Interviu cu Georgiana Iftime, manager El Comandante Cluj

Home $ Articole $ Interviu cu Georgiana Iftime, manager El Comandante Cluj

Un interviu la început de săptămână? Avem! Cu Georgiana Iftime, co-owner și manager El Comandante Cluj. Ne plac oamenii puși pe fapte mari, care nu refuză provocări și își asumă riscuri știind că e singura cale spre succes, așa că nu aveam cum să nu povestim una-alta cu Georgiana. Mai ales că ne-a spus cum a ajuns conceptul acesta de club, bucureștean de altfel, la Cluj, și cum decurg lucrurile.

După ce a terminat facultatea, Georgiana și-a dorit să fie manager, motiv pentru care a început în forță la grupul Diesel. Mai apoi a urmat Irish & Music Pub, unde a lucrat timp de 6 ani, după care a pus pe picioare deschiderea îndrăgitei Euphoria Music Hall. După atâția ani în domeniul acesta și cumva ușor sătulă de ”viața de noapte”, Georgiana a vrut să schimbe puțin cursul lucrurilor și s-a apucat de fotografie, o perioadă despre care spune că a fost un fel de deconectare. A plecat în Barcelona cu un grup de fotografi și, cu puțin noroc, magie și implicarea destinului și a unor prieteni, a ajuns să-l cunoască pe Dan Hardilă, partenerul ei care deține grupul El Comandante în București.

El tot spunea că vrea să deschidă El Comandante în Cluj, și eu îi ziceam că dacă o face, vin și eu acasă, dar nu m-am gândit că vorbește serios. Și vara trecută a fost în Cluj, a văzut spațiul și m-a sunat și mi-a spus că a găsit locație pe Piezișă și dacă sunt gata de treabă. În septembrie m-am întors în țară și m-am apucat. A fost haos la început, am avut de-a face cu mulți oameni neserioși, dar am reușit să deschidem pe 12 octombrie. Acum, încet-încet se așează toate.

Comparativ cu fostele locuri de muncă pe care le-a avut, responsabilitatea pe care o are Georgiana acum este mai mare, mai ales că, spune ea, e implicată și partea de acte și toată ”hârțogăraia”, de care nu a fost niciodată atrasă, deși la bază este economist. Momentan se focusează pe crearea unei echipe care să funcționeze în parametrii optimi, pentru că realizează că nu le poate face singură pe toate și are nevoie de oameni de încredere. Ați crede că singurele provocări când vine vorba de un bussiness ca acesta țin de bani, dar și personalul e un element decisiv. Asta după ce treceți de faza de obținere de autorizații și șantier în sine.

Conceptul El Comandante are la bază muzica. Și atât. La Cluj a trebuit să încercăm și alte lucruri. În mod normal El Comandante merge pe muzică mai retro, rock, dar dansantă. De asta sunt și atât de puține locuri unde poți sta jos în club. Ne bazăm pe faptul că lumea vine, își ia ceva de băut și dansează. Fiind în Hașdeu, înconjurați de studenți, a trebuit să ne adaptăm și vinerea, posibil și sâmbăta, o să avem altfel de petreceri, cu altă muzică decât cea pe care o avem de obicei.

Clujul e un oraș dinamic, asta fără dar și poate, și cu o ofertă considerabilă atunci când vine vorba de petrecerea timpului liber. Să deschizi o afacere de genul e un risc pe care trebuie să ți-l asumi, să fii pregătit să dai totul, să fii pregătit și să o dai în bară, la urma urmei, că știm cu toții cluburi care s-au închis după doar 3 luni de funcționare și nici n-am apucat să le trecem pragul. Dată fiind experiența pe care o are Georgiana în munca cu localurile, precum și perioada petrecută în străinătate, am fost curioși cum vede ea orașul în privința evenimentelor și localurilor.

Sunt multe evenimente, multe locuri faine și chiar sunt încântată de asta. Vezi în Cluj ce vezi și afară, poți aduce străini la noi și se vor simți ca într-un adevărat oraș european. Ai multe lucruri de făcut, ai unde să mănânci, ai unde să vezi un film, un spectacol, chiar există viață culturală. Timp și bani să ai. Față de prima dată când am venit eu în Cluj, orașul s-a schimbat mult. Și în bine. Dar e mic, pe de altă parte. Și aglomerat.

Din seria planurilor de viitor, am aflat că Georgiana își dorește să scoată El Comandante din subsol imediat ce iese soarele. În plus, a făcut o scenă în club, a mărit pupitrul DJ-ului și încearcă să aducă și altfel de evenimente, cum ar fi stand-up comedy. Hint: În 19 februarie va inaugura scena Silviu Gherman.

Noi zicem că-i de trecut pe la ei, mai ales că prețurile sunt chiar decente: o bere 7 lei, un long drink 14 lei, o sticlă de whisky Johnny Walker cu Pepsi de 1l 125 lei, o sticlă de vin 60 lei.

Cam asta a fost discuția cu Georgiana. Voi ați trecut pe la El Comandante de când s-a deschis? Care to share some thoughts?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!