Cum a fost la European Street Food Awards cu echipa Cimbru

Home $ Articole $ Cum a fost la European Street Food Awards cu echipa Cimbru

by | Oct 15, 2018 | Articole, Cum a fost la

A trecut ceva timp de când ne-am întors de la Berlin, atât noi, cât și echipa Cimbru și premiul pe care l-au obținut în cadrul European Street Food Awards, dar încă mai avem povești de spus. Nu știm nici noi când se vor termina, dar bănuim că nu vă deranjează entuziasmul nostru și că sunteți curioși să aflați mai multe despre călătoria pe care am făcut-o. Mai ales că v-am povestit totul încă de când am decis să plecăm, v-am făcut cunoștință cu echipa, v-am împărtășit emoții de la fața locului, ați fost aproape de noi pe parcursul întregii aventuri, ce să mai.

Noi am plecat cu mașina și i-am prins pe drum, undeva aproape de Budapesta. Am sărbătorit întâlnirea cum se cuvine, cu un prânz unde am împărțit zacuscă și alte bunătățuri, într-o parcare de pe autostradă. Următoarea oprire a fost în Praga, unde am rămas pentru o noapte, iar mai apoi am plecat împreună spre Berlin. Echipa s-a deplasat cu o rulotă, o mașină-frigider pentru toată materia primă și food truck-ul colorat, care a fost condus de Radu.

N-a fost o sarcină simplă. Chiar dacă sunt învățat cu el pentru că l-am condus prin toată țara, intervine aspectul singurătății. Dar am avut mare noroc că ați mai filmat, ați mai fotografiat și cumva era acțiune în jurul meu. În general eu stau la grill, fac steak-urile de vită și câteodată mă mai ocup de chestiuni manageriale, asta când nu fac pe șoferul. Legat de toată această experiență, tot ce pot spune este că mă bucur că am ajuns să fac mâncare atât de bună încât să fim la Berlin și să primim felicitări din toate părțile.

Peripeții pe traseu n-au fost, slavă Domnului, doar că te mai plictisești la drum lung. Partea bună e că au avut mereu destinația în minte și au fost nerăbdători să ajungă pentru a-și pune preparatele spre degustare într-o competiție internațională.

Drumul a fost obositor, dar a meritat să ajungem aici, pentru că oamenii sunt foarte faini, locul e frumos, iar lucrul acesta ne-a dat energie. Parcă întreg contextul m-a îndemnat să-mi fac treaba mai bine ca niciodată. Eu tai ingrediente – ceapă, carne, tot ce-i de tăiat. Sunt tăietorul Cimbrului, dacă vreți, ne-a spus Rareș.

European Street Food Awards s-a desfășurat sub forma unei competiții unde putea veni toată lumea. Exista o taxă de intrare de 3 euro, iar mai apoi îți alegeai ce dorești să mănânci și plăteai la fiecare food truck în parte. Practic, toți vendorii și-au găsit locul în curtea unei foste fabrici de malț, veche de >100 ani și renovată în urmă cu 4 ani, ce acum este gazdă pentru fel și fel de evenimente, iar oamenii primeau la intrare un cartonaș pe care îl plasau într-o urnă la truck-ul preferat, acesta reprezentând Premiul Publicului (People’s Choice), căci nu degeaba le-a fost permis accesul. Nu conta câți cumpără, ci câți votează.

Am fost nominalizați la două categorii – Best Snack și Best Sandwich, unde am concurat cu Beef Tagliata și Steak Sandwich. Cei din Berlin au apreciat foarte mult preparatele noastre, am primit mult feedback pozitiv, am și văzut pe fețele lor încântare în momentul în care gustau, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Avem produse de calitate, echilibrate, și cumva era de așteptat ca juriul, care a fost compus din oameni cu educație culinară destul de complexă, să aprecieze munca noastră. Ceea ce s-a și întâmplat, spune Chef Nicolae Crăciun.

Da, nu doar oamenii au avut un cuvânt de spus, ci și juriul, format din 5/6 membri specializați pe food (bucătari, critici culinari, bloggeri culinari și cineva din organizare), care au jurizat >30 de farfurii și au ales cele mai bune dish-uri la câteva categorii stabilite de ei. A fost prezentă și presa, într-un colț era muzică, lumea se bucura de soare și vremea caldă împreunp cu prietenii / familia, la mesele de afară.

Chiar dacă colegii ar spune că sunt cea care încasează banii și dă comenzile, eu îmi văd jobul cu alți ochi – sunt cea care interacționează cu oamenii, le face recomandări, le dă explicații. Cred că Cimbru mi-a permis să fiu eu, iar asta e foarte important pentru mine, mai ales că lucrurile funcționează și mă simt bine aici, ne-a zis Alina printre discuțiile cu cei care gustau preparatele Cimbru.

Echipa e foarte faină, s-au distrat tot timpul cât erau împreună, s-a simțit că fac cu plăcere ceea ce fac și că sunt mândri de ce au realizat, ajungând până la Berlin.

Pentru mine Cimbru și bucătăria reprezintă un stil de viață, nici măcar nu mă consider angajat, ci văd totul ca o colaborare. Street food-ul este o provocare, în primul rând, pentru că neavând toate dotările bucătăriei, ești forțat să devii creativ și mai organizat, trebuie să te descurci. Noi avem noroc că suntem o echipă foarte unită și totul se întâmplă prin completare, mereu te poți baza pe cel de lângă tine, ne-a mărturisit Răzvan.

Nici Alex nu s-a lăsat mai prejos și a vrut să aducă câteva cuvinte de laudă echipei din care face parte și experienței Cimbru.

Eu asamblez sandvișurile. Colegii cred mereu că pun prea puțin sos, dar de fapt e ascuns de salată. Sunt cei mai tari oameni pe care i-am putut întâlni și să lucrez cu ei vara aceasta e cel mai fain lucru pe care l-am făcut.

La competiție au fost prezente >15 food-truck-uri din țări diferite din Europa și să nu credeți că am avut vreo reținere și nu am trecut pe la ei. Fiecare a ieșit în evidență cu ceva, atât prin modul de prezentare, dar mai ales prin ceea ce găteau pe loc. Finlandezii aveau un truck Mercedes cum rar vezi și făceau doar burgeri. Lângă Cimbru era un truck german care vindea doar cartofi prăjiți (nu de la pungă) cu tot felul de sosuri, ceea ce nemților le place foarte mult, nu degeaba a luat locul 2. Mai erau niște băieți din Londra cu punjabi street food, au și câștigat unul dintre premiile importante, ce aveau un Chef cu ~20 ani experienț. Vecinii noștri maghiari pregăteau un porc foarte bun, francezii o țineau pe clătite, italienii autentici cu arrosticini ș.a.m.d. Am încercat să mâncăm de peste tot, să luăm de la fiecare și să împărțim cu echipa Cimbru. La final, ne-am dat seama că ne-a plăcut cum evenimentul a fost unul mai simplu, cu focus asupra mâncării și fără nimic altceva. În același timp, a fost o confirmare că oferta din România în privința street food-ului este una foarte bună și avem cu ce ne mândri.

Am mai pleca și noi, și ei, de încă o sută de ori spre Berlin, ignorând drumul lung și care pare nesfârșit. Pentru că pasiunea pentru ceea ce facem ne este tovarășul perfect de drum. Mulțumim încă o dată, Banca Transilvania, pentru că ai fost alături de noi.

#BTCoolBank #ClujLife #Komiti #Cimbru

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!