Banchet de mai … vulgar

Home $ Articole $ Banchet de mai … vulgar

by | Jun 8, 2010 | Articole

Si-a fost luna mai cu mult alai, sau cu mult prost gust?
Cu siguranta au fost si mai sunt multe de serbat. Se stie, ca in Cluj-Napoca, luna mai este luna cea mai activa pentru studenti. Toti organizeaza de toate pentru noi.

Serbari de finaluri
S-au marcat in calendar multe evenimente, in special festivitati si multe banchete. Trebuie sa se si chefuiasca lumea dupa ce si-a tocit tocurile, nu coatele, prin scoli. Momente bune pentru a-ti cunoaste toti colegii si a-ti vedea la fata si toti profesorii.
Nici nu stiu de ce banchetele sunt atat de importante pe la noi. Fie in clasa a 12-a, fie in facultate: “trebuie sa am rochia cea mai misto si sa ma fac cat mai nenaturala posibil, ca o data termin si eu scoala.” Tot in perioada asta, trec “astia mari” pe la scoala, sa-si ia ramas bun de “astia mai mici” si profi, si sa cante Gaudeamus. Rezulta-> ocazie speciala pentru pitzi din FSEGA. Recunosc, aici am avut zilnic a shaded view over (non)fashion (aluzie- www.asvof.com). Iar asta, incepand din statie, pana la etajele cladirii.
Ei, cu siguranta toate aceste noi achizitii pt ocaziile speciale sunt bune pentru economie. Isi fac firmele profit si pe timp de criza.

Pimp myself process
Da-i cu programarile la saloanele de bronzat: ‘ca nu ma pot duce asa de alba, fata, o sa mi se vada picioarele si o sa fie rochia decoltata!’ Programari la alte soiuri de saloane, pentru cine stie ce masti faciale, vopsit podoaba capilara, epilat si “frezat”. Cam acelasi ritual ca pentru nunti. Exponatele astfel aranjate se pot vedea prin toata Cluj-Napoca, la licee, la facultati si in zona Auditorium Maximum, unde se strange lumea, dela bunici la rudele cele mai indepartate pentru a vedea fata cum arunca toca si scoate la iveala o minunatie de tinuta.

Pimpin’ process…failed!
As trage concluzia ca nu prea este nici o tendinta nici anul acesta. Doar, creativitate lucioasa si fara background de cunostiinte in ceea ce priveste potrivirea culorilor si a materialelor.
Nu o sa inteleg niciodata de ce ar alege cineva atata saten si atata lurex, sau paiete pentru a veni la scoala sa cante Gaudeamus, si asta in miez de zi. Cum nu o sa inteleg niciodata nici alegerile pentru rochii de banchet cat mai fistichii si mai batatoare la ochi, cat mai scurte si cat mai…nici nu stiu cum sa le zic. De nunta?!

Au aparut pe Facebook pozele de la majoritatea festivitatilor sau banchetelor, care au avut deja loc. Nu poate trece neobservat cat de mult s-au straduit fetele sa arate atat de… nenatural. Zici ca-s exact gagicile alea nasoale de tot, pe care le vezi facand animatie in tot soiul de emisiuni, cu decolteu fals, par fals, numit extensii, ochi falsi, numite lentile, gene false, numite tot asa si muuult fond de ten si blush peste pielea plina de pigmenti posibil cancerigeni, bine rasfatati in paturile verticale sau orizontale de la solar.

Da, am ceva mai ales cu rochiile (nu cu toate!). Normal ca am si cu cei care fac, cos atatea paiete pe ele si aleg materiale atat de vulgare. Dar cand oferta este atat de mare si se mai gasesc si rochite dragute, suficiente de bine croite incat sa-ti scoata ce ai mai frumos de Dumnezeu in evidenta, de ce-ai opta pentru ceva care te face pur si simplu ridicol?!

Probleme, Gogule?
Da ce sa-i faci, asa-i romanu’: pentru orice ocazie speciala se chinuie sa arate bine. Ocazie speciala precum banchetul, nunta, sau de ce nu mersul la inmormantari, sau vizitele de Paste la morminte. De ce aseman aceste evenimente? Pentru ca se aseamana, nu doar in importanta, ci si in nivelul de sclipici si de alegeri si potriviri nefericite de elemente vestimentare. Unde mai pui ca mersul la cimitir nu este chiar atat de glamourous si ar putea lejer sa nu-si ia fuste pana-n … si maieute sclipicioase, sau toace infernale printre morminte. Normal ca nici colantii purtati doar asa cu cate un maieut nu lipsesc de acolo, cum nu lipsesc nici din club.
Problema e fix aici. Lumea pune toate evenimentele speciale sub aceeasi umbrela si uita ocazia, scopul lor. Uita ca sunt evenimente unde se apreciaza modestia si evenimente unde se poate iesi in evidenta si asta, fara vulgaritate!

Critical SocialButterfly

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!