Verighete româneşti care i-au uimit pe străini

Home $ Articole $ Verighete româneşti care i-au uimit pe străini

by | May 15, 2018 | Articole

Deschiderea Brilliant Point-ului FIRESC / FIRESQ în Cluj Napoca a însemnat nu doar revenirea in oraş a acestui brand românesc cu tradiţie în creaţia de bijuterii din aur cu diamante certificate internaţional dar şi o ocazie pentru noi de a descoperi piese fabuloase.

După 25 de ani de creaţie, am spune că să vii cu ceva absolut nou este, dacă nu imposibil, măcar dificil. Iată că nu este chiar aşa.

Printre sutele de modele pe care le-am găsit pe Diamante.ro, am remarcat această serie unică de verighete din aur cu diamante, cu designul inspirat de celebrele brâuri ale Mânăstirii Trei Ierarhi din Iaşi.

Ideea designerului Paula Constantinescu a prins contur iar bijuteriile care au luat naştere sunt imposibil de ignorat.

Am creat nişte verighete-spectacol şi reacţiile oamenilor au fost pe măsură. Românii dar şi strîinii nu şi-au putut ascunde încântarea, uimirea şi entuziasmul. Toate astea ne-au făcut pe toţi să realizăm că  suntem pe drumul cel bun cu aceste piese. Aprecierea era sinceră. Bijuteriile noastre chiar sunt spectaculoase.

Este un motiv de mândrie să afli că din ce în ce mai mulţi designeri români lasă impresii puternice prin ceea ce fac. Stâm bine şi la haine, la design de interior sau de mobilier, iată că aceste verighete din aur de 18kt cu diamante certificate internaţional ne arată că suntem foarte buni şi la creaţia de bijuterii.

Linia de designer Arcade ne-a uimit până şi pe noi. Sunt nişte verighete pe care când le vezi ai tendinţa să le atingi să vezi dacă sunt reale. Arată într-un fel greu de descris în cuvinte.

Sunt bijuterii valoroase cu mare încărcătură simbolistică.  Şi spun valoroase încă o dată, fiindcă nu sunt bijuterii ieftine.  Tot ceea ce facem noi este realizat din aur pur de 18 kt şi diamante certificate internaţional. Suntem recunoscuţi pentru un set de servicii post cumpărare şi un sistem de garanţii pe viaţă, pe care alţi producători români nu le au. Dacă cineva a făcut o bijuterie la noi, poate veni după 25 de ani şi îi refacem acel model. Bijuteriile FIRESC/FIRESQ sunt deja lăsate moştenire de familie – spune brand managerul FIRESC Lucian Constantinescu.

Ideea ni s-a părut cu adevărat foarte tare şi ne-am documentat un pic cu privire la acest lăcaş de cult.

Broderia zidurilor din piatră a dus faima acestui monument in toată lumea. Turişti europeni dar şi din America sau Japonia, vizitează acest lăcaş de cult, venind special sau fiind in deja tradiţionalele circuite pe la mânăstirile Moldovei. Nu mai puţin de 30 de bandouri ornamentale învăuie spaţiul exterior al Mânăstirii, acoperind aproape complet construcţia, de la temelie până la cornişa turlelor.

Designerul Casei FIRESC a avut suficient spaţiu de inspiraţie cât să ducă acest brand românesc în toată lumea fiindcă aceste verighete sunt purtate in toate colţurile lumii.

Dincolo de toate acestea stă şi o doză de mândrie naţională când ştii că un cuplu de prin cine  ştie ce ţară îşi întemeiază oficial o familie iar preotul le pune verighetele acestea fantastice create la noi.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!