Recomandări

6 ponturi pentru cel mai bun mic dejun în Cluj

În timp ce mă gândeam cum aș putea începe acest articol, mi-a venit în minte următoarea idee. Nu are rost să vă învăț despre importanța micului dejun, sunt convinsă că știți deja toată teoria, dar oricum veți fi prea grăbiți dimineața ca să vă stea gândul la o gustare. Așa că, mi-am propus să vă fac poftă cu câteva preparate absolut delicioase. Astfel, când vă veți trezi în dimineața următoare, veți lua în considerare să vă opriți într-unul dintre localurile recomandate și să vă acordați câteva clipe de fericire. Stomacul vostru va fi cel mai recunoscător.

Cartofi prăjiți și ou ochi la micul dejun? Poate îți sună ca o bombă calorică, însă dimineața aproape orice mâncare este permisă. Dacă ești în căutarea unei mese copioase care să îți dea energie pentru întreaga zi, trebuie neapărat să mergi la Bistro Sorriso. Preparatul Caprino (12,5 lei) conține cele două ingrediente mai sus menționate, plus brânză Philadelphia, crutoane și roșii cherry. Doar imaginați-vă cum se topește brânza peste cartofii calzi, iar roșiile vin în completare cu gustul lor dulceag…

Calea Dorobantilor #48
0786 041 444
[email protected]

Când vine vorba de restaurantul Livada, am nevoie de câteva minute bune să consult meniul și să mă decid asupra unui singur preparat, deși le-aș vrea pe toate. Nici în cazul de față nu îmi e mai ușor, așa că vă voi sugera două opțiuni pentru micul dejun: humus cu focaccia și salată de pătrunjel cu roșii (12 lei) sau salată de vinete cu roșii și focaccia (12 lei). Chiar dacă propunerile mele se încadrează mai mult în capitolul aperitive, eu le consider o alternativă fancy pentru sandvișurile făcute acasă în grabă. Humus ori salată de vinete? Nici nu mai contează dacă aveți foccacia, despre care aș îndrăzni să spun că e mai gustoasă ca pâinea prăjită. Deși pe perioada verii micul dejun la Livada luase o pauză, de ceva vreme a revenit așa că oricând de la 9 dimineața vă puteți răsfăța cu ouă benedict sau clătite, asta dacă nu vreți să treceți la ceva mai consistent precum “Mic dejun Livada”.

Clinicilor #14
0722 111 115
[email protected]

De trei ingrediente ai nevoie pentru o dimineață de succes: ouă, cașcaval și șuncă. Ce rezultă din această combinație? O omletă pufoasă. Mi-ai putea spune că și tu poți face așa ceva acasă, nu e nevoie să mergi într-un restaurant. Nu uita, însă, pentru a ajunge la partea “pufoasă”, trebuie să gătești atent, fără grabă, ceea ce este exclus dimineața când suntem într-o fugă nebună. Mai bine poposește 10 minute la Hugo și răsfață-te cu o omletă preparată de profesioniști, special pentru tine. Te costă 11 lei, vine cu un sos tzatziki delicios și o găsești atât la Hugo The Office cât și la Hugo City.

Bulevardul 21 Decembrie 1989 nr. 77 – The Office
0755 024 000
[email protected]

Bulevardul 21 Decembrie 1989 13-15
0752 133 546
[email protected]

Nu săriți peste micul-dejun! Aceasta este încurajarea pe care ne-o transmit cei de la Twelve. Ei ne invită să ne petrecem diminețile, bune sau rele, în compania specialităților lor. Unul din cele 11 preparate tot va fi pe gustul tău. Dacă ești o persoană care vrea să se mențină în formă, aici îți poți mulțumi apetitul cu mic dejun fitness (13 lei). Spun doar atât: avocado. Sau poate sunteți curioși de vestitul english breakfast (16 lei) cu ouă și cârnați? Mie îmi mai fac cu ochiul și clătitele cu sirop de arțar (12 lei). Aveți grijă, însă, micul dejun se servește doar până la ora 11.30. Uneori, dimineață poate să însemne și ora 12, iar în acest caz puteți încerca un burger sau un sandwich, fiecare mai atrăgător decât celălalt.

Constanţa #12
0799 771 477
[email protected]

Zucca City Bistro. Acest bistro cochet, în afara zonei zero a orașului, îmi pare locul perfect în care să mănânci cea mai importantă masă a zilei, mai ales dacă ai poftă de ceva rafinat. Recomand cu încredere micul dejun Zucca (19 lei), căci este un mix sănătos de avocado, ouă ochiuri și salată, încropite armonios cu ajutorul cremei de oțet balsamic. V-am spus eu că sună mult mai sofisticat decât cornul „cu ciocolată” pe care îl cumperi dimineața de la patiseria din colț.

Calea Dorobanților, nr. 28
0786 238 323

M-ați convins! Micul dejun nu este suficient pentru a vă aduce buna-dispoziție dimineața. Însă o mâncare sățioasă, plus o cafea de specialitate, sunt secretul pentru o zi începută în forță. În Roots intri cu ochii încă lipiți de somn și ieși cu poftă de viață. Recomand să încercați ouăle poșate cu avocado și somon. Veți simți că-i duminică în fiecare zi 🙂

Eroilor #4
[email protected]

Care sunt recomandările voastre pentru mic dejun în Cluj?

ClujLife - Te scoate din casă

Instagram

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Mon 18

International Youth Summit of Transylvania

17 March, 9:00 am - 22 March, 6:00 pm
Mon 18

Quiz under the Moonshine

18 March, 8:30 am - 10:30 pm
Mon 18

Micul Pământ- Expoziție

18 March, 10:00 am - 24 March, 8:00 pm
Mon 18

CariereInIT 2019

18 March, 2:30 pm - 21 March, 4:00 pm
Mon 18

MUZE – Expoziție

18 March, 7:00 pm - 24 March, 7:00 pm

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.