BattleLab Robotica @ Universitatea Tehnică

Home $ Articole $ BattleLab Robotica @ Universitatea Tehnică

by | May 16, 2016 | Articole

BattleLab Robotica 2016

INTRAREA GRATUITĂ

Tema concursului este implementarea de roboţi de sumo autonomi, capabili să identifice şi să elimine adversarii de pe suprafaţa de joc în competiţii de tip “1 la 1”. BattleLab Robotica reprezintă ocazia perfectă pentru studenţi de a-şi valorifica abilităţile practice pe baza cunoștințelor teoretice asimilate pe durata facultăţii.

În cadrul acestei ediţii sunt înscrise peste 35 echipe de studenți care au muncit luni în șir la realizarea robotului aplicând cunoştinţe de inginerie electrică, mecanică, automatică şi  calculatoare. Pentru a putea construi roboţii, studenţii au dezvoltat un proiect complex care implică atât partea tehnică cât şi cea de management, investind sume de bani de ordinul a sute sau chiar mii de euro.

Echipele sunt formate din maximum 4 studenţi. Competiţia respectă regulile internaţionale de sumo robotic în ceea ce priveşte dimensiunile suprafeţei de joc şi regulile de desfăşurare  şi angajament. Roboţii respectă prevederile constructive ale clasei medii (masă totală: maxim 3 kg, dimensiuni 20 x 20 cm, fără limită de înălţime).

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!