6 baruri din Cluj unde poți încerca cele mai bune cocktailuri clasice

Home $ Articole $ 6 baruri din Cluj unde poți încerca cele mai bune cocktailuri clasice

by | Nov 21, 2018 | Articole, Ieși cu prietenii

Scurt moment publicitar: Pentru buna-stare spirituală, consumați zilnic cel puțin o oră făcând activități ce vă binedispun.

Revenind la program… După o zi plină, deși probabil că îți vine să fugi acasă și să îmbrățișezi patul, încheie ziua cu un cocktail acompaniat de o conversație (de preferabil nu despre job). Iar dacă e weekend, ai chiar mai multe motive să te bucuri de aromele unor băuturi ce au rămas populare timp de zeci de ani. Îți propunem o listă cu barurile în care, pe lângă alte băuturi, te poți bucura de cocktailuri clasice. Cin-cin!

Syndicate Bar | Str. Sindicatelor 9-13
Situat în incinta Double Tree by Hilton – City Plaza, Syndicate Bar propune o atmosferă relaxantă, conturată prin mult gust. De curând, am povestit cu Alex, bar managerul, despre atmosfera din bar și despre tentantele cocktailuri. Dacă nu ai aflat încă ce ne-a împărtășit, găsești articolul aici. Pe lângă evenimentele tot mai dese, băuturile sunt un atu al barului.

Charlie | Piața Muzeului 3
Dacă vrei un bar care să te facă să uiți de timp, fiind fermecat de mixuri aromate, atunci neaparăt să treci pe la Charlie. La capitolul cocktailuri nu aș avea cum să vă spun despre toate minunile care se petrec în spatele barului. Din meniul lor, sugestia noastră este Negroni, un cocktail echilibrat, dulce-amărui, realizat prin îmbinarea dintre Campari, Gin și vermut dulce. Sau poți să-l încerci sub diferite alte forme: sbagliato, cu mezcal sau chiar cu Zetea. Ce mai aștepți?

Toulouse Cafe-Brasserie | Piața Unirii 12
Toulouse își așteaptă oaspeții cu o gamă variată de cocktailuri. În meniul lor găsești 12 cocktailuri clasice – de la Dry Martini, la Manhattan sau Americano – așa că, singura problemă a ta va fi pe care să îl încerci primul. Ce zici de Tom Collins, un cocktail ce combină ginul cu suc de portocale, sirop și sifon?

Casa TIFF | Strada Universității 6
Clasicul încântă mereu publicul. Iar cei de la Casa TIFF știu asta bine, tocmai de aceea în meniul lor există și o secțiune pentru acest tip de cocktailuri. Oldie, but Goldie – așa am putea descrie Old Fashioned, cocktailul cu note amărui de bourbon, și culoare desprinsă dintr-un tablou de toamnă, pe care îl propun vizitatorilor. Tu l-ai încercat?

Joben Bistro | Str. Avram Iancu 29
La Joben băuturile sunt unul din factorii care te poartă departe de cotidian. Văzând cum un magician te îmbie să deguști diverse licori, poți refuza? Normal că nu. Îți propunem să lași magia să te cuprindă savurând un Martinez, predecesorul Martini-ului.

Visuin | Str. Fortăreței 12
Pentru o băutură fină poți trece pragul și celor de la Visuin. În meniul lor vei găsi doar cocktail-uri care să îți gâdile simțurile, iar majoritatea dintre acestea sunt băuturi de autor. Atunci când îți e prea greu să decizi ce să comani din meniul lor vast, este suficient să îi întrebi pe băieții de la bar car vor ghici din priviri preferințele tale. Cu greu ne hotărâm și noi ce să îți recomandăm, dar am decis că cel mai bine ar fi să-ți propunem trei cocktail-uri pe bază de vodcă: Pamplemousse Mule, Coco-Cafe și Swedish Summer. Acum, decizia stă în mâinile tale.

Tu ce cocktailuri clasice preferi?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!