3 localuri noi în Cluj, pe care trebuie să le încerci luna aceasta

Home $ Articole $ Cum a fost la $ 3 localuri noi în Cluj, pe care trebuie să le încerci luna aceasta

Vremea frumoasă de afară îmbie la promenade și noi descoperiri urbane, așadar astăzi venim cu recomandări de încă trei localuri noi de încercat în incursiunile voastre prin orașul nostru comoară. Am văzut câteva apariții noi pe această piață, unele care abia urmează să se deschidă, așa că probabil săptămâna viitoare mai venim cu câteva. Dar până atunci…

Vă spun că a venit Vama Veche la Cluj! Cum, toată stațiunea? Nu, dar suficient din specificul locului încât să fugi cu gândul la vară, mare, nisip și zile lipsite de griji. Am fost la Papa La Sanyi, cel mai cunoscut bucătar al litoralului tinerilor, care a deschis un mic restaurant pe strada Gheorghe Șincai 7. Trebuie să știți că localul funcționează într-un regim special, după următorul program: dimineaţa este Omletărie (se poate servi la locaţie sau TO GO la cornet), la prânz este restaurant de tip împinge tava, iar seara devine restaurant à la carte, iar meniul este unul destul de diversificat.

  

Papa la Sanyi înseamnă rețete cu specific maghiar, rafinament și spirit de Vama Veche. De cum am intrat, m-a câștigat atmosfera extrem de relaxată, domnișoara zâmbitoare care se ocupă de servire și meniul scris de mână! Au meniul zilei, însă eu am preferat quesadilla cu carne vită și brânză maturată, care m-a costat 18 lei, la care am adăugat un sirop de zmeură (7 lei), iar desertul, un mousse de ciocolată delicios, l-am primit din partea casei. Prețurile preparatelor sunt cuprinse între 6 lei (orez cu susan/indian/simplu) și 28 – 31 de lei (berbcuț turcesc, vițel cu sos gorgonzola).

Următorul este restaurantul Da Pino, ca să menținem aria culinară a recomandărilor. Situat pe Universității 8, este o bucățică a Italiei de care te poți bucura în mijlocul Clujului. Micuț, însă extrem de cochet, locul te întâmpină cu o atmosferă specifică și multă amabilitate din partea celui ce urmează să te servească. Prețurile variază, găsești și preparate la 11-12 lei (tartele), însă găsești și salate sau paste care trec lejer de 30 de lei. Tagliatelle Carbonara am ales eu, 35 de lei – bune, dar poate puțin sărate pentru gustul meu.

  

Deserturile se concentrează în jurul sumei de 13 lei (tartă cu lămâie, tarta cu ricotta) sau cannoli 6 lei/bucată, iar paharul de vin 10-15 lei, în funcție de specialitate. Pe pagina de Facebook au anunțat că de acum oferă un pahar de Prosecco fiecărui oaspete care le trece pragul, sărbătorind prima luna de la deschidere. Și încă o chestie drăguță, meniul se poate lua acasă ca suvenir; e fabricat dintr-o hârtie tare interesantă.

Încheiem cu o cafenea, mai exact singura cafenea-librărie din oraș, Bookla. O să încep cu ceea ce ar putea fi cel mai mare… să-i spunem dezavantaj: amplasamentul. Este situat pe Ion Andreescu 1, peste Someș, nefiind cea mai accesibilă variantă pentru cei care sunt obișnuiți să-și savureze cafeaua în zona centrală. În schimb, în weekend e o detașare perfectă de agitația cotidiană. Vă așteaptă trei pereți plini cu cărți din toate domeniile. Beletristică, gastronomie, alchimie, medicină, cărți despre băuturi sau pictori… musai să mergeți să vă convingeți.

  

Prețurile sunt decente. Specialitatea lor, cafeaua, se învârte la 6 lei espresso/ristretto/americano, 8 lei un flat white sau 9 lei un latte. 7 lei un ceai, ori seara puteți încerca un pahar de vin, care variază între 10-25 de lei. Când ajungeți, mergeți direct la etaj. Parterul încă se amenajează, însă deschid și acolo.

Cam atât acum, rămâne să le faceți o vizită celor trei și să ne citim cu următoarele! Dacă ați fost deja, spuneți-ne ce impresie v-au lăsat.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!