Cele mai bune deserturi până în 10 Lei pe care le poţi comanda acasă

Home $ Descoperă Clujul $ Cele mai bune deserturi până în 10 Lei pe care le poţi comanda acasă

Da, de câteva zile vă povestesc doar despre mâncare. Pe mine nu mă deranjează, sunt într-o continuă plimbare prin diverse localuri, inspectez meniul peste tot şi apoi, bineînţeles, comand vreo trei feluri de mâncare. Că doar na, mi se face poftă de multe chestii şi bunica mea mereu zice că cel mai rău lucru în viaţă e să vrei ceva şi să nu îi dai atenţie acelui lucru, să îţi ignori propria dorinţă. Grandma taught me well.

V-am spus cum a fost în localurile recent deschise în Cluj, v-am zis şi de noul meniu de la Marty Restaurants, Urban Comfort Food, apoi v-am plimbat din loc în loc ca să vă prezint localurile care oferă transport gratis la comenzile de minim 30 de lei, nu se putea să nu urmeze ceva…măreţ, nu? Şi nimic nu pune capacul mai bine ca un desert delicios!

Aţi ghicit, azi vorbim despre deserturi şi pentru că rămân destul de puţini bani după ce ne satisfacem poftele cu 2/3 feluri de mâncare înainte, o să vă prezint o listă cu 5 deserturi până în 10 lei pe care le puteţi comanda acasă. Pregătiţi?

Începem cu un desert cu care nu puteţi da greş, e pe placul tuturor. Tarta cu brânză sau altfel spus, cheesecake-ul, şi-a făcut rapid loc în inimile noastre (mai degrabă…burticile noastre, dar trecem peste), căci îmbină echilibrat gustul tradiţional cu cel modern, ne face să fim uşor nostalgici după vremurile copilăriei, amintindu-ne în acelaşi timp de cât de mult au evoluat lucrurile. Puteţi comanda această tartă cu o textură cremoasă, pufoasă, asortată cu sos de fructe de pădure de la Big Belly. Eu nu aş putea rezista în faţa unei asemenea oferte, voi cum staţi? Comandaţi direct aici.

?

O postare distribuită de Krisztina B (@krisztabarta) pe

Chiar dacă despre faimoasa tartă Tatin, o reţetă clasică franţuzească, se zvoneşte că ar fi fost creată din greşeală, la Hotel Tatin din Lamotte-Beuvron, în Franţa anului 1898, noi o vom comanda cât se poate de intenţionat de la Marty Restaurants. Cu nici mai mult, nici mai puţin de 10 lei, ne vom desfăta papilele gustative cu un desert cu mere caramelizate şi scorţişoară, numai bun pentru zilele în care visăm pierduţi să plecăm într-o călătorie. Fie ea măcar culinară. Bon appétit!

Tarte Tatin Vanilla & Cheescake ? #heaven

O postare distribuită de Florina ? (@florinafekete) pe

Şi dacă ne-am plimbat prin Franţa, putem pleca pentru câteva minute şi pe plaiurile japoneze. Astfel, ajungem la Nobori şi comandăm o delicatesă numită Banana Tempura (8 lei). Este un desert simplu, bananele sunt prăjite în făină şi sunt servite cu frişcă şi sos de vanilie. Chiar dacă iniţial era o reţetă pentru prepararea legumelor, încet-încet oamenii au dat de un gust mai bun. Desertul e mereu mai bun, nu?

Acum, cu toţii ştim gustul unui crispy wrap, dar probabil că puţini dintre noi l-au experimentat ca parte al unui desert. De la Wok’n Roll, cu 10 lei, vă puteţi comanda un Crispy wrap cu…wait for it…banană şi ciocolată. Gustările acestea dulci pe bază de fructe mie mi se par ideale. Ce-ai mâncat la prânz? O banană. Învelită în ciocolată, dar detaliile chiar nu contează întotdeauna.

Am descoperit recent mmmadame şi sunt mai încântată decât un copilaş în ziua de Crăciun. Poate sunt eu foarte în urmă, poate toată lumea ştia de ele şi mie nu mi-a zis nimeni, dar ideea e că…unde au fost toată viaţa mea aceste tarte apetisante? Cu strugurei, coacăze, pere (astea sunt din categoria tarte un pic păcătoase, mă întreb ce or avea pe suflet), cu fructe de pădure, mere, lămâie şi banane (din categoria clasice, acestea nu au niciun păcat adică?), toate se încadrează în 9-10 lei, arată ca şi cum ar îndemna la păcate, nu par ele vinovate de nimic şi în rest, eu zic să nu mai povestim atât şi să mâncăm.

#applepie

O postare distribuită de Rosalie C (@sugar.roses) pe

A mai rămas o singură întrebare: cu ce începem?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!