Ce poți face 3 zile la Smida Jazz Festival și prin apropiere

Home $ Articole $ Ce poți face 3 zile la Smida Jazz Festival și prin apropiere

by | Jul 25, 2018 | Articole, Recomandări

La festivalul din Smida muzica bună și natura fac echipa perfectă pentru a oferi tuturor participanților o experiență de neuitat. Din 17 până în 19 august, acordurile de jazz vor răsuna cu vioiciunea caracteristică tocmai în inima Munților Apuseni. Fără doar și poate, acest festival trebuie să se afle în lista voastră de must go this summer, atât datorită artiștilor care știu să aducă zâmbete pe buze, cât și datorită locației de poveste. Dacă v-ați propus sau vă propuneți să ajungeți la Smida în perioada concertelor, nu uitați să profitați la maximum și de împrejurimi.

O primă activitate pe care o puteți face este să descoperiți câte puțin din trecutul zonei. În acest sens, plimbările cu barca pe Lacul Beliș sunt potrivite și pentru cei care doresc să se deconecteze de la stresul zilnic, dar și pentru cei curioși să afle bucăți din istorie. Nu vreau să dezvălui prea multe secrete, mai ales că toate poveștile se vor afla sub privirile voastre. Totuși, pentru a vă stârni interesul, vă spun doar atât: lacul de acumulare s-a format peste niște foste cătune, iar ruinele încă sunt vizibile sub ape.

A post shared by Mihai Popa (@mihaipopadev) on

Iubitorii de ciclism se vor simți ca acasă în Parcul Natural Apuseni, datorită traseelor pe care le poți parcurge cu bicicleta. Nu trebuie neapărat să fii un profesionist, fiindcă circuitele au grade diferite de dificultate și sunt potrivite pentru toți cei care doresc să pedaleze pentru a explora peisajele. Pentru începători, se recomandă traseul Platoul Padiș care vă va purta pe lângă râul Someșul Cald sau prin păduri răcoroase. Cei care au mai multă experiență și curaj, pot încerca să ajungă pe culmile ce împrejmuiesc Smida. Nu vă îngrijorați să puneți bicicleta în bagaj (în situația în care nu pedalați până la festival), deoarece există locuri de unde puteți să închiriați un astfel de vehicul. Mai multe trasee puteți să găsiți aici.

Aventurierii adevărați se cunosc după neastâmpăr și pofta de a cerceta frumusețile din jurul lor. Dacă vă regăsiți în descrierea anterioară, tind să cred că abia așteptați să parcurgeți traseele montane care vă vor oferi o priveliște încântătoare asupra comorilor naturale din Apuseni. Cel mai impresionant circuit este cel al Cetăților Ponorului, care, deși durează cinci ore și are o dificultate ridicată în unele locuri, vă oferă posibilitatea să explorați întreg complexul carstic. Dacă doriți să petreceți mai puțin timp la pas, dar să vă bucurați de priveliști fermecătoare, puteți alege Circuitul Măgurii Vinete, cu o durată de 3 ore. Cel de al treilea traseu recomandat este Circuitul Gropii de la Bârsa, care vă va permite să vizitați zone carstice sau sălbatice. Mai multe informații despre circuitele montane găsiți aici. În cazul în care sunteți pasionați de plimbările ușoare prin natură, puteți face drumeții în pădurile din apropiere sau să admirați flora de la Poienița Plantelor Carnivore.

Pentru cei care nu se mulțumesc cu puțin, ci doresc să descopere și mai bine munții, atunci vizitarea unei peșteri poate fi alegerea ideală. Peșterile Ghețarul de la Vârtop, Humpleului, Ghețarul de la Scărișoara sau Smeilor sunt doar câteva a căror galerii vă vor fura privirile.

Dacă vă dor picioarele după o seară de dans și nu aveți suficientă energie să porniți la drum, puteți să vă așezați pe malul râului Someșul Cald și să încercați o activitate mai liniștită, și anume, pescuitul. Cu această ocazie, vă încărcați energiile, vă bucurați de natură și, cine știe, poate gătiți și o saramură?

O postare distribuită de @lookmaikk pe

Vă puteți destinde și în cadrul festivalului cu activități potrivite pentru fiecare gust. Anul acesta, veți putea să închiriați biciclete electrice, să participați la tururi ghidate sau la sesiuni de yoga și, pentru prima dată în cadrul festivalului, se vor organiza plimbări cu canoea pe lac. Dacă aveți o latură artistică, vă puteți demonstra talentul la sesiunile de jam session, să încercați diverse ateliere de pictură și improvizație muzicală, sau să luați parte la lecturi publice cu autori. Nici cei mici nu vor fi uitați, deoarece va exista o zonă de jocuri special amenajată pentru ei.

Voi decideți cum vă veți petrece timpul, atâta vreme cât promiteți să ne întâlnim la Smida Jazz Festival 🙂
Also, nu vă uitați hamacele!

Biletele sunt disponibile aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!