Plecăm alături de Cimbru la European Street Food Awards, la Berlin

by | Sep 24, 2018 | Articole

Eu sunt genul de om nehotărât. Dacă mă așez la masă într-un restaurant sunt șanse de 100% să mă răzgândesc și să vreau să-mi schimb locul în următoarele câteva secunde, dacă probez o piesă vestimentară și îmi place renunț la ea până la casă, dacă propun un loc de întâlnire tot eu îl schimb și lista poate continua. Un număr îngrijorător de ore. Dar un lucru l-am știut sigur în momentul în care am încercat tagliata lui Nicolae Crăciun de la Cimbru: că și-au găsit în persoana mea un mic fan și că preparatele lor au detronat orice aveam eu în top până în acel moment, ocupând lejer primul loc.

Cred că sunt vreo 2 ani de când am mâncat primul steak sandwich la ei, iar de atunci și până azi sunt multe, multe comenzi distanță. Eu, dornică să împart cu toată lumea fericirea descoperirii unor bunătăți ca acestea, mi-am dus toți prietenii la Cimbru și i-am convertit de-a lungul timpului în fani mai împătimiți decât mine. Am ajuns să urmărim truck-ul la fiecare eveniment din Cluj, să ne dăm tag în toate postările care ne făceau să înghițim în sec și sincer cred că noi suntem răspunzători de hashtag-ul care apăruse la un moment dat – #ChasingCimbru.

Vă miră că mergem cu ei la European Street Food Awards în Berlin? Da, ați citit bine, plecăm să documentăm toată călătoria și competiția, iar voi sunteți invitați să fiți cu ochii pe noi, pentru că revenim de pe traseu și de acolo. În iulie au anunțat pe pagina lor de Facebook că vor reprezenta cultura street food din România la European Street Food Awards și ne mulțumeau pentru voturi și pentru susținere. Să vă povestesc mai întâi una alta despre acest concurs, cum a ajuns Cimbru câștigător și ce ne-a venit să ne ținem după ei până și la Berlin.

În primul rând, European Street Food a luat naștere anul trecut, când a avut loc și prima ediție, și este cea mai mare competiție de street food din lume. Observând felul în care street food reinventează felul în care mâncăm, o echipă de jurnaliști culinari, bucătari și organizatori de evenimente, aceeași care au lansat și British Street Food Awards în 2009, au pus la cale toată treaba aceasta la nivel internațional. Desigur, participă doar țările care doresc, iar în România a ajuns vorba despre ei datorită celor de la Street Food Festival, care au pus și votul la cale.

Cum s-a făcut alegerea favoriților la nivel național? Începând cu luna mai, a existat o perioadă de votare de 3 zile care a avut loc în marile orașe ale țării – Timișoara, Oradea, Brașov, Sibiu, Arad, Baia Mare și Cluj Napoca. Fiecare oraș a ales câte un vendor preferat, s-a votat iar, de data aceasta doar între aceștia, iar finala din 23 iulie ne-a adus și numele câștigător, iar conform votului vostru, aleșii au fost cei de la Cimbru. Interesant este că în finală Cimbru a ajuns datorită băimărenilor, nu clujenilor, dar este important de știut că a contat mult și ce a avut de spus un grup de jurați experți în street food.

Așa a ajuns Cimbru desemnatul României la European Street Food Awards. Să vă spunem și noi cum am ajuns să mergem cu ei: pur și simplu ne-am gândit că ar fi foarte tare să documenteze cineva călătoria, așa că Nicu pornește împreună cu o echipă de 7 oameni (care se întorc chiar azi de la Street Food Festival din Iași, poate trebuia să-i rog să-mi aducă un pachet de acasă), cu o rulotă și food truck-ul, plus ingrediente de aici, iar noi după ei, cu mașina personală, să vă povestim și vouă tot ce se întâmplă acolo, cum se desfășoară competiția, emoții și gânduri de la fața locului. Cool, nu?

Acolo, ne putem da cu presupusul ce ne va aștepta – toate minunile de pe pământ, sperăm să apucăm să facem poze și să vă arătăm și vouă. Glumim, vom face poze, filmări, live stream etc., așa că urmăriți pagina de Facebook Cimbru și ClujLife, căci revenim de pe plaiuri germane. Nu are sens să povestim mai multe momentan, vrem doar să mulțumim Băncii Transilvania pentru sunt alături de noi și pentru că ne ajută să ducem la bun sfârșit ideea de a documenta această aventură.

Curioși să auziți povești de pe drum?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This