Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Piazzolla Tango Night

October 27 @ 7:00 pm

Piazzolla Tango Night

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, vă invită vineri, 27 octombrie 2023, de la ora 19:00, la recital de tango argentinian „Piazzolla Tango Night”.

Evenimentul va avea loc în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21).

Bilete la acest recital se găsesc online pe iabilet.ro sau în format fizic în seara respectivă (în limita locurilor disponibile).

„Piazzolla Tango Night” este un recital de suflet dedicat marelui compozitor Astor Piazzolla, cel care a revoluționat muzica de tango argentinian și care a făcut-o cunoscută publicului larg prin lucrări deosebit de frumoase precum „Oblivion” sau „Libertango”.

Astor Piazzolla este compozitorul inovator al Argentinei, care a fost blamat la început pentru compozițiile sale îndrăznețe din tango, nefiind agreat de vechea gardă a muzicii de tango.

Talentul și geniul lui însă au dovedit cu timpul că artistul Astor Piazzolla este cu adevărat un vizionar, iar lucrările și compozițiile sale rămân dovadă a spiritului liber din tango.

Așadar, în aceasta seară vă veți bucura de unele dintre cele mai frumoase tango-uri argentiniene compuse de marele compozitor.

Iulia Merca prim solistă a Operei Naționale Romane din Cluj Napoca, este binecunoscuta publicului clujean pentru rolurile sale frumoase de operă.

Cu o activitate concertistică-solistică de peste 20 de ani, cu multe premii câștigate pe parcursul carierei sale, aceasta confirmă valoarea talentului său la fiecare apariție pe scenă. Îndrăgostită de muzica de tango, Iulia va da viață unor lucrării celebre precum „Maria de Buenos Aires” sau „Chiquilin de Bachin”.

Irina Indrei și Robert Indrei formează un cuplu atat pe scenă, cât și în viața de zi cu zi. Irina este profesoară de pian a Colegiului de muzică „Sigismund Toduță” din Cluj Napoca, iar Robert este primul român care cântă la bandoneon (instrumentul specific tango-ului argentinian) în cadrul unei orchestre.

Aceștia concertează de mai bine de 6 ani împreună, fiind prezenți la festivalurile de tango din țară și străinătate, și având onoarea de a concerta la invitația Casei Regale la Castelul Peleș.

Toți cei trei protagoniști din această seară fac parte din „Cluj Tango Orchestra”, prima orchestră de tango argentinian din Transilvania, compusă din muzicieni români profesioniști, membri ai Filarmonicii de Stat Transilvania sau ai Operei Naționale din Cluj Napoca.

Așadar, un omagiu adus marelui compozitor Astor Piazzolla!

Gazda acestui eveniment este Muzeul Etnografic al Transilvaniei, un centru cultural binecunoscut al Clujului unde au loc evenimente culturale de excepție, care aduc întotdeauna bucurie publicului larg.

Detalii

Data:
October 27
Interval orar:
7:00 pm
Categorii:
Tags:
RSVP:
https://fb.me/e/2W8HjUFsh

Locație

Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Memorandumului 21
Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania
+ Google Map

Organizator

Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Phone
0783 005 146
Email
contact@muzeul-etnografic.ro
View Organizator Website

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This