Burger Night la Arts Caffe & Bistro

Home $ Articole $ Recomandări $ Burger Night la Arts Caffe & Bistro

by | Apr 8, 2014 | Recomandări

Burgerul este un sandviș care constă dintr-o chiftea de carne tocată, în general este servită cu diverse legume (roșii, ceapă, salată etc.) și sosuri (ketchup, muștar etc.), într-o chiflă tăiată, deseori coaptă special pentru acest scop. Chifteaua se face în general din carne tocată de vită, la care se adaugă condimente, (ceapă, usturoi, sare, boia, pătrunjel…) și se frige pe grătar sau în vas teflonat fără grasime.

Cu toţii ştim ce înseamnă un burger. L-am adaptat şi acceptat în bucătăria noastră şi deseori îl servim ca şi masă principală, fie în restaurante sau chiar la fast-food. În Cluj sunt multe localuri unde se servesc burgeri, aş putea spune că a devenit un trend… Cu toate astea, sunt puţine locuri unde te gândeşti să mergi special pentru ACEL burger.

Din păcate, unii îl asociază prea mult cu ideea de fast-food. Probabil aici sunt vinovate unele localuri ce servesc burgeri de proastă calitate. Din fericire, în ultimii doi ani au apărut câteva oferte tot mai tentante iar standardul de calitate a fost ridicat. Bucătari profesionişti ce şi-au dezvoltat reţete proprii, au ales un anumit tip de carne, au renunţat la folosirea semipreparatelor sau a sosurilor iar stilul de servire a devenit unul gourmet.

Despre Arts Caffe am mai scris. Am recomandat bistro-ul atât pentru partea de cafea / băuturi cât şi pentru meniul de mâncare. Continuăm să-l recomandăm, experiența de până acum la cafenea ne-a făcut să revenim.
De mai bine o lună au introdus noi preparate în meniu iar burgerul este “star-ul principal”.

Mai mult, în fiecare joi se organizează Burger Night. Au varianta clasică de vita însă e musai de încercat cel de somon cu spanac sau cel de pui cu cimbru și lămâie. Și da, există o variantă vegetariană.

Am întrebat bucătarul ce ne poate spune despre acești burgeri și am reținut următoarele:
– carnea folosită este din rasa Black Angus (rasă specială de carne foarte populară în lume, calitativ superioară), crescută în România
– nu se folosesc semipreparate. cartofii sunt naturali și sunt pregătiți de casă, la fel și carnea.
– se merge pe ideea de calitate, nu cantitate, astfel ca au adoptat stilul gourmet
– este un concept unic în Cluj iar feedback-ul clienților este unul pozitiv
– servirea se face fără sosuri și doar cu ingrediente naturale

Pentru calitate, locație și servire, prețul de 19 lei pentru un burger ni se pare unul corect.

Vă recomandăm să incercați și voi și să ne oferiți un feedback, prin sistemul de mai jos de comentarii. Sau poate ați fost deja 🙂

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!