Cinema

Popiełuszko. Libertatea este în noi înşine

Popiełuszko. Libertatea este în noi înşine

regia: Rafał Wieczyński

Preotul Jerzy Popiełuszko (1947-1984) este unul dintre eroii naţionali ai Poloniei, prin rezistenţa sa paşnică dar hotărâtă împotriva regimului autoritar comunist şi sprijinul acordat polonezilor în lupta lor pentru libertate şi demnitate. Cunoscut în întreaga Polonie drept „preotul Solidarităţii”, urmat, ascultat şi căutat de mulţimi considerate periculoase de către regimul comunist, perceput ca disident politic, Popiełuszko a fost răpit, bătut şi asasinat de Securitatea poloneză în 1984, moartea sa stârnind oprobriul naţiunii. Pentru martiriul său, preotul Jerzy Popiełuszko a fost beatificat în 2010.

Lansată în 2009 în regia lui Rafał Wieczyński, drama biografică „Popiełuszko. Wolność jest w nas” („Popiełuszko. Libertatea este în noi înşine”) nu prezintă tragica istorie a unui martir, a eroului de pe piedestal, ci spune povestea omului Jerzy Popiełuszko în carne şi oase, a personajului carismatic, înzestrat cu simţul umorului, care mobilizează oamenii în jurul său şi le dă curaj.

ClujLife - Te scoate din casă

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Wed 19

LightsON – The light artworks circuit

16 November, 6:00 pm - 31 December, 8:30 pm
Wed 19

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca | Cluj-Napoca Christmas Fair

23 November, 11:00 am - 30 December, 10:00 pm
Wed 19

Căsuța Moșului de la Târgul de Crăciun

23 November, 4:00 pm - 30 December, 8:00 pm
Wed 19

Decembrie Festiv în Syndicate Bar & Lounge

7 December, 6:00 pm - 20 December, 6:00 pm
Wed 19

American dream @ Beluga

18 December, 12:00 pm - 19 December, 1:00 am

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

WordPress database error: [Unknown column 'tt.order' in 'order clause']
SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id WHERE tt.taxonomy IN ('gdpr_service_categories') AND tt.parent = '0' ORDER BY tt.order ASC