨𝗡𝗖𝗧𝗨𝗟 𝗡𝗘𝗠𝗢 – 𝗽𝗲𝗿𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗻𝗰𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃: comunitate, forme alternative de organizare socială, orizontalizare, convenții de viețuire.
Participarea la framework nu presupune experiența în domeniul artistic de nici un fel și nici un anumit tip de raport față de spectacolul vizionat. Dimpotriva, experiența acestei platforme a dovedit de fiecare dată că diversitatea, atât ca background al participanților, cât și a reacțiilor față de spectacol, este un liant excelent în comunicare.

Singura condiție pentru participarea la framework este de a fi văzut în prealabil o reprezentație a spectacolului pus în discuție.

𝗖𝗔𝗟𝗘𝗡𝗗𝗔𝗥 𝗙𝗥𝗔𝗠𝗘𝗪𝗢𝗥𝗞:

→ GLIESE 445 – 17 martie, ora 19 (reprezentații în 14,15,16)
→ PARTEA 1. IUBIREA – 27 martie, ora 19 (reprezentație în 26 martie la ZIZ – Art and Social Area)
→ VISUL – 3 aprilie, ora 19 (reprezentații în 31 martie și 2 aprilie)
→ PUNCTUL NEMO – performance interactiv – 25 aprilie, ora 19 (reprezentații în 22,23,24 aprilie)
Sesiunile vor avea loc la Reactor de creație și experiment, iar participarea la sesiuni este gratuită.

𝗙𝗼𝗿𝗺𝘂𝗹𝗮𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘀𝗲𝘀𝗶𝘂𝗻𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗹𝘂𝗻𝗮 𝗮𝗽𝗿𝗶𝗹𝗶𝗲 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗶𝘀𝗽𝗼𝗻𝗶𝗯𝗶𝗹 𝗮𝗶𝗰𝗶.

ℹ️ ATENȚIE! Înscrierea la framework nu presupune automat rezervarea unui loc la spectacol. În cazul participării la framework putem oferi un număr limitat de bilete gratuite pentru fiecare reprezentație. Pentru rezervarea locului este necesară bifarea acestei opțiuni în formular, urmând a fi contactați prin e-mail pentru confirmare și stabilirea datei de vizionare.

Înscrierile sunt deschise până în data de 20 aprilie pentru PUNCTUL NEMO – performance interactiv.

Detalii adiționale referitoare la sesiunile framework se pot discuta prin email la adresa: [email protected].
Programul spectacolelor, bilete și detalii găsiți pe www.reactor-cluj.com și pe www.fagas.ro

Eveniment în cadrul programului cultural multianual „Perspective”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii

Data:
April 25
Interval orar:
7:00 pm - 9:00 pm
Categorii:
,
Tags:
RSVP:
https://fb.me/e/19053OALY

Locație

REACTOR
Strada Petöfi Sándor 4
Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania
+ Google Map
Phone
0747 197 501
View Locație Website

Organizator

REACTOR de creație și experiment
Phone
0747 197 501
Email
spatiureactor@gmail.com

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This