Recomandări de weekend (20-22 august): sport, festivaluri, muzică și film

Home $ Articole $ Recomandări de weekend (20-22 august): sport, festivaluri, muzică și film

Ultima perioadă ne-a prins fugind de la un eveniment la altul, de la o scenă electrică la cealaltă, și am simțit din nou cum e să te distrezi… ca în vremurile bune. Ei bine, nici în acest final de săptămână nu vom avea ocazia să ne plictisim. Orașul freamătă în continuare de evenimente și de curioși care vor să iasă din zona de confort, într-un mod responsabil. Dar, fără să ne mai lungim cu introducerea, hai să vedem la ce evenimente poți participa în acest weekend. Avem festivaluri, competiții sportive, filme, muzică, distracție. Pe scurt – de toate pentru toți.

Evenimente care țin (aproape) tot weekendul

Smida Jazz Festival
Deschidem lista cu un eveniment drag nouă, Smida Jazz Festival. Cea de a 5-a ediție aduce în acest an abordări curajoase în muzică, activități creative și nu numai, toate într-un cadru cât se poate de deosebit: Parcul Natural Apuseni. Preț de două zile, vineri și sâmbătă, organizatorii au pregătit o mulțime de surprize pentru participanți, acompaniate de liniștea și relaxarea care domnește negreșit în zonă. De ce doar două zile în acest an? După cum te-ai așteptat, safety first. Tocmai din acest motiv, dacă nu ai achiziționat încă un bilet, te invităm să citești condițiile de participare (știi deja poezia, test covid, vaccin, anticorpi, nu te mai plictisim). Iată aici ghidul #CLUJLIFE pentru Smida Jazz festival 2021.

Zilele Culturale Maghiare
Dacă ai trecut deja prin centru, probabil ai observat atmosfera de sărbătoare. În cazul în care te întrebi ce se petrece, este vorba despre Zilele Culturale Maghiare, un eveniment cu tradiție în oraș și care atrage în fiecare an zeci de spectatori. Dacă anul trecut evenimentul a luat o pauză, din cauza pandemiei, acum de abia așteaptă să aducă la un loc prieteni vechi și noi. Sub sloganul mai rotunjor, inspirat tot de vremurile pandemice, se dorește să se evidențieze faptul că ne îndreptăm spre normalitate, cu pași siguri și cu umorul la purtător. Căci ce e mai bine să faci în astfel de situații, decât haz de necaz?

Turneul feminin CEV EuroVolley 2021
Evenimentele sportive au lipsit cu desăvârșire din agendele noastre în ultimul an. Fie se organizau, dar fără spectatori, fie nu se mai organizau, dar un lucru e cert: emoția trăită în sală, cot la cot cu ceilalți fani, nu se compară cu statul pe canapea în fața unui ecran care derulează parcă în gol competiția. Dacă și tu ai simțit lipsa sportului din programul tău săptămânal (nu ne referim la activitatea fizică, de această dată), ia-ți bilet la Campionatul European de Volei feminin, unde România este una dintre cele 4 țări gazdă. Programul complet îl găsești pe pagina evenimentului, iar în cazul în care nu poți ajunge în weekend, să știi că meciurile au loc până în 25 august pe BT Arena.

Cluj Pride 2021
Comunitatea LGBTQ+ (și nu numai) a așteptat cu sufletul la gură revenirea la normal, pentru a simți din nou bucuria de pe străzile orașului în vreme de Cluj Pride. Ediția din acest an are în centrul atenției cei 20 de ani de la abrogarea articolului 200 și toate cele cu care se confruntă comunitatea în viața de zi cu zi. Pe lângă bine-cunoscutul marș plin de culoare, vor avea loc pe tot parcursul weekendului o serie de activități tematice, la care poți lua parte. Poți consulta timeline-ul pe pagina de Facebook Cluj Pride ca să te asiguri că nu îți scapă nimic interesant din vizor.

Retro Gaming @ The Guild Hall
Sună tentant o seară de jocuri? Dar o seară de jocuri retro pe care le-ai văzut doar în filme sau te-ai născut prea târziu ca să le încerci când erau în perioada lor de glorie? Prietenii de la The Guild Hall au pregătit pentru zilele de sâmbătă și duminică jocuri potrivite pentru toată lumea. Fie că ești fan Nintendo, Sega, Sony, CS, Age of Empires sau altele, cu siguranță îți vei găsi activitatea la care să excelezi și la care să devii nostalgic… cu gândul la vremurile de mult apuse. Intrarea costă 40 de lei pe zi, din care 20 de lei se donează la x86 Generation – Computer History Museum Cluj. 

Doar vineri, 20 august

Movie Nights @ Iulius Park
Vinerea e zi de relaxare după o săptămână plină la lucru, în care încă resimți oboseala celor 7 task-uri chinuite până la final de program. De aceea, îți propunem ceva mai light, cum ar fi un film vizionat în aer liber, în parc la Iulius, de la ora 21:00. Am mai fost și noi, ai mai fost și tu, știi cum se desfășoară lucrurile și știi cât de faină e atmosfera. Dacă ultima dată ți-am recomandat să iei la tine proviziile de popcorn, acum îți spunem să iei și un hanorac, o păturică, orice crezi că te protejează de frig și te induce într-o stare cât mai cosy.

After Work Sessions @ Zazen
Zazen e locul acela cool din oraș în care poți să ieși cu prietenii la o poveste, în compania muzicii bune și, bineînțeles, a bucatelor alese. La after work session-ul din această săptămână, care este și ultimul din această serie, Nelu & Andrei Simea vor fi responsabili pentru atmosfera faină și vibe-ul de vacanță. Intrarea este liberă, evenimentul se desfășoară în intervalul 18-22, așa că dă de veste prietenilor și bucurați-vă așa cum trebuie de mult așteptata zi de vineri.

Doar sâmbătă, 21 august

After Lunch w/ BROSS & DIGITALOVE
În cazul în care nu ai ajuns la Zazen vineri sau ți-a plăcut atât de mult la ei, poți reveni aici sâmbătă, la o sesiune de After Lunch. Ce înseamnă asta mai exact? Ei bine, exact ce aveai nevoie după o masă copioasă de prânz: un loc în care să te relaxezi pe deplin, să auzi în jur doar muzică bună și să interacționezi cu cei dragi ție și poate chiar cu oameni noi. Muzica este asigurată de Bross & Digitalove, iar intrarea este liberă. Evenimentul începe la ora 17, iar dacă vrei să prinzi cel mai instagramabil sau cosy spot, îți recomandăm să vii cât mai devreme.

Doar duminică, 22 august

Brunch ROA
Începe-ți duminica chill, la brunch la ROA. Această cea de a doua ediție vine în completarea experiențelor trăite la prima, pe domeniul celor de la Narcheese. Începând cu orele 11:00, setează-ți pe GPS – Atelierul de Brânză Narcheese, direcție care te va duce exact în inima brunch-ului. Probabil îți va fi de folos și simțul olfactiv, căci preparatele care te așteaptă acolo sunt de vis. Nu dăm spoilere cu privire la meniu, te lăsăm să descoperi bucuria micului dejun savurat la ore ilegal de târzii pentru unii, dar prielnice pentru alții. Participarea la brunch costă 100 de lei pentru fiecare adult și 20 de lei pentru copii. Dacă nu ai apucat să te înscrii, nu te supăra. Aceasta, cu siguranță, nu va fi ultima ediție.

CT Projects – Sculpting Sounds
Încheie weekendul și ziua de duminică pe ritmuri electro, la Arkhai Sculpture Park. Sculpting Sounds este un proiect inovativ, electro acustic, în care se îmbină diferite stiluri muzicale. De la clasic la electronic, cu diferite instrumente acustice, Cári Tibor (pian, keyboards), Szabó J. Attila (violoncel), Vaughn Roberts (trompetă) vor aduce arta muzicală la un nou nivel. Pentru ca atmosfera să fie completă, Erőss László va fi responsabil cu videoproiecțiile speciale, făcute în timp real. După acest program, urmează o sesiune de muzică experimentală marca Vasile Liviu Adrian Iușan. Biletul costă 40 de lei pentru adulți și 15 pentru copiii sub 16 ani, iar ambele tipuri sunt disponibile aici.

După cum se poate observa, calendarul este plin de opțiuni. De la competiții sportive, la festivaluri, concerte de muzică sau evenimente chill numai bune de digerat după o zi de lucru, tu ai variante cu care să îți ocupi timpul liber din weekend. Noi ne-am ales deja evenimentele la care vom fi prezenți și așteptăm să ne spui la care te-ai decis tu să mergi și la care ți-a plăcut cel mai mult ;). 

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!