Ghidul #ClujLife pentru #ComedyCluj

Home $ Articole $ Ghidul #ClujLife pentru #ComedyCluj

by | Oct 11, 2018 | Articole

Când te uiți în calendar și vezi că mâine începe un festival în toată regula la Cluj, știi că ai un singur lucru de făcut ca să nu o dai în bară cu organizarea: scrii un ghid. Sau în cazul vostru, citiți unul, căci v-am pregătit eu toate informațiile de care ați putea nevoie. Singura voastră grijă acum ar trebui să fie legată de cât de multe hohote de râs poate suporta corpul uman, dar studiile spun că nu avem motive de îngrijorare.

Probabil v-ați prins deja. Astăzi vorbim despre Comedy Cluj, festival care anul acesta ajunge la cea de-a noua ediție. Și ce mai ediție se anunță…

Când, unde, cum ajung acolo?

Începe mâine, 12 octombrie, și ne hilizim până în data de 21. Da, ați citit bine, 10 zile de Comedy Cluj. Nu se joacă cu noi organizatorii. Programul este împărțit în mai multe secțiuni. Vom avea filme la cinema Florin Piersic, cinema Victoria și cinema Dacia, show-uri de stand-up comedy la Urania Palace și la cinema-ul lui Florin, spectacole de teatru în Studioul Euphorion, la cinema Dacia și Victoria și la Teatrul Puck, dar vor fi și câteva proiecte speciale de care vă povestesc curând, toate desfășurându-se la Urania Palace. După cum vedeți, majoritatea locațiilor sunt centrale și bine cunoscute de noi. În funcție de distanța pe care o aveți de parcurs puteți porni pe jos, cu mașina personală, cu mijloacele de transport în comun sau să chemați un taxi / Uber / Taxify.

Am nevoie de bilet?

Știu că răspunsul vostru preferat la această întrebare este ”nu”, dar astăzi va trebui să vă mulțumiți cu un ”depinde ce vreți să vedeți”. Am luat toate evenimentele la rând pentru voi și vă spun așa, fiți atenți: aveți intrare liberă la filmele românești de la Cinema Dacia, e 15 lei biletul la Cineconcertul Tony Berchamans, iar în rest – filme, serii de scurt-metraje, animații, toate sunt 10 lei dacă ești student, șomer sau pensionar și 13 lei dacă ești un adult pe picioarele tale. La show-urile de stand-up comedy lucrurile stau puțin altfel: Ceva Mărunt – 50 lei, Roastul lui Mircea Bravo / Radu Isac & Friends – 40 lei, Just Push Play / Radu Isac & Sașa – 30 lei, Stand Up cu Mike Shephar și David Whitney – 15 lei. La Improvertiții e sold-out, sorry. La categoria teatru toate spectacolele au prețul fix de 20 lei pentru cei mici (studenți, șomeri, pensionari) și 30 lei prețul întreg. Mai rămân doar proiectele speciale – Comedy Cluj Poetry Slam și Omul ludic by Poethree și Comedy Cluj, ambele 15 lei fiecare. Pentru Humorous Creative Writing cu cei de la Times New Roman s-au terminat înscrierile, dar dacă știți un pont de cum aș putea să mă strecor și eu înăuntru, aș fi foarte recunoscătoare. Toate biletele pot fi achiziționate online de aici.

Trebuie să vă spun că există și un card care vă garantează accesul la oricare dintre proiecțiile de film, spectacolele de stand up & impro și piesele de teatru din cadrul festivalului. Chiar dacă aveți acest card, tot sunteți nevoiți să achiziționați un bilet, doar că el are valoare zero. Acesta se poate achiziționa fie online prin introducerea codului de pe bilet în caseta generata de butonul ”Am card Comedy Unlimited”, fie de la casieriile festivalului. Prețul unui astfel de card este de 200 lei.

Ce să nu ratez?

Pfff, oare la alte joburi întrebările sunt mai simple? E o mare responsabilitate să faci recomandări, dar mă bazez pe faptul că mă ascultați deja de vreo 2 ani, deci ceva-ceva fac bine. La capitolul filme m-am aventurat la începutul săptămânii și am selectat câteva nume, sub atenta îndrumare a organizatorilor, deci cu acestea nu aveți cum să dați greș. Vedeți lista aici. Sunt curioasă de Roast-ul lui Mircea, recunosc, iar pe cei de la Ceva Mărunt n-ai cum să-i ratezi, altfel degeaba mai mergi la Comedy Cluj. De pe lista pieselor de teatru deja am bifat câteva, vă sfătuiesc cu mare drag să vedeți Eat Me dacă încă nu ați avut ocazia. Eu merg la Terapie în trei și la Operele complet prescurtate ale lui William. Dacă au fost complet prescurtate, mă aștept să stăm toți în sală în liniște și să ne uităm la actorii care se uită la noi nedumeriți. Și faceți și o oprire pe la Urania Palace în 15 și/sau 16 octombrie, nu veți regreta.

Eu cum pot fi pe scena Comedy Cluj?

Mă bucur că ai întrebat, că altfel nu aveam ocazia să-ți povestesc despre Comedy Open Mic Competition / seara amatorilor de stand up din Cluj. Partea proastă e că doar la anul vei putea fi, pentru că înscrierile pentru ediția aceasta s-au terminat, deja au fost aleși semi-finaliștii. Poți totuși să mergi să vezi care ți-e concurența. Semifinala 1 va avea loc în data de 14 octombrie, semifinala 2 în 17 octombrie, iar marea finală în 18 octombrie. Vei avea ocazia să vezi comedianți în devenire care urcă pentru prima dată pe scenă sau comedianți vechi în domeniu, dar cu material nou. Este un concurs, iar în fiecare seară de preselecție vor fi desemnați 3 câștigători care vor fi premiați și trimiși în marea finală. Câștigătorii vor fi aleși de public prin vot – cum este democratic și normal și doar cei vii votează.

Ce altceva mai trebuie să știu?

Chiar dacă este vorba despre un festival, nu uitați că majoritatea evenimentelor au loc într-o sală de cinema și încă sunt valabile câteva reguli de bun simț. Dacă nu vi le amintiți pe loc, le puteți reciti aici. Programul este divers, iar unele proiecții sunt difuzate de mai multe ori. Dacă sunteți atenți, puteți bifa cu siguranță tot ce doriți să vedeți. Cu râsul nu-i de glumă, așa că mare grijă să nu care cumva să vă sufocați.

În rest, numai de bine. La ce evenimente din cadrul Comedy Cluj ne întâlnim ediția aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!