Turandot

Home $ Articole $ Turandot

by | Mar 1, 2011 | Articole

Turandot de Giacomo Puccini

Evenimentul deosebit celebrează Ziua Internațională a Vocii, prin prezența a trei distinși invitați: dirijorul Gheorghe Victor Dumănescu, soprana Dragana Radacović din Serbia și basul Mircea Moisa.

Opera în trei acte fascinează atât prin vivacitatea libretului, cât și prin povestea din spatele creației, ”Turandot” fiind ultima capodoperă scrisă și neterminată de Puccini, înainte de moartea acestuia în anul 1924. Parte finală a partiturii a fost așternută de maestrul Puccini doar pe o ciornă și desăvârșită de elevul său, Franco Alfano. Premiera mondială a operei a avut loc doi ani mai târziu, atingând un succes fulminant și impresionând publicul cu intervenția dirijorului la punctul în care Puccini a însemnat ultimele note, spunând: ”în acest moment, maestrul a pus jos pana”. ”Viva Puccini!” este ceea ce a răsunat cu entuziasm în sala de spectacol a acelei seri și cu ocazia fiecărei noi reprezentații a operei dominată de extreme, emoții profunde și legende.

 

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală, în reţeaua Eventim (magazinele Orange- inclusiv Orange Shop Dej şi Turda, Germanos, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi online pe eventim.ro.

Spectacol interpretat în limba italiană.
Spectacolul are două pauze şi se termină în jurul orei 21.00

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!