Lansare album si recital Poesis

Home $ Articole $ Lansare album si recital Poesis

by | May 15, 2008 | Articole

Anuntam un concert Poesis ce va avea loc sambata, 17 mai, in incinta Iulius Mall. Acum revenim cu mai multe detalii despre concert, albumul ce va fi lansat cu aceasta ocazie si de asemeni mai multe detalii despre trupa si componentii sai.

Eugen Baboi (reintors in tara de curand) si Marius Batu, cei doi membrii fondatori au grupului Poesis, se afla in aceasta perioada intr-un turneu de promovare a noului lor album, intitulat “Babilon”. Iubitorii genului vor avea ocazia sa asculte sambata piese de pe noul album, cat si piese deja consacrate, dintre care amintim “Cantec Soptit” si “Ce sa-ti aduc iubito de pe mare”. Cei doi artisti promit publicului prezent la spectacol un concert inedit, precum si o sesiune de autografe.

In continuare va prezentam mai multe detalii despre trupa si albumul “Babilon”.

POESIS 1977-2007

Babilon este un album al calatoriilor, prin timp, prin spatiu, prin constiinta (nu intamplator, titlul de lucru al intregului proiect a fost “Ulise”). Chiar si aspectele tehnice au implicat o colaborare intercontinentala: inregistrarile au fost facute in Bucuresti si Calgary, iar file-urile au fost transferate intre cele doua orase (ca sa nu spunem continente…).

Cantecul care da titlul albumului se refera, de fapt, la Babilonul universalizat in care traieste cetateanul international. Este o critica a confuziei, a prostiei si a lacomiei, usor de gasit in orice societate moderna, dar parca mai cu seama in forma pe care a luat-o capitalismul din Europa estica. De la imaginile fantastice din “Sfinxul” si pana la simplitatea dramei din “Ingeri”, imbracata in situatii si nuante diferite, tema calatoriei si a transformarii este omniprezenta. Sa ne aducem aminte insa ca Marius si Eugen au crescut in Constanta,unde este absolut natural sa simti ca…”tot n-o sa ajungi la zare daca nu te-ntorci pe mare…”.

Marius Batu este unul dintre cei mai populari cantareti din genul acustic din Romania. A colaborat cu o lista lunga de nume din muzica folk si rock: Phoenix, Pasarea Colibri, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi etc.. S-a nascut la 30 octombrie 1959,aproape de mare. Nu o face des, dar cateodata vorbeste cu nostalgie despre primele experiente muzicale, in mijlocul familiei si al prietenilor de la care a invatat valorile muzicii traditionale aromanesti. Incepe sa cante cu Eugen Baboi in 1977, timpul confirmarii e inca departe. Exista mici succese (inregistrari la TV si radio, spectacole locale), dar recunoasterea pe plan national vine abia in 1982, cand grupul este cooptat in Cenaclul Flacara (la sugestia lui Nicu Alifantis). Dupa desfiintarea cenaclului, pleaca in Germania, unde traieste ca muzician profesionist. Se muta in Canada, dar prefera sa se intoarca in Europa, si ajunge, in sfarsit, inapoi in Romania. Aici, in 1994, trebuie sa consume mult timp si energie pentru a-l convinge sa cante din nou impreuna pe Eugen.

Eugen Baboi isi imparte timpul intre geologie si muzica de film si TV, realizata in studioul sau din Calgary.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!