Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Zaiafet pe Lună II Zero Waste Festival

July 28 @ 12:00 pm - July 30 @ 11:30 pm

Festivalul Zaiafet pe Lună, ediția a doua, are loc în perioada 28-30 iulie

Zaiafet pe Lună, primul festival zero waste din România își va desfășura cea de-a doua ediție în perioada 28-30 iulie 2023, în parcul istoric Teleki din Luna de Jos, la 30 km de Cluj-Napoca.

Festivalul promovează prin activările întreprinse calitatea, minimalismul, rafinamentul, atenția către lucrurile cu adevărat importante. În viziunea organizatorilor arta și sustenabilitatea sunt două ramuri cu aceeași rădăcină comună. Pe parcursul celor trei zile ale festivalului, se vor desfășura concerte, ateliere (cunoaștere, creație, motricitate), dezbateri pe teme de sustenabilitate, bazar cu produse realizate de artizani locali, manifestări artistice (land art, upcycling, instalații new media și expoziții), activități în zona de joacă pentru copii și multe altele.

„Cele 5 principii de bază care se află la baza evenimentului, unul fără risipă, sunt refuzăm, reducem, refolosim, reciclăm, compostăm. Considerăm că obligația noastră morală este de a avea un impact cât mai redus asupra mediului, lăsând în urma noastră doar nutrienții care îi aparțin, prin compostarea resturilor vegetale. Consumul și folosirea produselor de unică folosință este evitată pe toată durata festivalului. Astfel, participanții sunt încurajați să-și aducă propria veselă reutilizabilă,” au declarat organizatorii.

Deoarece festivalul se află în proximitatea orașului, se asigură transportul în comun pe ruta Cluj-Napoca – Luna de Jos.
Cu doar 7 kg de deșeuri colectate în urma primei ediții, care au fost reciclate intergral (cantitate comparabilă cu cea produsă de un bar din Cluj-Napoca într-o oră jumătate), Zaiafet pe Lună 2023 își propune să extindă mesajul sustenabilității, să își reducă și mai mult amprenta asupra naturii și se adresează în continuare persoanelor de toate vârstele, dornice de a petrece trei zile de poveste și relaxare.

Mai multe informații despre achiziționarea biletelor, concept, desfășurarea festivalului și activități pot fi regăsite accesând zaiafetpeluna.rozaiafetpeluna.ro/presa și pe paginile de social media @zaiafetpeluna.

Ocrotim patrimoniul și construim viitorul prin cultură, etică și sustenabilitate.

Detalii

Start:
July 28 @ 12:00 pm
End:
July 30 @ 11:30 pm
Categorii:
Tags:
RSVP:
https://fb.me/e/7XX8gEfJx

Locație

Luna Estate
Piata Unirii
Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania

Organizator

Zaiafet pe Lună

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This