10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

by | Nov 26, 2018 | Articole, Recomandări

Ești grumpy pentru că e luni? Privește partea bună – deși ai încheiat distracția din weekend, poți să începi să faci alte planuri. Și nu mă refer doar la clasica dilemă – Ce facem de Revelion? Nu de alta, dar dacă vrei să ți-l petreci în Cluj, ai o mulțime de petreceri pentru noaptea dintre ani. După cum te-am obișnuit, luni facem planuri pentru săptămâna ce începe. Așa că descrețește-ți fruntea, ia o cană de cafea, și pune-ți în agendă 10 lucruri cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj.

În orice zi din săptămână – Spune „Bună!”… către Lună
De când am povestit despre cum a fost la circuitul Lights On, am remarcat cât de fascinant poate fi acest corp ceresc datorită instalației realizate de Leonid Tishkov. Dacă ai făcut și tu circuitul, cu siguranță te-a cucerit Luna și vei fi tentat să o iei pentru 24 de ore peste tot cu tine. Tot ce trebuie să faci e să completezi formularul de aici, spunând unde ai dori să o duci și ce mesaj ai dori să transmiți prin prezența ei în acel loc. Și cireașa de pe tort (sau să spun Luna de pe cer?) doar acum urmează. Pe lângă Private Moon al lui Leonid Tishkov, Clujul găzduiește și Museum of the Moon – o instalație care parcă ilustrează sacrul ce ocrotește prin lumină profanul, la Biserica Piaristă. Poți vizita instalația până în 14 decembrie.

Toată săptămâna – Reunește-ți familionul
Deja Târgul de Crăciun a avut deschiderea oficială și voia bună a început în Piața Unirii. Anul acesta, fiecare săptămână este una tematică, iar prima săptămână este una dedicată muzicii. Așa că, adună-ți familionul, de la mic la mare, în Piața Unirii și bucurați-vă de concertele zilnice. Programul îl poți răsfoi aici.

În timpul săptămânii – Fă cunoștință cu alte perspective teatrale
De obicei, la Teatrul Național Cluj îți dai întâlnire cu actori clujeni ce joacă sub baghetele unor regizori cunoscuți de spectatori. Însă, săptămâna aceasta începe Festivalul Teatrelor Naționale, prin care sunt aduse pe scena clujeană spectacole din mai multe colțuri ale țării, bazate pe texte românești. Dă-ți întâlnire cu spectacolele venite la Cluj pe tot parcursul săptămânii, după programul de aici.

Luni – Începe o săptămână muzicală
Săptămâna aceasta muzica răsună în Cluj în diverse stiluri. Dă startul audiției cu un recital cameral, la Muzeul de Artă, unde te vei delecta cu operele compozitorilor Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven și Piotr Ilici Ceaikovski. Ia-ți biletul de aici și lasă-te vrăjit de armonia muzicii.

Luni – Se aud note de jazz
Tot luni, chitaristul și compozitorul Al Di Meola revine la Cluj pentru a înveseli clujenii cu melodiile sale consacrate, dar și cu noile melodii de pe albumul „Opus”. Considerat o legendă a chitarei, acesta își va transmite pasiunea pentru muzică printr-un concert ce va avea loc la Opera Națională Română. Pentru a-ți petrece seara în ritmuri de jazz, jazz-rock și jazz-fusion, asigură-te că îți rezervi locul aici, ca apoi să își iei biletul de la Birourile Diesel Events.

Marți – Mâncarea se asezonează cu muzică
Ia o cină sănătoasă la Samsara Foodhouse într-o atmosferă de poveste, datorată acordurilor mandolinei lui Nicholas Sotirriss. Intrarea este liberă, așa că nu ezita să vizitezi noua locație Samsara pentru o seară petrecută cu mult bun gust.

Miercuri – Colindăm, colindăm… (aproape) iarna
Deja v-am dat un motiv de a vizita Biserica Piaristă. Iată-l și pe al doilea: mai e o lună până la Crăciun, așa că ești așteptat la un concert de colinde care te va face să simți deja spiritul sărbătorilor. Vor fi cântate atât colinde românești, cât și colinde străine consacrate, precum Carol of the Bells. Sunt așteptați inclusiv Grinchii, pentru a le domoli din pesimism.

Joi și/sau Vineri – Cina e acompaniată de muzică live
Propunerea unei cine la Livada deja probabil îți surâde, dar dacă pe lângă cina delicioasă te vei bucura și de muzică live, mai încape vreo urmă de îndoială? Trebuie să fii prezent. Joi atmosfera primitoare e întreținută de Aminda & Roje, iar vineri de Standards Trio. Ți-ai făcut rezervarea?

Vineri – Înarmează-te pentru weekend
Înarmează-te cu bună dispoziție printr-un party ce te va umple de adrenalină, un Laser Party. Noi am fost recent la Laser Hunt pentru a testa noile jocuri și v-am povestit cum a fost. Acum, provocarea este să vedeți câtă energie aveți, căci pentru suma de 40 de lei poți să te joci toată noaptea cât vrei. Who’s in?

Sâmbătă – Unește trăirile de Centenar
Ai 100 de motive să ieși din casă de Ziua României și chiar mai multe să ieși cu cineva. Programul pentru 1 decembrie cuprinde defilarea, proiecții de filme, spectacole, concerte și multe altele. Așa că, sâmbătă ne întâlnim afară, alături de comunitatea din Cluj pentru a sărbători. Programul evenimentelor îl găsești aici.

Tu ce planuri ți-ai făcut pentru săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!