Premieră de Noaptea Muzeelor în Cluj: MOBEE – Expoziția Mobilă despre Cutremure

Home $ Cultural $ Expozitii $ Premieră de Noaptea Muzeelor în Cluj: MOBEE – Expoziția Mobilă despre Cutremure

by | May 17, 2017 | Expozitii

România este o țară foarte activă din punct de vedere seismic, dar nu atât de reactivă când vine vorba de adoptarea măsurilor eficiente pentru reducerea riscului. Cu toții ne temem de cutremure, dar cât le înțelegem cu adevărat?

Expoziția Mobilă despre Cutremure – MOBEE reprezintă cel mai nou mijloc de informare cu privire la cauzele, caracteristicile și efectele cutremurelor, fiind rezultatul unui proiect național de cercetare inovator, care a adus laolaltă seismologi (Institutul Național pentru Fizica Pământului), artiști grafici (Universitatea Națională de Arte) și dezvoltatori de aplicații IT (SIVECO).

Vino, indiferent de vârstă, să afli unde au loc cutremurele în România, de ce zona Vrancea este atât de periculoasă, să încerci aplicațiile interactive, să vezi machete printate 3D la scară mare, să afli cât de pregătit ești în caz de cutremur și multe alte informații.

In perioada 20 – 25 mai 2017, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Măgurele (INCDFP) în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Știința si Ingineria Mediului, va deschide pentru vizitare expoziția MOBEE în holul sediului Facultății de Știința și Ingineria Mediului, str. Fântânele nr. 30 (cartier Grigorescu) după următorul program:
20 mai 2017 orele 1800 – 2400 (in cadrul evenimentului european Noaptea Muzeelor)
22-25 mai 2017 orele 1200 – 1800

Intrarea este libera! Rezervari/programari [email protected]

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!