Origin Project ft. Maya Nadir @ L’Atelier Cafe

Home $ Articole $ Origin Project ft. Maya Nadir @ L’Atelier Cafe

by | Apr 13, 2012 | Articole

Concert: Origin Project ft. Maya Nadir – Three gives birth to one

Intrarea libera!

Origin Project îşi are rădăcinile în diverse jam-session-uri ale anului 2009 în Cluj Napoca unde mai mulţi prieteni se întâlnesc să exploreze improvizaţia muzicală în faţa publicului şi coincide cu deschiderea primului centru independent de arte din România, Fabrica de Pensule.
În avanpremiera spaţiului organizată de Adi Tudoran Cimpoeşu (electroclown) si Bogdan Rakolcza începe să se concretizeze o idee care are sa îşi găsească o finalitate în proiectul “Origin” alături de veteranul muzicii româneşti Mircea Florian, spectacol prezentat odată cu deschiderea Fabricii de Pensule în noiembrie 2009.
De atunci a curs multă apă pe Someş, multe concerte, colaborări, ateliere de improvizaţie muzicală şi de percuţie şi multă muzică în toate formele ei, de la ansambluri percusive la proiecte bazate pe beat-uri sintetice, de la vorbe recitate la joacă cu sunete.
A rămas idea de a explora neaşteptatul, neplanificatul, surprizele pe care le aduce fiecare moment.
Atât cu instrumente străvechi cât şi cu instrumente moderne.

Maya Nadir este proiectul muzical a lui Melanie Kurhan, nativă Germania, de descendenţă turcă şi germană. Proiectul ei vizează întâlnirea între muzica de origine sintetică şi cea naturală, formând fraze care dialoghează.
Maya Nadir îşi propune după vorbele lui Melanie „contrariul apocalipsei, şi totuşi exact la fel, o întâlnire cu totul unică”, un spaţiu în care opoziţiile se ating.
Vocea umană fuzionează cu calculatorul şi crează ceva cu totul nou.

„Three gives birth to one” urmează să fie un concert unic, imprevizibil, o piesă de teatru muzicală sau un film a cărui coloană sonoră se crează pe moment.
Spectatorii devin prin simpla lor prezenţă o parte integrantă al ansamblului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!