Tel Aviv Baroque Ensemble @ Academia de Muzică

Home $ Articole $ Tel Aviv Baroque Ensemble @ Academia de Muzică

by | Oct 14, 2015 | Articole

Tel Aviv Baroque Ensemble
Serate Camerale – TMC 2015

În programul serii se regăsesc lucrări de Johann Sebastian Bach, Bela Bartók, Dina Smorgonskaya, Michael Wolpe şi Eyal Bat.

Drora Bruck – flaut drept
Ella Toovy – violoncel
Marina Minkin – clavecin

BILETE: 20 lei preţ întreg/concert & 10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari)/concert. În sala de concert se intră doar pe bază de bilet/invitaţie/legitimaţie de presă, cu loc! Locurile se obţin de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii de Stat „Transilvania”, Piaţa Lucian Blaga. Se pot achizitiona bilete si cu o ora înainte de începerea concertului, direct de la locatia acestuia, în limita locurilor disponibile.

Înfiinţat în 2006, Tel Aviv Baroque Ensemble se dedică în mare parte, după cum îi spune şi numele, repertoriului Barocului sau celui inspirat din această fundamentală epocă muzicală. Drora Bruck şi Marina Minkin fiind, ele însele, şi interprete de muzică contemporană, au comandat compozitorilor israelieni diverse lucrări pentru trio, aceştia asumându-şi provocarea de a scrie muzică nouă pentru instrumente de epocă. Până în anul 2009, ansamblul a cântat în Israel, Canada şi SUA. Ca urmare a plecării violoncelistului Orit Messer, Drora şi Marina au cântat în duo până în acest an, când li s-a alăturat Ella Toovy, recreând astfel ansamblul original, acum cu accent pe muzica contemporană şi cu specificul unor programe prin care se intersectează diferite perioade şi stiluri din istoria muzicii.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!