Viaţa e crudă.

Home $ Articole $ Viaţa e crudă.

by | Oct 13, 2014 | Articole

De câte ori, dacă le (mai) ţinem minte, ne-am propus să trăim altfel, într-un mod cu totul şi cu totul, nu neapărat special, însă nou, într-un fel necunoscut mai înainte? Ei, bine, dacă ne-am gândit măcar o dată la asta, cu siguranţă ideile care ne-au năpădit mintea aveau de-a face cu o mai zvâcnindă bucurie că suntem aici şi acum, o mai pulsândă iubire pentru noi înşine, pentru apropiaţii noştri şi pentru restul lucrurilor pe care de obicei le ignorăm, o mai viguroasă viaţă.

Toate cugetările de mai sus au legătură, şi nu din întâmplare, cu alimentaţia. O sănătate optimă, atât fizică şi psihică, cât şi spirituală, depinde de o alimentaţie optimă. Starea noastră de bine, care e, de altfel, starea noastră naturală, este dată de starea naturală a alimentelor cu care ne hrănim, iar starea lor naturală este cea crudă. Da, este vorba despre alimentaţia bazată pe crudităţi, pe alimente vii, pe viaţă.

Probabil în ultima vreme ai auzit şi ai văzut în stânga şi în dreapta repetate excesiv, redundant şi, de cele mai multe ori, fără noimă, cuvintele “bio”, “eco”, “organic”. Sunt “la modă”. Ce vrem neapărat să ştiţi este că stilul sănătos nu e sezonier, adică toamna asta, fiindcă vreau să fiu la curent cu noutăţile şi în pas cu ceilalţi, devin vegetarian sau raw-vegan. Modul de a mânca este, efectiv, viaţa noastră, aşadar ar trebui să căutăm să fim la modă pe întregul parcurs al vieţii noastre.

Pentru asta, e nevoie să probăm mai multe articole, mai multe stiluri, mai multe combinaţii, pentru a alege ce ni se potriveşte mai bine. În materie de hrană, să încercăm mai multe produse culinare, mai multe diete alimentare (lacto-ovo-vegetarianismul, lacto-vegetarianismul, ovo-vegetarianismul, veganismul, raw-veganismul, flexitarianismul…da, am auzit-o şi p-asta, iar dacă vă întrebaţi ce înseamnă, să ştitţi că e atunci când…eşti flexitarian, de la flexibil şi vegetarian, adică mănânci şi carne de peşte, din când în când…sau, cel puţin, aşa ni s-a explicat). Numai astfel vom putea să ne descoperim…pentru a ne acoperi golurile, mai ales pe cele din stomac.

Aşadar, prieteni, fiţi curajoşi, încercaţi lucruri noi, fiţi proprii voştri cobai şi, vorba cuiva care a scris recent o recenzie despre Samsara Foodhouse pe un site de specialitate, daţi-vă într-un roller coaster al mâncărurilor, şi rotiţi felurile de mâncare…vă invităm să aveţi parte de o astfel de distracţie la noi, căci, până la urmă, nu suntem noi un cerc…de prieteni? 

Unde mai puneţi că avem produse raw pe-ncercate, ca burrito, “varianta sănătoasă şi crudă a shawarmei”, cum ne-a mărturisit o clientă, paste din dovlecel cu sos de roşii, deci altfel de “paste”, nefăinoase, sushi (cu “orez” din conopidă), pizza (cu blat făcut din migdale, seminţe de floarea soarelui şi altele asemenea) şi deserturi, de la bombonele şi torturi raw la tarte.

Curaj, nu-ţi fie frică…de tine însuţi, s-ar putea să îţi placă. Mai ales corpului tău.

Dătătoare de curaj,
Larisa.

Samsara Foodhouse
Adresă: Stephan Ludwig Roth, 5
Website: http://samsara.ro/foodhouse/
Facebook: http://goo.gl/5bezMY
Pentru a întreba de sănătate: [email protected]

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!