„Hamletule” @ La Perne

Home $ Articole $ „Hamletule” @ La Perne

by | Apr 1, 2014 | Articole

TEATRU LA PERNE: „Hamletule”

Intrare: 10 lei, iar fiecare client primește un shot de tequila din partea casei.

„Hamletule” revine pe scenă. Comedia este susținută de Asociatia Persona și este în regia Mirunei Radu.

Gândit pentru a fi jucat în baruri, cluburi sau localuri, ”Hamletule” este un spectacol de teatru în care publicul se va bucura de culoare, interactiune, dialog interactiv, muzică, joacă de-a râsu`-plânsu`, toate animând discursul tânărului personaj ”Hamletule”, care dintr-o răsuflare își va povesti viața plină de peripeții și gânduri, un discurs bine articulat, comic și dramatic în același timp. Timp de aproape o oră, Denis Stancuy va interpreta povestea personajului principal de etnie romă, Hamletule, care se va întâlni cu mama, unchiul, bunica Geneva, stafia tatălui său, Ofilica, Andreea Esca. Parodia are savoare atât pentru publicul cult, care se va amuza de situațiile inventate de autorul piesei, cât și de publicul simplu, care va putea urmări evoluția vie, plină de energie și de încărcătură ”istorică” a personajului-narator. Narațiunea de tip monolog conține amintiri ce întregesc povestea tumultuoasă a vieții tânărului erou, precum și dialoguri amuzante între personajele poveștii, redate savuros de personajul Hamletule.

“Hamletule: Îl visam mereu pe tatăl meu – cel adevărat – cum se perinda alb la faţă prin casa poporului şi-mi spunea : Hamletule, Hamletule nu te încrede-n mama ta că-i o curvoane. Şi nici în fratele meu să nu te-ncrezi că el…’’- aici mi să gatuia visul de mă trezeam din somn tulburat ş’-întristat foarte. Lacrimi amare vărsam în fiecare noapte de greutatea destinului meu. Şi nici în fratele meu să nu te-ncrezi că el…’’ Visul meu se sfârşea întotdeauna înainte de întreaga mărturisire a nefericitului meu părinte.” Hamletule, Ioan Peter

Se va răzbuna sau nu personajul Hamletule, aceasta ar fi întrebarea la care publicul va găsi răspunsul, urmărind povestea regizată de Miruna Radu, după monologul scris de Ioan Peter.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!