10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

by | Oct 15, 2018 | Articole

Primul lucru pe care îl fac la început de săptămână este să verific vremea, pentru că stau cu mari emoții să nu fiu surprinsă de vreo ninsoare sau ceva de genul. După ce văd cum stau treburile, următorul lucru pe care-l verific este calendarul de evenimente, desigur. Și, după cum bine știți, în zilele de luni îmi place să-mi fac un plan. Așa cum la facultate avem un orar, la locul de muncă un to-do list și liste de cumpărături, mi se pare normal să avem și un plan bine pus la punct de cum am putea să ne petrecem timpul liber.

Fără alte motive, căci nu sunt necesare, vă prezint 10 lucruri cool care se întâmplă săptămâna aceasta în #Cluj.

Toată săptămâna – râzi cu gura până la urechi

Altfel o iei razna într-o lume cum e cea în care trăim. Cred că au trecut vremurile în care cheia succeselor erau ”pauzele lungi și dese” și suntem mai degrabă într-un moment în care singurul lucru care contează este să știm să facem un pas înapoi și să râdem. De noi, de situație, de ce se întâmplă. Comedy Cluj vă creează contextul perfect pentru a face acest lucru printr-o săptămână plină de filme, spectacole de teatru, show-uri de stand-ul și proiecte speciale. De câteva zile deja vă tot batem la cap să nu care cumva să ratați ocazia aceasta de a vă mai relaxa puțin, recitiți aici ghidul dacă simțiți că mai aveți nevoie de unele informații, vedeți aici cum a fost la deschidere și… ne vedem la proiecții și spectacole, da?

Toată săptămâna – ne amintim că înainte de a face o țară, românii au făcut muzica

La Festivalul Internațional Toamna Muzicală Clujeană, care ne-a pregătit concerte în fiecare zi până în data de 23. Este o ocazie minunată de a vă întâlni din nou cu muzica clasică, cu muzica simfonică, de a vă oferi un răgaz de liniște într-o sală plină de oameni care caută același lucru. Știu că vi se pare că vorbesc prea mult despre relaxare și fugă de cotidian la doar cei 23 de ani a noștri, dar cred că e important să amintim subiectul cât mai des, să nu care cumva să uităm de noi. Atât.

Începând de marți – căutăm pretexte să mergem în noua locație Samsara Foodhouse

Dacă sunteți genul acela de om căruia îi place să inventeze motive de toate felurile pentru a face ceva, nu vă va fi deloc greu să vă faceți că aveți treabă în noua locație Samsara Foodhouse. Vă ajut eu cu o mână de motive. Primul ar fi locația în sine, că vreți să vedeți casa atât de veche, că sunteți curioși de decorul despre care noi am dat în vileag una-alta în articolul de aici. Al doilea ar fi meniul și preparatele recent introduse, clar trebuie să mergeți de mai multe ori ca să le puteți testa pe toate. Al treilea ar fi evenimentele de săptămâna aceasta, pentru că nu se putea să ne uimească doar cu noul look, s-au decis să ne întâmpine și cu muzică, cooking shows, tapas and wine, ce să mai, o încântare! Al patrulea, desigur, ține de faptul că evenimentele se desfășoară în fiecare zi săptămâna aceasta și poate vreți să participați la toate. Eu zic că v-am dat suficiente, ne vedem acolo, lângă măslin.

Marți – află cum funcționează mintea

La o nouă serie Freelance Hangouts, desigur. Veți avea șansa să faceți cunoștință cu Andrada Cosma, o persoană care crede cu tărie în proiectele care leagă specialiști din diferite domenii, este fascinată de poveștile de viață ale oamenilor și promovează importanța relațiilor sănătoase în cuplu, familie, comunitate. Dorința sa este a le oferi oamenilor șansa de a-și a-și înțelege emoțiile, gândurile și comportamentele, astfel asigurându-și accesul la o viață cu sens și semnificație. Dacă ești (și tu) un freelancer care nu-și mai poate auzi nici vocea din cap pentru că clienții vorbesc mereu, this is the event to be. Participarea la eveniment este liberă, însă înscrierea este obligatorie.

Miercuri – lăsăm Opera să cânte

Atenție, avem premieră la Operă! Lăsați-mă să cânt, a compozitorului român Gherase Dendrino, este una dintre cele mai reprezentative creații ale repertoriului dramatic românesc, subiectul ei evocând lupta purtată pentru eliberarea de sub stăpânirea Imperiului Habsburgic și căutarea afirmării valorilor poporului român. Acțiunea se petrece în anul 1882 la Brașov și îl are în centru pe nimeni altul decât renumitul compozitor Ciprian Porumbescu. Opereta integrează o multitudine de aspecte istorice, sociale și culturale ale motivațiilor care au condus evoluția poporului român în ultimul secol într-un spectacol muzical fermecător și atractiv, iar acest lucru transformă creația într-una din manifestările artistice de absolută relevanță ale Operei Naționale Române Cluj-Napoca, oferite cu ocazia sărbătoririi Anului Centenar.

Miercuri – află care-i istețul grupului la o seară de quiz

Îmi amintesc că atunci când am venit la facultate, cel mai greu lucru pe care l-am avut de făcut a fost alegerea unor prieteni. Da, mulți zic că e la mâna destinului, eu cred că totul ține de opțiuni și trebuie mereu să fii în tabăra bună. Mai ales la facultate, unde proiectele nu s fac singure, iar lista de petreceri este muuuult prea lungă ca să fii tu singurul fraier care scrie, în timp ce ceilalți doar se bucură de notă. Invită-ți colegii la Social Quiz Night, la Hugo City, vezi care e cel căruia îi fuge mintea cel mai repede la răspunsul corect, și deja ți-ai asigurat o parte din succes. Mai ai nevoie de cineva care nu e speriat de vorbit în public și de cineva care are relații peste tot și ai un super grup, felicitări!

Joi – Prietenii sunt din nou împreună

Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe și Joey, sunteți cu toții așteptați pe canapeaua de la Central Perk. Cu siguranță ai și tu un personaj de genul în gașca ta de prieteni, dacă nu cumva sunteți chiar 6 și ați împărțit cinstit rolurile între voi. Fie că ești fan al serialului Friends sau nu, e imposibil să nu ai o persoană care să-ți fie atât de dragă încât să nu-ți poți explica cum e posibil, un prieten care te scutură când greșești și aplaudă când reușești. This one is for you, așa că ia-l fain-frumos de mânuță și haideți la Syndicate Bar, pentru o întâlnire ca în anii 90. Dress code-ul e super easy – blue jeans, iar intrarea se face pe bază de blugi și rezervare în formularul de aici.

Vineri – amintește-ți de când nu ai mai făcut o faptă bună și ia inițiativă

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni până la Crăciun și poate e prea devreme să vorbesc despre fapte bune din punctul de vedere al unora, eu scriu, deci în paragraful acesta despre asta discutăm. Charlie Upstairs găzduiește vineri, începând cu ora 22:00, un concert caritabil unde va cânta trupa Remakers. Intrarea se face pe baza unei donații sau, dacă ați alergat la crosul CORE, a invitației din kitul primit, acest concert fiind o extensie a evenimentului, o răsplată pentru cei care s-au implicat și o șansă în plus pentru cei care nu pot alerga, dar pot cânta sau dansa.

Vineri și sâmbătă – de la bal la… teatru

Apropo de lucruri care nu mai sunt la modă, nici ”de la bal la spital” nu prea mai reține atenția multora. Acum, toți merg la operă, teatru, concerte simfonice atunci când simt că le-au ajuns cluburile și petrecerile zgomotoase. Propunerea noastră? De la bal la… teatru, căci nu degeaba se desfășoară TiMAF luna aceasta. Așa că vineri mergem în Euphoria Music Hall pentru concertul celor de la Subcarpați (bilet pre-sale aici – 30 lei), iar sâmbătă îl vedem pe scenă pe Tudor Chirilă, în comedia absurdă regizată de Iarina Demian – Coada. Scrisă de Israel Horovitz, unul dintre dramaturgii teatrului american contemporan, piesa propune o dezbatere dramatică despre o lume în derivă, lipsită de repere, care caută să se agaţe de o himeră – locul întâi. Cinci oameni, cinci poveşti de viaţă, ratări individuale, vulnerabilităţi şi o coadă la care se aşează învinşii vieţii, unde nu se întâmplă nimic, deşi se întâmplă totul. Bilete online aici.

Sâmbătă – meet the locals

Meet the Locals face parte din seria de evenimente organizate de Edge Design Talks care se adresează comunității creative din Cluj și nu numai. Această ediție aduce laolaltă o serie de prezentări despre graphic/visual design și ilustrație, în care speakerii își expun perspectivele personale asupra proceselor de lucru și provocărilor profesionale. Au fost anunțați doi speakeri până acum – Eugen Erhan, co-creator al Fredo & Pid’Jin Comics și freelance graphic designer cu 17 ani experiență în design de brand, ilustrație și animație 3D și Paul Mureșan, un talentat artist, regizor, animator şi ilustrator cu o pregătire solidă în Arte. Evenimentul are loc la Casino-ul din Parcul Central, iar intrarea este liberă. Locurile sunt, totuși, limitate, așa că ai grijă să te înregistrezi din timp.

Tu ce alte planuri ai pentru săptămâna aceasta?     

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This