Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Zeițe de categoria B

November 5 @ 7:00 pm - November 6 @ 7:00 pm

Zeițe de categoria B

𝘻𝘦𝘪𝘵̦𝘦 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘪𝘢 𝘉

de Alexandra Felseghi, după o idee de Andrei Măjeri
Cu: Elena Ivanca, Ioana Dragoș Gajdó, Silvia Luca
Regia: Andrei Măjeri
Experiența sonoră: Adrian Piciorea
Costume: o selecție de piese din colecțiile lui Lucian Broscățean
Bijuterii: Monom by Georgiana Ciceo
Producător principal: creart / Teatrelli
Co-producători: Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Teatrul „Regina Maria” Oradea, Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani
Cu sprijinul: Hotel Caro

𝘻𝘦𝘪𝘵̦𝘦 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘪𝘢 𝘉 este un spectacol-eveniment care își propune să aducă pe aceeași scenă actrițe din trei orașe și trei teatre diferite, aplaudate în spațiile geografice în care joacă, dar mai puțin cunoscute în afara lor: Elena Ivanca (actriță a Teatrului Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca), Ioana Dragoș Gajdó (actriță a Teatrului „Regina Maria” Oradea), Silvia Luca (actriță a Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani).

Premiera a avut loc în septembrie la București, la creart/TEATRELLI – inițiatorul proiectului și producătorul
principal, spectacolul urmând să fie jucat, pe rând, în toate teatrele co-producătoare, respectiv la Teatrul Național Cluj-Napoca, Teatrul „Regina Maria” Oradea și Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani.

𝘻𝘦𝘪𝘵̦𝘦 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘪𝘢 𝘉 chestionează un subiect de interes contemporan: granița dintre public și privat, dintre magia scenei și realitatea vieții personale.

Spectacolul pornește de la o documentare de tip autobiografic, concentrându-se, cu precădere, asupra punctelor nevralgice din carierele celor trei actrițe, acelea care au provocat turnuri semnificative. Un demers care aduce în discuție modalitățile prin care artiștii sunt adesea schimbați asemenea unor piese. Mecanismul dur al artelor strivește personalități sensibile care au făcut performanță într-o altă epocă, îi năucește pe cei prinși între vârste și nu le dă prea multe speranțe celor la început de carieră. Dar vocația nu se perimează, ea își caută porturi noi în care să acosteze, co-creatori care să stârnească mici revoluții personale și să provoace la dialog.

Noua producție a fost selectată în cadrul unui open call lansat de creart/Teatrelli în 2021, în vederea montării unui spectacol-laborator. Selecția a fost realizată de către un juriu format din Octavian Saiu, Radu Nica, Cristian Ban și Roxana Lăpădat.

Recomandare de vârstă: 12+

Detalii

Start:
November 5 @ 7:00 pm
End:
November 6 @ 7:00 pm
Categorii:
Tags:
RSVP:
https://fb.me/e/3ZeXpoob3

Locație

Teatrul Naţional Cluj-Napoca
Piata Ștefan cel Mare Nr. 14
Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania
+ Google Map
Phone
0264.595363
View Locație Website

Organizator

Teatrul Naţional Cluj-Napoca
Phone
0264.595363
Email
agentia[@]teatrulnationalcluj.ro
View Organizator Website

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This