Câteva idei care te vor inspira săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ Câteva idei care te vor inspira săptămâna aceasta în Cluj

by | May 7, 2018 | Articole

V-ați trezit? Cu spor, cu chef de a face lucruri sper eu. Pentru că, deloc surprinzător, avem în față o săptămână interesantă în Cluj, cu multe opțiuni ce nu trebuie ratate în materie de ieșit în oraș. Sper că ați avut un weekend plin și v-ați reîncărcat bateriile, pentru că noi nu ne oprim niciodată din făcut planuri și știm că nu le puteți rezista.

Așa că, să vedem unde ne întâlnim săptămâna aceasta în Cluj.

Doar pentru că e luni, asta nu înseamnă automat că trebuie să ne smulgem agresiv din starea de visare, din plimbări, din întâlnirile cu gașca de prieteni. Singura diferență pe care o aduce prima zi a săptămânii este că trebuie să mergem la job, dar până și acolo se termină task-urile la un moment dat, așa că… o bere artizanală parcă ar merge de minune, nu? Beer Hype aduce la Sisters o bere artizanală diferită în fiecare zi săptămâna aceasta începând de astăzi, eu zic că merită să le trecem pragul Surorilor, să vedem cu ce ne întâmpină. Mai mult, am auzit că fiecare bere are disponibilă o gustare asociată. Dacă ați băut suficientă bere în weekend, ce ziceți să descoperiți un local nou? Noi tocmai am trecut pragul unor locații recent deschise în oraș, puteți citi aici mai multe și vedeți voi ce și cum alegeți.

A post shared by BeerHypeFest (@beerhypefest) on

Marți mergem la Teatru Național Cluj, doar știți cât de mult țin la momentele petrecute în fața scenei, cu arta desfășurându-se în toată splendoarea ei în fața ochilor noștri. De data aceasta însă, s-ar putea să aveți parte de ceva diferit pentru că vorbim de piesa Just Push Play, spectacolul aniversar ce marchează 10 ani de la înființarea trupei alcătuită din 3 improvizatori – Bogdan Bob Rădulescu, Matei Rotaru, Rob Pavicsits, un prezentator – Dragoș Muscalu și un muzician – Vlad Pasencu. Rețeta este ușor diferită față de ce cunoaștem noi, dar mai bine descoperiți singuri despre ce este vorba.

Mulți spun că zilele de miercuri sunt cele mai grele, oboseala se simte asurzitor și singurul lucru la care visăm e să ne aruncăm în patul nostru încă de când ne sună alarma la ora 08.00 și nici măcar nu ne-am ridicat dintre perne. Da, e fain să dormi, știu, și eu sunt mare fan, dar ce spuneți de un eveniment cultural care dorește să combine moda cu arta plastică și muzica, atât pentru a dezvolta o comunitate locală, dar și pentru a conduce acțiuni caritabile. Este vorba despre Urban Girls, care are loc la Muzeul de Artă începând cu ora 18.30, iar banii strânși vor fi donați Căsuței Bucuriei, care oferă un cămin pentru 10 copii dintr-un mediu nefavorabil. Aflați mai multe detalii despre eveniment aici. Seara o puteți încheia la Hugo, și nu doar servind cina, ci acceptând provocarea unui Social quiz. Dacă nu vă conving eu, poate o fac premiile: două sticle de vin, o găleată de bere și un cocktail Hugo. Locul 3 niciodată nu a sunat mai apetisant.

A post shared by Lucian (@luciancerchedean) on

Joi revenim la artă și pășim în Casa Matei, unde are loc Competiția de proiecte expoziționale individuale Expo Maraton 2018, ediția a VIII-a, organizată de Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. Votul se desfășoară între orele 19.00 – 20.00, la fața locului, și trebuie să vă punem cât de cât în temă și să vă avertizăm că alegerea nu va fi una ușoară. Creațiile lui Vlad Paraschiv au pornit de la imagini de tip comercial, iar cele ale Ancăi Cobzaru au în centru hedonismul nejustificat al generației noastre, ambele abordări având o perspectivă mai mult decât interesantă asupra existenței. De asemenea, dacă sunteți în căutarea unei altfel de inspirații, o idee foarte bună ar fi întâlnirea cu Andrei Roșu de la ClujHub, de la ora 18.30, unde veți descoperi cum vă puteți reorganiza agenda zilnică și viața pentru a vă vedea scopurile îndeplinite cu succes. Prețul biletului este de 29 euro și poate fi achiziționat direct aici.

Vineri vă lăsăm să petreceți în voie, mai ales că aveți și două opțiuni cărora nu le puteți rezista. E vorba de prima petrecere Atelier Panorama de anul acesta, căruia mulți i-ați dus dorul mai mult ca sigur și (re)venirea lui Paco Osuna în Club Midi. Eu nu-mi imaginez o seară de vineri spre sâmbătă mai frumoasă de atât: apusul soarelui admirat de pe Feleac, povești cu prietenii și muzică bună, după care ne mutăm indoor, la țanc pentru momentul în care Paco Osuna își ocupă locul la pupitru. Bine, așa aș face eu, pentru că nu mă pot decide. Nu uitați că biletele pentru party-ul din Midi mai pot fi achiziționate doar miercurea aceasta cu 35 lei, în intervalul orar 19-22, direct de la club, urmând să mai fie disponibile doar la intrare, la prețul de 60 lei.

A post shared by Club Midi (@clubmidi) on

Dacă plecați pe la 6 de la party, oare sunteți în stare să alegați 5 kilometri la The Color Run Hero Tour sâmbătă? Eu zic că n-ar trebui să aveți probleme, trebuie doar să vreți. Tone de pudră colorată, spumă, zâmbete și un Cluj plin de culoare, eu zic că merită să trageți de voi. Plus că, dacă încă nu se vede acel ”summer body” la care tot visați fără să faceți nimic de luni întregi, poate acesta va fi un prim pas spre o lungă serie de postări pe Instagram sub hashtag-ul #mybodyjourney. Seara ne vedem la Charlie Upstairs cu Adrian Eftemie și M.A.T, vă dați seama că trebuie să sărbătorim cei 5 km alergați.

A post shared by Carmen Negoita (@carmennegoita) on

De obicei, încurajez aventurile în zilele de duminică, dar simt că trei petreceri și o tură nebună de alergat prin oraș vor fi destul de obositoare, așa că… liber la leneveală, folks! Take a chill pill, redescoperiți parcurile Clujului, ieșiți la iarbă verde cu prietenii, nu voi merge până la a începe să recomand seriale de pe Netflix, daaar… ați înțeles voi ideea. Apropo, dacă adunați gașca, nu uitați să treceți pe la magazinul Cutia.ro, să vă achiziționați jocurile care vă vor face prietenia mai rezistentă. Citiți aici pe care le-am ales noi.

A post shared by ARTdealul (@artdealul) on

Așa facem, da? Sau mai aveți voi și alte propuneri?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!