Articole, Baruri, Recomandări

6 baruri din Cluj unde poți încerca cele mai bune cocktailuri clasice

Mai sunt câteva zile până la weekend, dar cine ține cont de asta când simte că are nevoie de o pauză de la forfota zilnică?

Scurt moment publicitar: Pentru buna-stare spirituală, consumați zilnic cel puțin o oră făcând activități ce vă binedispun.

Revenind la program… După o zi plină, deși probabil că îți vine să fugi acasă și să îmbrățișezi patul, încheie ziua cu un cocktail acompaniat de o conversație (de preferabil nu despre job). Iar dacă e weekend, ai chiar mai multe motive să te bucuri de aromele unor băuturi ce a rămas populare timp de zeci de ani. Îți propunem o listă cu barurile în care, pe lângă alte băuturi, te poți bucura de cocktailuri clasice. Cin-cin!

Syndicate Bar | Str. Sindicatelor 9-13
Situat în incinta Double Tree by Hilton – City Plaza, Syndicate Bar propune o atmosferă relaxantă, conturată prin mult gust. De curând, am povestit cu Alex, bar managerul, despre atmosfera din bar și despre tentantele cocktailuri. Dacă nu ai aflat încă ce ne-a împărtășit, găsești articolul aici. Pe lângă evenimentele tot mai dese, băuturile sunt un atu al barului. Iar dacă tot vorbeam de evenimente, sigur ai aflat despre Cosmo & The City, seria de evenimente care încurajează doamnele să preia modelul personajelor din Sex & The City, petrecându-și seara într-o ținută elegantă și cu o un pahar de Cosmopolitan în mână. Așa că, fetelor, luați-vă rochia, tocurile și ne vedem la bar pentru a ne bucura de consacrata băutură.

Charlie | Piața Muzeului 3
Dacă vrei un bar care să te facă să uiți de timp, fiind fermecat de mixuri aromate, atunci neaparăt să treci pe la Charlie. La capitolul cocktailuri nu aș avea cum să vă spun despre toate minunile care se petrec în spatele barului. Din meniul lor, sugestia noastră este Negroni, un cocktail echilibrat, dulce-amărui, realizat prin îmbinarea dintre Campari, Gin și vermut dulce. Sau poți să-l încerci sub diferite alte forme: sbagliato, cu mezcal sau chiar cu Zetea. Ce mai aștepți?

Toulouse Cafe-Brasserie | Piața Unirii 12
Toulouse își așteaptă oaspeții cu o gamă variată de cocktailuri. În meniul lor găsești 12 cocktailuri clasice – de la Dry Martini, la Manhattan sau Americano – așa că, singura problemă a ta va fi pe care să îl încerci primul. Ce zici de Tom Collins, un cocktail ce combină ginul cu suc de portocale, sirop și sifon?

Casa TIFF | Strada Universității 6
Clasicul încântă mereu publicul. Iar cei de la Casa TIFF știu asta bine, tocmai de aceea în meniul lor există și o secțiune pentru acest tip de cocktailuri. Oldie, but Goldie – așa am putea descrie Old Fashioned, cocktailul cu note amărui de bourbon, și culoare desprinsă dintr-un tablou de toamnă, pe care îl propun vizitatorilor. Tu l-ai încercat?

Joben Bistro | Str. Avram Iancu 29
La Joben băuturile sunt unul din factorii care te poartă departe de cotidian. Văzând cum un magician te îmbie să deguști diverse licori, poți refuza? Normal că nu. Îți propunem să lași magia să te cuprindă savurând un Martinez, predecesorul Martini-ului.

Hemingway Bar | Str.Sextil Pușcariu 9
Pentru o băutură fină poți trece pragul și celor de la Hemingway. În meniul lor vei găsi doar Pisco Sour, așa că ți-l recomandăm în primul rând pe acesta. Dar dacă ai o altă preferință, nu ezita îi spui barmanului și el va face tot posibilul pentru a-ți gâdila papilele gustative cu băutura ta preferată.

Tu ce cocktailuri clasice preferi?

ClujLife - Te scoate din casă

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.