Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

RADIO PATA | Punct și de la capăt.

July 7 @ 11:00 am

RADIO PATA | Punct și de la capăt.

Vinerea asta, mare eveniment mare!

Expoziție foto, concerte, și dare de seamă.

După doi ani, partea finanțată a proiectului Radio Pata se termină.
În doi ani am cheltuit în jur de 300.000 de euro, din care 250.000 bani norvegieni. Ce am făcut cu ei? Un radio comunitar, un festival și un centru comunitar. Toate late, faine și mai ales în premieră – cum se cade la Cluj.
Dar am mai făcut ceva – acel lucru care le leagă pe toate, care a fost cel mai greu de dus și e în mare parte invizibil: procesul, o lungă și chinuitoare muncă în comunitate.
Vrem să le povestim pe toate.
Clujul cel bogat (re)generează Pata Râtul cel sărac. Clujul produce „pe centru” câțiva oameni super-bogați, dar mai centrifughează pe periferie și un număr mult mai mare de săraci. Persoane care nu reușesc să țină pasul cu orașul de „cinstele”. Oameni care sărăcesc încet, ajung să-și piardă locurile de muncă și locuințele, și mai trebuie să stea undeva înainte să dispară. Acest loc este Pata Râtul. Dar asta știam și acum doi ani, și tot ne-am apucat. Ce-am făcut? Hai să le vorbim!

𝗗𝗮̆𝗺 𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁 𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗶̂𝗻 𝟳 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲 𝗹𝗮 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟭:𝟬𝟬❗
👀📷 Pentru început, 𝘃𝗼𝗺 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗿𝗮 𝗳𝗼𝘁𝗼𝗴𝗿𝗮𝗳𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗳𝗮̆𝗰𝘂𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗶 𝗙𝘂𝗿𝗻𝗲𝗮 𝗶̂𝗻 𝗣𝗮𝘁𝗮 𝗥𝗮̂𝘁 și vom medita asupra faptului că frumosul nu ține cont de etnie, hărți sau politică.
Mai apoi, ne vom întreba: Ce-a produs Radioul în doi ani și ce n-a făcut❓Ce a făcut Festivalul Khetane și ce n-a făcut❓Și va mai fi❓Ce va face Centrul Comunitar Khetane❓

𝗔𝘃𝗲𝗺 𝗱𝗼𝘂𝗮̆ 𝗱𝗲𝘇𝗯𝗮𝘁𝗲𝗿𝗶 𝗽𝘂𝗯𝗹𝗶𝗰𝗲 în program:

1️⃣ „𝗣𝗮𝘁𝗮 𝗥𝗮̂𝘁 𝘃𝘀. 𝗩𝗶𝗶𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹” – 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟭𝟰:𝟬𝟬, despre justiție și injustiție socială, despre relația dintre cele două părți ale Cluj-Napocăi;
2️⃣ „𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗹 𝗖𝗼𝗺𝘂𝗻𝗶𝘁𝗮𝗿 𝗞𝗛𝗘𝗧𝗔𝗡𝗘” – 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟭𝟲:𝟬𝟬, despre cum vom adresa acest viitor prin centrul comunitar al Pata Râtului.
𝗔𝗽𝗼𝗶, 𝗻𝗲 𝗺𝗮𝗶 𝘀̦𝗶 𝗱𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮̆𝗺! Vino să ascultăm niște muzică bună și să dansăm #împreună! 💃
𝗩𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶, 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟭𝟴:𝟬𝟬, 𝗹𝗮 𝗖𝗮𝘀𝗮 𝗧𝗿𝗮𝗻𝘇𝗶𝘁 avem:
🧑‍🎤 Concert Nicu Împăratul;
▶️ DJ set Victor Plastic.
𝗦𝗮̂𝗺𝗯𝗮̆𝘁𝗮̆, 𝟴 𝗶𝘂𝗹𝗶𝗲, 𝘁𝗼𝘁 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝟭𝟴:𝟬𝟬, 𝗻𝗲 𝗺𝘂𝘁𝗮̆𝗺 𝗶̂𝗻 𝗣𝗮𝘁𝗮 𝗥𝗮̂𝘁 unde îi ascultăm pe 𝗰𝗼𝗻𝘀𝗮𝗰𝗿𝗮𝘁𝘂𝗹 𝗡𝗶𝗰𝘂 (încă o dată), iar apoi pe, probabil, cel mai promițător tânăr talent al Pata Râtului, 𝗶𝗻𝗲𝗴𝗮𝗹𝗮𝗯𝗶𝗹𝘂𝗹 𝗝𝗔𝗠𝗔𝗥𝗥❗
Haidați! Viața e frumoasă. Vă așteptăm!
#RadioPata #SePune
_______________
Proiectul Radio Pata este derulat de Fundația AltArt pentru Artă Alternativă în parteneriat cu Asociația Comunitară a Romilor din Coastei, Centrul pentru Studiul Democrației, DGASPC Cluj și BIT Theatergarasjen, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Lichtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Detalii

Data:
July 7
Interval orar:
11:00 am
Categorii:
,
Tags:
,
RSVP:
https://fb.me/e/16JSPe3xl

Locație

Casa Tranzit
Strada George Barițiu 16
Cluj-Napoca, Cluj 400027 Romania
+ Google Map
Phone
0737 520 854

Organizator

Radio Pata

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This