Directorul Casei Regale și specialiști în patrimoniu vin la Cluj pentru a anunța crearea unei rețele a satelor transilvănene

Home $ Știri Cluj $ Directorul Casei Regale și specialiști în patrimoniu vin la Cluj pentru a anunța crearea unei rețele a satelor transilvănene

by | Nov 7, 2017 | Știri Cluj

Directorul Casei Regale a României, reprezentanți ai Institutului Patrimoniului și ai unora dintre cele mai importante proiecte de patrimoniu din Cluj, Sibiu, Alba, Maramureș și Brașov vin la Cluj în 16 noiembrie pentru conferința de deschidere a proiectului Transylvania Myths Europe, al Centrului Cultural Clujean.

Conferința e o invitație deschisă pentru toți primarii de comune din Transilvania care văd în patrimoniu și cultură chei pentru dezvoltarea durabilă a localităților lor. Împreună cu ei vom crea cel mai ambițios proiect regional de până acum, prin care ne dorim să contribuim la dezvoltarea regiunii și la promovarea ei către turiștii români și europeni. Clujul a crescut în mare măsură datorită Transilvaniei, care i-a împrumutat din brandul său și a alimentat orașul cu mulți oameni talentați de-a lungul timpului. Prin acest proiect Clujul își asumă din nou rolul de lider al regiunii și se străduiește o dată în plus să creeze beneficii pentru Transilvania – declară Ștefan Teișanu, directorul Centrului Cultural Clujean.

Proiectul Transylvania Myths Europe este o rețea de localități transilvănene preocupate de utilizarea patrimoniului și culturii ca motoare pentru dezvoltarea durabilă. Această rețea va lucra la construirea unui brand unic și a unei oferte culturale, turistice și de dezvoltare integrată comune pentru localitățile implicate, adresate românilor și Europenilor dornici să descopere Transilvania autentică. Anul 2018 va marca debutul în construcția rețelei și va aduce primele evenimente și acțiuni comune ale localităților membre: Ziua Patrimoniului, Castelele de pe Valea Someșului, Campionatul Transilvănean de-a V-ați Ascunselea, precum și un brand și un label cultural și turistic al rețelei. De asemenea, programul va include și câte un proiect propriu al fiecărei comune înscrisă în rețea, prin care se va căuta fructificarea economică sustenabilă a valorilor de patrimoniu locale.

Centrul Cultural Clujean va coordona toate aceste activități și invită administrațiile locale din mediul rural transilvănean să se alăture rețelei pentru a beneficia de expertiza specialiștilor CCC, de oportunitățile de finanțare oferite în cadrul programului și, mai ales, de forța grupului care se creează astfel.

Proiectul Transylvania Myths Europe și conferința Patrimoniu și cultură pentru dezvoltarea rurală sunt organizate de Centrul Cultural Clujean și sprijinite de Consiliul Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Banca Transilvania, Evozon și Exclusiv Catering.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!