#FollowMe: Lucas Șandor a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | May 19, 2019 | Articole, Descoperă Clujul

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografie, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

De curând am descoperit profilul lui Lucas Șandor, ”nature and adventure lover, passionate photographer”. Capturile sale ne-au cucerit pe loc: felul în care se joacă cu lumina, compoziția de culori, trecerea de la zi la noapte, de la rece la cald. L-am invitat să preia contul nostru de Instagram și a acceptat bucuros. Ne bucurăm nespus de mult că a făcut-o, am așteptat fiecare postare de-a lui cu sufletul la gură.

Umbrele joacă un rol important în multe din capturile tale. Îți atrag atenția și te determină sau fotografiezi sau le cauți pentru a le surprinde într-o nouă poză?

Umbrele sunt elemente “efemere”. Depinzând în mare măsură de poziția soarelui, ajung să modifice compoziția unui cadru și, implicit, percepția noastră asupra acestuia. Eu cred că cel mai bun mod de a capta atenția unui om și de a-i stârni interesul este să-i oferi o perspectivă complet nouă asupra unui loc familiar. Fotografia de mai jos e făcută într-un loc cunoscut din Cluj. Totuși, umbrele prezente sunt “personaje” pe care le vor cunoaște doar acei care-și dau întâlnire cu soarele la răsărit, pe Bulevardul Eroilor.

Look up. What do you see?

Deși sunt de 3 ani la Cluj, încă ridic capul după fiecare avion care trece deasupra orașului. Îmi plac avioanele, trebuie să recunosc. Sunt fascinat de idea că oamenii au reușit să facă un obiect de câteva tone să pară la fel de ușor ca o pasăre. Deseori când am aparatul în mana și aud zgomotul “victimei” mele, îmi ațintesc obiectivul spre cer. Caut să îl imortalizez în cele mai interesante “rame” și să îl plasez pe cea mai favorabilă “pânză”, astfel încât să obțin un “trofeu” demn de arătat publicului.

Majoritatea postărilor tale au un aer abstract și oferă o altă perspectivă privitorului asupra unor părți ale orașului pe care poate le văd zilnic. Ce colț din Cluj ai vrea să vedem cu toții altfel astăzi?

Doar pentru că nu vedem un lucru, nu înseamnă că nu este acolo. Uneori așa sunt și cadrele. Unele țin o viață, altele un an, un anotimp și mai sunt acelea care nu țin decât o fracțiune de secundă. La trecerea de pietoni de pe strada Memorandumului oamenii se aliniază așteptându-și momentul de a trece. Totuși, există în așteptare mai mult decât o trecere a timpului. În așteptarea aceea îmi găsesc, uneori, cadrul.

Feed-ul tău de Instagram trădează o preferință pentru natură, în detrimentul urbanului. Du-ne astăzi în locul tău preferat din oraș.

Parcul Central e cel mai apropiat loc care mă poate scoate din sfera urbanului, plasându-mă intr-un microunivers al naturii. Din hamac, în lumina soarelui gata să apună și să păteaze iarba, îmi place să privesc înspre coroanele copacilor și înspre umbrele ce capătă mereu forme noi.

Nu te putem lăsa să scapi fără o provocare. Arată-ne strada, clădirea sau un edificiu care, din punctul tău de vedere, ar trebui să fie văzut de toți turiștii/vizitatorii care poposesc în oraș.

Strada Iuliu Maniu, cred eu, oferă trecătorului o perspectivă unică asupra Bisericii Sfântul Mihail. E cadrul care mi-a rămas cel mai bine întipărit în minte, înca dinainte de a mă muta la Cluj. “Rama” oferită bisericii de către clădirile ce au format strada oferă impresia unei picturi vechi, amintindu-ne de epoca de mult apusă.

Mulțumim, Lucas, pentru că ai acceptat invitația noastră și pentru capturi!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This