Peninsula 2012 şi-a deschis oficial porţile

Home $ Știri Cluj $ Peninsula 2012 şi-a deschis oficial porţile

by | Aug 23, 2012 | Știri Cluj

Cel mai mare festival din ţară a împlinit 10 ani. Peninsula şi-a deschis oficial porţile

S-a dat oficial startul ediţiei aniversare a Festivalului Peninsula, cel mai mare festival din ţară. Directorul festivalului, Bodor Laszlo a deschis festiv evenimentul declarând că se simte onorat că poate întâmpina peninsularii prin intermediul presei în acelaşi timp în care legendarii membri ai trupei Dire Straits, sub noua denumire, The Straits, îşi efectuează soundcheck-ul pe Main Stage-ul festivalului.

Continuare discursului său a rămas în acelaşi ton aniversar. “Am încercat timp de zece ani să creştem şi să aducem un eveniment care la vremea debutului, în 2003, era un unic, ceea ce a rămas şi astăzi”, a spus Bodor.

Directorul festivalului a reamintit celor prezenţi că premiul pentru cel mai bun festival cultural a fost nu doar o onoare şi mândrie pentru organizatori dar şi o foarte mare provocare pentru a continua, chiar depăşi, cu fiecare ediţie standardul celei anterioare. Aşadar creşterea şi evoluţia continuă a Festivalului Peninsula este încurajată şi anul acesta cu cele patru locaţii muzicale principale completate de locaţiile alternative muzicale, unde petrecerea este asigurată când scenele principale se odihnesc de ropotele sonore ale celor mai îndrăgite trupe româneşti, ungare şi internaţionale. Printre aceste locaţii, care completează oferta muzicală a Peninsulei, se numără Booha Academy, MIERT Pub, Goa Stage, Rock Pub respectiv W Freedom Music Experience.

Festivalul Peninsula ocupă un teren de 17 hectare din care, activ, se regăseşte pe 10 hectare. Pentru siguranţă şi delimitare evenimentului s-au folosit un total de 3 km de garduri, iar construirea festivalului a fost realizată prin intermediul a 100 de camioane de 20 de tone, care până la ziua zero au reuşit să populeze infrastructura şi aprovizionarea.

Ziua zero a festivalului a adus în jur de 3.000 de persoane, din care 1.000 au şi petrecut prima noapte în campingul festivalului.

Bugetul de anul acesta se ridică la 700.000 de euro, suma concretizată din cele trei surse principale de venit şi anume din sponsorizări, vânzările de biletele şi alte surse. Bodor Laszlo a încheiat conferinţa predând ştafeta trupei The Straits spunând că membrii acesteia au petrecut deja o zi în Târgu–Mureş şi exprimându-şi speranţa, în acelaşi timp, că oraşul şi oamenii vor fi pe placul lor. Această idee a fost confirmată de The Straits, în cadrul conferinţei de presă.

Cel mai încântat s-a arătat saxofonistul trupei, Chris White, care este încântat de faptul că România pare să fie o ţară mai apropiată de Soare, decât credea, el însuşi fiind un mare iubitor al căldurii şi bronzului. Steve Ferrone, toboşarul trupei, a făcut o glumă susţinând că în prima seara petrecută în România a întâmpinat o greutate şi anume nu a reuşit să traverseze strada în 15 secunde, timpul alocat pietonilor la semafor, întrucât chiar înainte se aruncase în faţa unei românce frumoase, care l-a refuzat, rănindu-i nu doar sufletul, dar şi genunchii.

Artiştii au fost întrebaţi de jurnalişti despre planurile lor de viitor şi The Straits au mărturisit că vor scoate un album împreună, dar că “le place prea mult şi pe drum”, potrivit solistului Terence Reis.

Totodată, vorbind despre anii în care clăparul Alan Clark şi toboşarul Steve Ferrone au cântat în formaţia lui Eric Clepton, au fost întrebaţi dacă există cineva din industria muzicală internaţională de top pe care membrii The Straits nu îl cunosc, după câteva secunde de gândire, Clark a răspuns, zâmbind, “nu”.

Trupa the Straits va urca pe Main Stage în prima zi a Festivalului Peninsula 2012, începând cu ora 23.

Ziua 0 a Peninsula a început “răsunător” cu Silent Dance-ul organizat în cortul Booha Academy, petrecerea atrăgând extrem de mulţi peninsulari curioşi de acest format inedit, dar şi tineri care cunosc deja ce înseamnă să dansezi ascultând muzică la căşti. Ritmurile au fost mixate, pe trei frecvenţe diferite de DJ-ii Chionghee, Yaghee şi Andriss, care au pus muzică până în zori de zi.

Cea mai nouă locaţie a festivalului, Goa Stage a fost şi ea vizitată nu doar de iubitorii genului psihedelic, ci şi de cei care au rezonat cu ritmurile relaxante ale sound-ul goa. Cortul Miért Pub a adunat peninsularii dornici să asculte cele mai proaspete hit-uri şi să petreacă până în orele târzii ale nopţii.

Programul muzical complet al Peninsulei poate fi consultat pe site-ul oficial al festivalului, www.peninsula.ro  

Biletele şi abonamentele pentru Peninsula 2012 se vând la faţa locului. Un abonament costă 150 de lei, iar biletul de o zi – 60 de lei.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!