Barmani clujeni la Bols Around the World 2013

Home $ Articole $ Barmani clujeni la Bols Around the World 2013

by | Mar 7, 2013 | Articole

SHTOditorialul de joi

Pentru noi, barmanii, intotdeauna o competitie inseamna o noua sansa in care ne putem testa nivelul profesional, sa tragem cu ochiul la ce fac colegii nostrii, atat din tara cat si de peste hotare, si sa ne mandrim cu noile noastre creatii in materie de cocktailuri, metode de preparare noi, ingrediente noi, combinatii de arome indraznete etc.

De cateva zile s-a incheiat prima parte a uneia dintre cele mai mari competitii din lume adresata barmanilor preparatori, “mixologilor”, denumita Bols Around the World 2013. La startul acestei competitii s-au inscris aproximativ 1200 de barmani din toate colturile lumii: Brazilia, Chile, Honduras, Irlanda, Africa de Sud, Romania, intelegeti voi, la propriu de peste tot. Frumos atunci cand te gandesti ca daca o sa castigi competitia asta vei fi cel mai tare barman mixolog din cei 1200 🙂

Dar pana sa castigi competitia asta trebuie sa treci prin mai multe etape. Prima etapa care tocmai s-a incheiat consta in pregatirea unui cocktail, reteta proprie, care sa te reprezinte atat pe tine ca si barman cat si pe brand-ul Bols. Din acesti 1200 de barmani, vor fi selectate aproximativ jumatate dintre retete. Pasul numarul doi este completarea unui test strans legat de teoria bartendingului clasic. Tot asa, dupa acest pas vor ramane in competitive doar 3 barmani din fiecare tara. Ultima provocare, inainte de a fi chemat in finala mondiala este crearea unui film de 2 minute in care trebuie sa iti prepari bautura, sa fii carismatic, sa demonstrezi ca esti un adevarat profesionist. Daca ai trecut de toate cele trei etape cu bine, vei fi chemat in finala mondiala care se tine la Amsterdam. Probele din finala mondiala nu le stiu, pentru ca ce se intampla in Amsterdam ramane in Amsterdam :P.

Bineinteles, si la aceasta competitie nu puteau lipsi un numar frumos de barman din Cluj: Calin Ioaniciu (barman la Kharma Emotion Couture), Iulia Cosma (barman in Le General), Sergiu Biris – The Bartender, Emanuel Magda si Corin Muresan (barmani amandoi la Jaxx – Garajul cu Rock) si Horea Coloji (cu toate ca nu sunt inca sigur daca e din Oradea, Cluj sau Bucuresti).

Urmeaza cateva poze cu cocktailurile colegilor mei din Cluj, care cu siguranta intra in categoria “Si noi avem barmani ca si ai lor”:
(de la stanga la dreapta: Sergiu Biris, Corin Muresan, Emanuel Magda, Marian Porumb, Horea Coloji si Iulia Cosma.)

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Articol scris de Marian Porum, bar manager @ SHTO College Bar

Sa le uram succes!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!