10 evenimente de neratat în luna septembrie în Cluj

Home $ Articole $ 10 evenimente de neratat în luna septembrie în Cluj

by | Sep 6, 2017 | Articole

În primul rând, credem că avem de dat o explicație. Cum se face că articolul cu evenimente de neratat pe luna septembrie apare atât de târziu? Ei bine, dacă era după noi probabil se făcea octombrie și tot nu realizam că venise toamna. Sau eram în stadiul de negare. Una din aceste variante. Dar ne-am trezit la realitate și lista e aici:

Dacă și voi sunteți puțin cu capul în nori și nici nu mai știți ce ați făcut de nu ați ajuns încă la FIBA EuroBasket 2017, vestea bună e că mai aveți timp până în data de 8 septembrie să vă organizați și să dați un check-in la un meci frumos. În data de 7 joacă echipa României cu Muntenegro de la ora 20:45. Nu avem nimic mai bun de făcut decât să mergem să ne susținem Vulturii. Știți cum se zice la noi: a treia oară e cu noroc!

Mereu mi s-a părut că toamna e un anotimp al cafelei, al băuturilor calde în general. Parcă nimic nu se compară cu diminețile cețoase, petrecute pe terasa cabănuțelor de la munte, cu aburii și mirosul cafelei amețindu-te. E de înțeles de ce Cluj Coffee Festival are loc în această perioadă. Și chiar dacă nu pe o verandă, avem destul spațiu la Impact Hub Cluj. Producători locali, importatori naționali și internaționali de cafea, produse conexe și, bineînțeles, noi, amatorii și dornicii de cafea ne întâlnim cu toții între 8 – 10 septembrie.

Și tot luna aceasta avem ultimele petreceri în aer liber pe anul 2017. Multe au fost, au mai rămas vreo două. Printre ele și Atelier Panorama #5, care are loc în livada Polocsay în data de 8 septembrie. Chiar vinerea aceasta, începând de la ora 3 după-masa, până dispar toate stelele de pe cer. Pentru ultima petrecere a celor de la Atelier vi s-au pregătit sonorități funk, disco, soul și house, iar gazdele vor fi David Loja, Glu și Cristu. Soarele e nelipsit, au promis organizatorii. You just bring the joy!

Outdoor parties season – ON! ☀️

A post shared by Oana Huja (@oanahuja) on

Și pentru că nu știm cât mai ține vremea cu noi, ne avântăm spre două petreceri într-un singur weekend. Acum, cât mai suntem tineri. Alandala day&night ▼ v019 [closing_party] își face ieșirea într-un mare fel, ca de obicei. Ne dăm întâlnire la Sala Polivalentă, afară socializăm pe muzica live a celor de la Life on Planets și ritmurile Oktopus, iar mai apoi dansăm până în zori cu Reboot, Cap și Incolor. Preșul unui bilet presale pentru accesul în interior este de 30 lei, iar la intrare este 50. Prepare your dancing shoes, cause you know that …”unde e Cap, vai de picioare”.

▼ deep sound textures ____________________ #alandala

O postare distribuită de ⠀A L A N D A L A ▼ (@alandala_events) pe

Cu siguranță cel mai așteptat eveniment de către mine și mulți alții este DoR Live & Afterparty, din 14 septembrie. O fi din cauza conceptului, prin care transmit dinamica Decât o Revistă într-un moment live, sau poate a temei, Noi și Ei, sau poate chiar a afterparty-ului cu invitați surpriză. Oricum ar fi, nu se poate să vă petreceți mai bine o seară de joi. Citiri, interpretări, muzică live, scurtmetraje, teatru, dans, 2 ore în care vom fi transpuși într-o revistă-spectacol la Cinema Florin Piersic. Biletul costă 40 de lei și poate fi achiziționat de aici.

În perioada 15 – 17 septembrie se desfășoară în Piața Unirii WonderPuck Festival Stradal, un eveniment plin de experiențe culturale ce oferă un program desăvârșit de educație teatrală, îndeosebi pentru cei mici. Accesul este liber pentru toată lumea, așa că poate fi cu ușurință transformat într-o activitate pentru întreaga familie. 3 zile de teatru, muzică, dans, jocuri și râsete.

"Sunt aici; Doar eu, fetița, prin părul căreia Vântului îi este teamă să adie."

A post shared by G▲by Tudor ▲rt (@gabytudorart) on

Din seria festivalurilor toamnei avem Cluj Ensemble! între 17 și 22 septembrie, un concept unic al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”. Esența evenimentului constă în realizarea unor workshop-uri sub forma de module practice, teoretice și mixte, într-un interval scurt de timp, atât pentru pasionații de muzică, cât și pentru cei care își doresc să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare. În plus, vor avea loc numeroase concerte, de la recitaluri camerale la muzică tradițională, jazz și big band.

Cu iubirea la un concert Ludens Piano Trio… #aboutlastnight #loverstime #pianoconcert

A post shared by Rebecca Dunca (@rebeccadunca) on

De asemenea, să nu care cumvă să pierdeți cursa către anii `80. Discoteca `80. Alphaville, Sandra, Londonbeat, Fancy, hit-uri precum „Forever Young”, „In the heat of the night”, „I`ve been thinking about you”, ”Flames of love” și multe altele vor umple Sala Polivalentă în data de 23 septembrie, începând cu ora 19.00. Dacă în trecut artiștii menționați făceau senzație, iar oamenii se înghesuiau să prindă un loc, nici nu vreau să-mi imaginez cum va fi acum, când s-a adunat atâta dor și nostalgie pentru vremurile de demult. Biletele pot fi achiziționate direct de aici, iar copiii sub 12 ani au intrare liberă în unele zone.

#disco #disco80 #outdoor #live

A post shared by Discoteca80_Cluj (@discoteca80_cluj) on

Festivalul Delahoya revine în 29-30 septembrie cu ediția #21 la Sala Polivalentă. Sigma, Wilkinson, Mollie Collins, Dub Pistols, Foreign Beggars, Joachim Pastor, Detour, Jon Kennedy, Worakls, N’TO, CTC, E.M.I.L., Robin and the Backstabbers, Urma și atât de mulți alții vor urca pe scenă în cele două zile, în cele trei locații: /FORM SPACE, Sala Polivalentă și pe platoul dintre cele două locații, unde, în premieră, va exista o scenă dedicată exclusiv muzicii live. Prețul biletelor este de 41 lei și se cumpără pentru fiecare locație. Mare atenție la ce artiști vreți să vedeți, pentru că nu există un abonament care să vă permită accesul peste tot.

@marius_maris shot this right ? #delahoya2016

A post shared by Delahoya Festival (@delahoyafestival) on

Nu uitați să vă faceți drum și pe la Clujotronic Electro Arts Festival, care are loc în perioada 29 septembrie – 1 octombrie. Cea de-a șasea ediție revine cu proiecte digitale care mai de care, ce vizează muzica, artele vizuale și gaming-ul, pentru că va fi organizat un game jam cu scopul de a încuraja conceperea de noi jocuri independente, precum și bonding-ul dintre dezvoltatorii de jocuri și aspiranți.

Pe unde ne întâlnim luna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!