Ghidul #clujlife pentru #MOX2016

Home $ Festivaluri $ Ghidul #clujlife pentru #MOX2016

by | Jul 28, 2016 | Festivaluri

Credea cineva că până la Untold avem pauză de la festivaluri? Nimeni? Bineînțeles! Pentru că weekend-ul ăsta mergem la MOX. Festivalul care a început ca o zi de naștere sărbătorită la munte împlinește 5 ani și ne oferă music outdoor experience ca-n nicio altă parte. Așadar, am alcătuit ghidul complet de festival ca să știi cum să te pregătești de plecare. Enjoy!

Când?
Începând de astăăăăzi, 28 iulie, și până în 31 iulie. Adică joi-duminică. Festivalul se deschide la ora 12 trecute fix.

???? #Mox2015 #welcome #nature

A photo posted by camiiiiii ? . (@camiiiii11) on

Unde?
Valea Drăganului, o zonă muntoasă superbă. În apropiere de Cluj-Napoca, exact ce-ți trebuie ca să îți reîncarci bateriile în natură.

Cum ajung acolo?
Cu trenul sau mașina. La a doua variantă, trebuie să ajungi în Huedin. De acolo mergi înainte către Oradea. După Poieni faci stânga la intersecție către Valea Drăganului. Atenție la tren! În cazul în care sunt lăsate barierele, pe partea dreaptă a drumului este loc de staționare. Aștepți, iar după ce se ridică bariera faci stânga spre Valea Drăganului. De acolo ții drumul principal și o să ajungi direct la MOX. Organizatorii au anunțat că vor fi montate indicatoare pe drum. Trenul va opri în halta Valea Drăganului, iar de acolo vor fi curse regulare spre perimetrul festivalului.

harta-mox

E important de știut că sunt locuri de parcare pentru cei ce vin cu mașinile personale. Prețul biletului la tren din Cluj de 9.5 lei fără reducere și pleacă la 16.40. Există și un grup pe Facebook bazat pe car pooling cărora unora le-ar putea fi de folos: Ia-mă la MOX.

Am nevoie de bilet?
Răspuns afirmativ. Prețul abonamentelor (bilet pentru o zi este doar pentru ultima zi, adică sâmbătă spre duminică, la 45 de lei) este de 90 de lei. Campingul este inclus în prețul biletului.

De ce activități mă pot bucura în timpul zilei?
Deși festivalul e micuț, a crescut frumos și echipa se gândește din ce în ce mai atent să acopere nevoile participanților. Va fi waterslide, biblitecă, cinema în aer liber, chill zone, camping fire și tot felul de alte activități și ateliere. Consultă harta pentru detalii.

map-mox

Care este programul artistic?
Programul artistic a suferit mici modificări pe ultima sută de metri, însă line up-ului este cel mai supus schimbărilor în funcție de situațiile neprevăzute ce pot apărea la astfel de evenimente. Oricum, rămâne consistent și promovează artiști tineri. Dă click pe poze să vezi programul pe ore.

program-mox-1 program-mox-2 program-mox-3

Unde pot să dorm?
Este cea mai bună ocazie să te bucuri de dormitul sub cerul liber, pe timp de vară. Serios. Vremea e perfectă și atmosfera la fel, iar temperaturile la munte mai mult decât potrivite astfel încât să nu te trezești la 6 dimineața, simțind că te topești de căldură. Dacă mai ai nevoie de ajutor cu pregătirile în ceea ce privește acest aspect, ceea ce am scris aici despre echipamente pentru concedii și festivaluri s-ar putea să-ți fie util.

Pot să merg cu mâncare și băutură de acasă?
Este interzis accesul cu mâncare în incinta festivalului. Însă ca să fie treaba autentică până la capăt, ai voie cu slănina, ceapă, pâine, zacuscă, gem, un pateu. Vor fi 3 vendori pe partea de mâncare (inclusiv preparate vegetariene) și două baruri. Este interzis accesul cu alcool sau alte consumabile în incinta festivalului. Excepție face apa pentru băut. Sistemul de plată e în tokens. Mai jos aveți meniul.

Ce spune regulamentul?
Păi… regulamentul este destul de permisiv, cu toate acestea ai grijă la câteva aspecte de bun simț. Nu ai voie cu sticle, obiecte contondente, obiecte de tăiere, substanțe înflamabile sau orice poate periclita starea mediului și a celor din jur. Nu ai voie cu motociclete și mașini în incinta festivalului, acestea rămân în parcare. Focul este interzis. Totuși, dacă vezi un foc de tabără în zonele din festival preamenajate, nu suna la 112 căci acolo e permis. Persoanele între 16-18 ani trebuie să fie însoţite de către un adult responsabil pentru aceștia. E voie și cu căței de talie mică.

Ce recomandări mai am nevoie să știu?
S-ar putea să te ajute o lanternă frontală sau altă sursă de lumină. Ar fi bine să ai cremă de și după plajă și pălărie sau ceva de pus pe cap. Fiind la 1000 m altitudine, noapte este mai răcoare, ar trebui să iei la tine câteva haine mai groase. Bocancii și cizmele iarăși sunt mereu utile în zonele montane, cum e aceasta. Costume de baie sunt facultative. Altfel… despre pregătiri de festival am mai vorbit aici.

Așadar, ai program pentru weekend. Urmărește event-ul pentru update-uri. Ne vedem la MOX?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!