13 evenimente de neratat în noiembrie la Cluj

Home $ Articole $ 13 evenimente de neratat în noiembrie la Cluj

by | Oct 30, 2018 | Articole

E suficient că trece timpul pe lângă noi fără să-l simțim, nu-i cazul să lăsăm același lucru să se întâmple și cu evenimentele! Nu intrăm în filozofii de viață acum, e prea devreme (indiferent de cât este ora la care citiți acest articol), mai bine trecem direct la propunerile noastre.

Așadar, notați, vă rugăm: evenimente de neratat în noiembrie la Cluj!

TechFest revine la Cluj între 8 și 11 noiembrie pentru cea de-a treia ediție, iar anul acesta vom avea patru zile în care singurul lucru care va conta vor fi tehnologiile viitorului! Două dintre aceste două zile vor fi pline de dezbateri și discuții dedicate developerilor, specialiștilor din industria tech, dar și celor curioși, la început de drum, care își doresc să afle mai multe. Mai apoi, pe lângă faptul că veți întâlni speakeri internaționali și mii de profesioniști IT, aveți ocazia să descoperiți cele mai recente inovații tehnologice și cele mai cool gadgeturi tech, o mină de aur dacă sunteți pasionați de așa ceva. Evenimentul este gratis, singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă rezervați un loc pentru că locurile sunt limitate.

Tot în strânsă legătură cu TechFest este și Târgul de Cariere în IT, eveniment de referință în domeniul Software, unde participă cei mai influenți angajatori ai momentului, alături de specialiști în domeniu. Între 9-10 noiembrie, terenul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca devine un loc de întâlnire pentru toți pasionații de tehnologie, iar pe lângă joburi, internship-uri și oferte pentru toate limbajele de programare, veți găsi aici workshop-uri, hackathon, show-case de tehnologie, speakeri, conferințe și gaming zone, un mediu propice pentru a alege care este următorul vostru pas în carieră. Intrarea este liberă.

9-10 noiembrie, un weekend al oamenilor puși pe fapte mari, pentru că tot atunci are loc și TeComm, evenimentul premium de ecommerce. Noua ediție aduce în premieră lansări de produse dedicate industriei de eCommerce, speech-uri internaționale, masterclass-uri hands on și o zonă expozițională deschisă publicului interesat de networking și parteneriate. Important de reținut este faptul că în 9 noiembrie, participanții au parte de lansări și prezentări de produse de eCommerce, în premieră pentru piața din România, iar în 10 noiembrie, jucători puternici de pe piața de eCommerce internațională (Lego, Esprit sau Google) urcă pe scena TeCOMM pentru a ajuta proprietarii de magazine online să-și optimizeze platformele și implicit să-și crească profitul. Bilete aici.

Noaptea Devoratorilor de Publicitate – unul dintre cele mai longevive evenimente din România ajunge în acest an la cea de-a 23-a ediție. Devorarea de spoturi va avea loc, simultan, pe 10 noiembrie, în Cluj-Napoca şi Bucureşti. Noi ne adunăm la Cinema Florin Piersic începând cu ora 20.00 pentru 8 ore de selecție de spoturi publicitare din întreaga lume, presărate cu scurte pauze, cât să ne mai dezmorțim picioarele, să mai cumpărăm niște popcorn și să râdem cu Nicu Bendea. Șansa celor prezenţi este de a avea acces la producții pe care nici măcar spațiul imens al internetului nu le oferă, pentru că cinemateca Jean Marie Boursicot va livra, și în acest an, din arhiva proprie, spoturi de colecție. Preţurile biletelor sunt 50, 60, 70, 80 şi 100 lei, în funcţie de locul din sală.


Nici dacă trăiați sub o piatră nu avea cum să nu ajungă la urechile voastre vestea despre Hi Fi Fi /ˈhʌɪfʌɪfʌɪ/ˈ. Da, exact așa cum ați citit. Avem două zile, avem două scene în fiecare zi și avem nume precum Ricardo Villalobos, Cap, Petre Inspirescu, A Guy Called Gerald, Cezar, Rhadoo și mulți alții în line-up. În 16-17 noiembrie, la Sala Polivalentă. Ar trebui să fim nebuni să zicem pas la așa ceva. Sau să avem vreo nuntă în familie, depinde. Early full pass – 89 lei, aici.

Nu putem să nu includem în recomandările noastre proiectul ALTorchestra 100, care își dorește să marcheze 100 de ani de la Marea Unire prin unirea metaforică a două stiluri muzicale diametral opuse: rock alternativ și muzică simfonică. Fiecare formație implicată în proiect își va reorchestra cântecele în manieră simfonică, integrând în aranjamente inclusiv câte un instrument tradițional românesc. Zdob și Zdub, Robin and the Backstabbers, byron, Grimus și The Mono Jacks sunt cei care vor concerta în această toamnă în circuit în 3 orașe, București, Iași și Cluj, împreună cu orchestre simfonice create special pentru acest proiect. Până acum, aici au ajuns doar Zdob și Zdub și pentru că am fost și noi în sală și ne-a plăcut și tare mult experiența, vă îndemnăm cu drag să vă rezervați un loc la următoarele reprezentații aici.

Festivalul SoNoRo ajunge anul acesta la cea de-a XIII-a apariție și propune o ediție cu Efecte Secundare, care va încânta 5 orașe din țară: București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Sibiu. La Cluj poposește între 15 și 18 noiembrie, iar sub numele SIDE EFFECTS, festivalul va oferi publicului un amestec eclectic de manifestări artistice, concerte de muzică de cameră în spații diverse, pornind de de la unele convenționale, cum ar fi Auditorium Maximum, la neconvenționale – Banca Națională a României, Casa Boema și Biserica Reformată Calvină. Pentru prima dată în cadrul Festivalului SoNoRo, publicul din România îi va putea cunoaște pe violoniștii Pavel Vernikov, Svetlana Makarova, Anna-Liisa Bezrodny și Jonian Kadesha, pe violista Meghan Cassidy, pe violonceliștii Kyrill Zlotnikov și Jan-Erik Gustaffson sau pe pianista Marianna Schirinyan. Bilete aici.

Lista nu-i completă până nu pomenim de CreativeMornings, căci la toți începe să se resimtă o dată pe lună un pic de oboseală, un pic de chef de făcut nimic, parcă zero inspirație, parcă nicio idee. Știți cu siguranță ce zic și știți și care este antidotul în situații de genul acesta: să stai într-un mediu creativ, înconjurat de oameni deschiși la minte și idei noi, să lași inspirația să-ți pătrundă-n corp o dată cu acea cafea pe care o bei la ora 08.30 dimineața. Nu știm încă ce și cine ne așteaptă la această ediție, știm doar că are loc în 16 noiembrie și așteptăm nerăbdători vești despre ea.

Pe 22 noiembrie mergem cu toții să râdem alături de Teo, la Cinema Florin Piersic, la cel mai nou show de stand-up comedy, intitulat foarte simplu – “Aia e!” Vă sună cunoscută vorba aceasta, nu? Ei lasă că și dacă nu vă amintiți chiar acum când ați spus-o ultima dată, aia e. Teo este unul dintre cei mai cunoscuți artiști de stand-up comedy din România și unul din veteranii acestui gen de spectacol. Cu o experiență remarcabilă pe scenă, începând de la cea de club, si până la spectacole și turnee în țară, maratoane, special-uri de stand-up cât și colaborări cu comedianți de afară, Teo atinge subiecte de comedie foarte diverse și bine documentate, așa că ne putem aștepta la un show destul de complex din partea lui. Preț bilete: 40 RON, 50 RON, 60 RON (în funcție de locul în sală).

Vivo! Cluj Napoca găzduieşte în această toamnă, între 23 şi 25 noiembrie 2018 o nouă ediție a Târgului de Turism Touristica! Târgul reuneşte cele mai mari companii din domeniu care îşi prezintă ofertele speciale pentru pasionaţii de vacanțe și ar trebui să fiți bine pregătiți, căci se anunţă o gamă largă de pachete, atât pentru iarna ce urmează, cât şi pentru vara 2019. Eu zic să sună destul de bine pachete earlybird, discount-uri către destinaţii exotice; croaziere; reduceri pentru vacanţe sau weekeend-uri în zonele montane, dar și pachete ski, Crăciun, Revelion. Târgul de Turism Touristica poate fi vizitat de vineri până duminică între orele 10:00 – 22:00, iar accesul este gratuit!

Notează-ți în agendă data pentru a opta ediție Fuvkup Nights Cluj-Napoca din 22 noiembrie. Doar nu aveam să vă spunem de CreativeMorning și să uităm de FuckUp Nights, mi se pare că aceste două evenimente, pe lângă ceea ce reușesc să facă cu noi la nivel mental prin refresh-ul pe care ni-l dau, merg perfect mână-n mână pentru că unul îți dă ideile, iar celălalt îți arată că e ok ca ideea să fie proastă și să o dai în bară, dar viața merge înainte, vine el și succesul cândva. Cândva după mai multe idei cu care eșuezi. Așteptăm și noi detalii despre eveniment.

Și acum, o să vă rog să nu vă impacientați pentru că următorul eveniment pe listă este Târgul de Crăciun, care debutează în toată splendoarea sa în data de 23 noiembrie. Acest lucru poate însemna doar două lucruri: începe oficial numărătoarea inversă până la Crăciun (vă aud chicotelile de bucurie a unora de aici) și trebuie să ne organizăm pentru a ne face drum tot mai des de acum înainte prin Piața Unirii, să nu care cumva să nu ne bucurăm de tot ce are de oferit târgul anul acesta, mai ales că ne reunim sub cupola cuvântului „împreună”. În weekendul inaugural, musai de neratat este momentul aprinderii iluminatului public în piață, concertele trupelor Phoenix, Compact B, Cobzality, dar și spectacolele muzicale pentru copii și reprezentația ”100 de ani de muzică în 100 de minute” susținută de Rada Stan alături de Armonia Music și Scena Urbană. #uneșteoamenii #reuneștefamilionul #împreună.

Recomandările noastre se opresc la concertul de lansare al noului album al lui Al di Meola, care va fi găzduit de către Opera Națională Română Cluj-Napoca. Astfel, renumitul chitarist, compozitor și producător american de jazz-fusion revine în orașul nostru în data de 26 noiembrie pentru a ne prezenta cel mai recent proiect al său – albumul Opus, despre care artistul afirmă că marchează o nouă etapă a vieții sale, fiind pentru prima dată când compune muzică într-o stare completă de mulțumire și fericire. Desigur, din concertul său nu vor lipsi melodii deja consacrate, precum “Land of the Midnight Sun”, “Elegant Gypsy” sau “Casino”. Biletele au preţurile între 100 şi 300 lei, în funcţie de locul din sală şi se găsesc la birourile Diesel Events şi online aici.

Tu ce ai notat pe lista ta de evenimente de neratat în luna noiembrie la Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!