Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Transilvania International Film Festival 2023 | TIFF

June 9 @ 8:00 am - June 18 @ 11:30 pm

Transilvania International Film Festival 2023

Hai la cel mai mare festival de film din România: 𝗧𝗜𝗙𝗙 (ediția 22), între 𝟵-𝟭𝟴 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲 la 𝗖𝗹𝘂𝗷 (UNESCO City of Film).

𝗧𝗜𝗙𝗙 𝗖𝗮𝗿𝗱𝘀 & 𝗯𝗶𝗹𝗲𝘁𝗲 𝗰𝗶𝗻𝗲-𝗰𝗼𝗻𝗰𝗲𝗿𝘁𝗲: aici

ℹ️ Proiecții și evenimente confirmate la TIFF 2023, mai jos

Te așteaptă:

proiecții în aer liber în 5 spații din oraș – cel mai mare ecran din festival fiind în Piața Unirii, premiere absolute & zeci de producții în cinematografele partenere (Victoria, Arta, Florin Piersic), filme premiate la #Berlinale, #Cannes, #Veneția sau #SanSebastián, cine-concerte cu artiști internaționali și concerte excepționale, seri de neuitat la Vlaha și Bonțida, documentare culinare și cine preparate de chefi renumiți (Film Food) și ateliere creative și filme pentru copii (EducaTIFF).

ℹ️ Proiecții și evenimente 𝗰𝗼𝗻𝗳𝗶𝗿𝗺𝗮𝘁𝗲 𝗹𝗮 𝗧𝗜𝗙𝗙 𝟮𝟬𝟮𝟯 până în prezent:

𝗙𝗼𝗰𝘂𝘀 𝗡𝗼𝗿𝗱𝗶𝗰: un program complex, cel mai mare de acest fel din istoria TIFF, dedicat unei cinematografii europene bogate, diverse și inovatoare, cea din țările nordice: Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia și Islanda. Peste 𝟒𝟎 de titluri, multe în #premieră în România, cine-concerte, dar și invitați speciali, evenimente sau expoziții.

𝗥𝗲𝘁𝗿𝗼𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃𝗮 𝗝𝗲𝗮𝗻-𝗟𝘂𝗰 𝗚𝗼𝗱𝗮𝗿𝗱: ai opt filme de reper ale unui regizor care a marcat cinematografia mondială.

𝗥𝗲𝘁𝗿𝗼𝘀𝗽𝗲𝗰𝘁𝗶𝘃𝗮 𝗦𝗶𝗱𝗻𝗲𝘆 𝗟𝘂𝗺𝗲𝘁 – celebrul regizor american va fi celebrat printr-o retrospectivă care aduce pe ecrane filmele sale, în varianta restaurată!

superbul 𝗧á𝗿 cu 𝗖𝗮𝘁𝗲 𝗕𝗹𝗮𝗻𝗰𝗵𝗲𝘁𝘁 în rolul unei dirijoare de geniu, 𝗧𝗵𝗲 𝗪𝗵𝗮𝗹𝗲 (r. Darren Aronofsky), pentru care Brendan Fraser a fost recompensat cu primul lui #Oscar2023 pentru interpretare, 𝗔𝗹𝗹 𝘁𝗵𝗲 𝗕𝗲𝗮𝘂𝘁𝘆 𝗮𝗻𝗱 𝘁𝗵𝗲 𝗕𝗹𝗼𝗼𝗱𝘀𝗵𝗲𝗱 marele câștigător de la Veneția, 𝗔𝗙𝗜𝗥𝗘, de la regizorul multipremiat 𝗖𝗵𝗿𝗶𝘀𝘁𝗶𝗮𝗻 𝗣𝗲𝘁𝘇𝗵𝗼𝗹𝗱, premiat cu Ursul de Argint la Berlinala 2023, 𝗥𝗶𝗴𝗲𝘁 𝗘𝘅𝗼𝗱𝘂𝘀 / 𝗧𝗵𝗲 𝗞𝗶𝗻𝗴𝗱𝗼𝗺 𝗘𝘅𝗼𝗱𝘂𝘀 a treia parte a trilogiei horror cult regizată de 𝗟𝗮𝗿𝘀 𝘃𝗼𝗻 𝗧𝗿𝗶𝗲𝗿 sau un thriller inspirat din realitate cu 𝗜𝘀𝗮𝗯𝗲𝗹𝗹𝗲 𝗛𝘂𝗽𝗽𝗲𝗿𝘁 (𝗟𝗮 𝘀𝘆𝗻𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹𝗶𝘀𝘁𝗲).

2 concerte extraordinare: 𝗧𝗮𝗻𝗴𝗲𝗿𝗶𝗻𝗲 𝗗𝗿𝗲𝗮𝗺 (𝟭𝟱 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲) pionierii muzicii electronice, cu 7 nominalizări la Grammy Awards și peste 60 de coloane sonore de film compuse și influentul artist electro de origine suedezo-britanică 𝗝𝗮𝘆-𝗝𝗮𝘆 𝗝𝗼𝗵𝗮𝗻𝘀𝗼𝗻 într-o seară magică la Castelul Bánffy (sâmbătă, 𝟭𝟬 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲).

3 cine-concerte: muzicieni și compozitori renumiți vin la festivalul TIFF. Vor acompania #LIVE filme clasice de renume din perioada cinematografiei mute:
𝗠𝗔𝗡𝗔𝗦𝗦𝗘 by Cvartetul Volekh (ritmuri klezmer, etno sau lăutărești)

𝗡𝗘𝗖𝗨𝗡𝗢𝗦𝗖𝗨𝗧𝗨𝗟 by Stephen Horne (UK) și Martin Pyne (UK) prezentat la Londra în 2023

𝗧𝗔𝗕𝗨. O poveste din Marea Sudului by Violeta Dinescu (muzica originală), interpretare LIVE de Trio-ul Contraste & Dorin Cuibariu, prezentat de Ligeti Festival și Transylvania Art and Science.

Detalii

Start:
June 9 @ 8:00 am
End:
June 18 @ 11:30 pm
Categorii:
Tags:
RSVP:
https://fb.me/e/18LLnpCeI

Locație

Cluj-Napoca
Piata Unirii
Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania
+ Google Map

Organizator

TIFF

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This