3 localuri care s-au deschis de curând în Cluj: Cimbru Meat & Flame, The Cookers și Roots

Home $ Articole $ 3 localuri care s-au deschis de curând în Cluj: Cimbru Meat & Flame, The Cookers și Roots

by | Nov 1, 2018 | Articole, Localuri noi

Vă anunț de la început că scriu acest articol cu un zâmbet larg pe buze. Și deja știm cu toții ce înseamnă acest lucru: că am găsit 3 localuri noi pe care să le adaug pe lista mea de recomandări. Așa cum, sincer vă spun, nu m-am așteptat, am avut parte de o surpriză plăcută și avem un trio de succes. Și nu datorită faptului că Cimbru se regăsește în această listă, nici pentru acai bowl-ul de la noua locație Roots, ci pentru că văd că devine din ce în ce mai normal să existe restaurante bine puse la punct în afara zonelor centrale ale orașului.

Să le luăm pe rând, pentru că am multe lucruri să vă povestesc și nici nu știu de unde să încep.

Încep cu Cimbru Meat & Flame pentru că nu mai este niciun secret pentru nimeni faptul că ne place mâncarea de la Cimbru foodtruck, avem tot respectul pentru echipă și pentru munca lor, i-am susține pe oamenii aceștia și dacă ar decide să se bage în gaură de șarpe (sau să meargă la un concurs de street-food la Berlin). Cimbru Meat Flame reprezintă cel de-al doilea capitol din povestea Cimbru, iar iubitorii vitei Angus vor putea acum să se bucure de ea pe strada Decebal, la numărul 37, ori de câte ori îi răzbește pofta. Restaurantul va fi deschis pentru prânz și cină, prânzul este walk-in, adică vii direct, mănânci rapid ca la foodtruck și lași lor următorilor pofticioși, iar cina este reservation only. Restaurantul are doar 20 de locuri, vor fi două sitting-uri pentru cină, iar rezervări se pot face pentru două intervale de timp: între 19:00- 19:30 și între 21:00-21:30, la următorul număr de telefon: 0771293625.

 

Micuț, dar primitor și absolut încântător de la prima privire până la ultima, Acasă la Cimbru îți amintește într-adevăr de ”acasă” prin motivele alese pentru decor, atmosfera generală și mâncarea incredibilă. Bineînțeles, bucătăria este deschisă, pentru ca voi să trageți cu ochiul. Momentan, în meniu găsiți doar 5 preparate: supă cremă de dovleac cu ghimbir și semințe, Grilled Haloumi sandwich, Angus Steak Sandwich, Angus Beef Tagliata și cartofi prăjiți cu parmezan, iar Nicu ne-a promis că vom vedea altele și altele, în funcție de schimbarea sezonului și ce ne oferă fiecare în parte. Bineînțeles că noi am și testat supa (vezi ceva ce nu ai mai văzut la Cimbru, testezi, asta-i regula), dar nu am putut spune nu unei porții de Tagliata. Poate-i numai în mintea mea sau poate totul a fost influențat de faptul că stăteam jos și-mi plăcea tot ce văd în jurul meu, dar vă zic – a fost parcă mai bună ca ultima dată când am mâncat la ei! Ne mai vedem la Cimbru. Destul de des de acum înainte.

În aceeași zi, după ce am rătăcit puțin pe strada Dâmboviței (nu-i complicat de găsit locul, doar stau eu tare prost cu orientarea în spațiu, chiar și cu Google Maps în mână), am ajuns la The Cookers. Probabil din cauza faptului că nu era localizat în ”buricul târgului”, aveam așteptări foarte mici de la acest local. Și bine că a fost așa, că altfel nu aveau cum să mă surprindă. Restaurantul este undeva la etaj, urci scările și surpriză! Găsești un loc decorat chiar cu bun gust, în tonalități moderne, cu surprinzător de mult spațiu. Când am ajuns, în jurul orei 18.00 cred, eram singurii prezenți, dar până să plecăm deja se strânsese lume în jurul câtorva mese, probabil curioși ca și noi, care doreau să vadă despre ce este vorba. Persoana care ne-a servit a fost foarte amabilă, asigurându-se mereu că totul este în regulă și fiind foarte atent cu noi, lucru pe care l-am notat, de asemenea, la lista de plusuri.

Meniul vă satisface cam toate poftele de bază, pornind de la antreuri, supe, salate, până la paste, burgeri, ceafă la grill, costițe, preparate pe bază de carne de vită și pește și opțiuni pentru vegetarieni. Văzusem mare agitație pe pagina lor de Facebook în legătură cu desertul pe care îl servesc, așa că am întrebat ospătarul care este cheesecake-ul zilei (12 lei) și m-am ales cu unul cu fructe de pădure care, exact așa cum se zvonea, chiar era foarte bun. Am mai încercat și pastele cu pui și ciuperci în sos alb (18 lei) și, din nou, nu am avut nicio plângere. Mai ales că toate acestea au fost acompaniate de un pahar (sau poate două) de vin rose Nachbil, foarte fructat și aromat. Dacă locuiți sau lucrați în zonă, neapărat trebuie să le treceți pragul. Au și meniul zilei (supă + fel principal) la prețul de 15 lei.

Iar acum vă scriu direct din noua locație Roots, din incinta complexului Vivido, pe strada Alexandru Vaida Voievod, nr. 16. Mai exact, în spatele căminului Economica 1. În sfârșit au sens nopțile nedormite ale studenților din cămin, cauzate de construirea acestui complex. Bine le-ar mai fi prins atunci cafeaua de specialitate de la Roots, dar nici acum nu-i prea târziu. Inevitabil, cum intrați aici veți avea impulsul să comparați locația cu cea din Centru și este și normal. Mie-mi plac ambele la fel de mult, poate aș alege-o totuși pe aceasta pentru că e mai aproape de casă. Cealaltă e mai aproape de birou… deci până la urmă cred că voi rămâne client fidel al amândurora.

  

Rareori se întâmplă să mă mai prindă nevoia de a scoate laptopul din geantă când sunt prin oraș, iar în unele locații mi se pare ușor nenatural să fac asta. Dar aici nu. Am luat loc lângă perete, unde-i tejgheaua, și-mi văd liniștită de treabă. Lângă mine mai sunt doi băieți cu laptopul după ei, stăm concentrați toți 3, eu beau un fresh de portocale, ei cafea, ca oamenii mari. Meniul e același ca în centru și cum știți prea bine că locația aceea devine cam aglomerată în weekend, mi se pare că la țanc s-a deschis aceasta, când toți căutăm breakfast-place-uri înnebuniți. Mi-a venit Granola Bowl-ul, v-am lăsat și vă aștept pe aici, cred că mai stau vreo oră-două. Update: e super bun. 

Tu le-ai trecut pragul sau când plănuiești să o faci?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!