#FollowMe: Maria Elisabeta Cucu a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | May 15, 2018 | Articole

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care, timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografice, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

Tot răscolind paginile Instagramului, am dat de Maria Elisabeta Cucu, aka __mec__ și am fost destul de intrigați de profilul ei, motiv pentru care am invitat-o la… fotografii pe contul nostru. Să vedem ce a ieșit.

Culorile puternice ne-au atras atenția deseori în fotografiile tale, însă este constantă tonalitatea rece, care vine cumva în contrast cu prima impresie formată la vederea imaginii. De ce această abordare?

Nu editez pozele în mod conștient, nu-mi propun să păstreze un stil sau o cromatică anume, așa că răspunsul ar fi că ține de ce *simt* ca s-ar potrivi pentru a transmite o stare anume.

 

Am observat că îți place să surprinzi imagini ale terestrului din subteran, creând capturi interesante. Ce anume te atrage în acest joc al iluziilor?

Traversând destul de des pasajul pietonal subteran de la gară, mi-am dat seama că un mediu aparent steril cum e acesta poate deveni un cadru perfect pentru fotografie minimalista/ de stradă, atât datorită felului în care pătrunde lumina naturală, cât și formei pereților ori scărilor.

 

Ce te inspira mai mult, natura sau orașul, partea urbană? De ce?

Nu aș alege una dintre ele, pentru că deși mi-ar plăcea să abordez doar unele subiecte, de fapt păstrez fotografia ca hobby și atunci, inspirația ține de moment.

 

Du-ne într-un loc care apare foarte rar în gândurile oamenilor atunci când se gândesc la Cluj și principalele sale atracții turistice. De ce tocmai această alegere?

După Cetățuie, Piața Unirii, Piața Muzeului, numeroasele pub-uri si bistro-uri clujene etc., aș recomanda o vizită la Cimitirul Central pentru liniște și meditație într-un loc încarcat de istorie.

 

Din spatele unei ferestre, perspectiva se schimbă întotdeauna. Te provocam sa ne arăți cum anume se întâmplă asta, de la o fereastră aleasă de tine.

Am acceptat provocarea de a ilustra schimbarea de perspectivă ce are loc fotografiind ferestre și am surprins acest apus de mai.

 

Îi mulțumim Mariei pentru capturi și pentru că a acceptat invitația noastră. E timpul să înceapă o nouă săptămână! (Da, de marți de data aceasta)

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This